En Sıcak Konular

Bahçeli: Daha çok yanaklar okşanır

28 Nisan 2009 11:22 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. 23 Nisan törenlerine dikkat çeken Bahçeli, Ermenistan konusunda çok sert konuştu:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında başlıca satır başları şöyle:

- Dün İstanbul'da bir başkomiserimizin şehit olması bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan elim hadisenin hepimizi derinden özdü.

- 23 Nisan 2009 günü sabahın erken saatlerinde yapılan toplantı ve kutlamaların milletimizin vekilleri tarafından önemsenmemiş olması şuur ve vicdanlarda ne kadar anlam bulduğunu sorgulanmasına neden olmuştur.

-Bölücü örgütü ile işbirliğini artık gizleme gereği duymayanların bu tarihi güne gölge düşürmesine de şahit olduk.

-Değerli arkadaşlarım, son grup toplantısını yaptğımız günden bugüne kadar geçen zamanda Türk milletini derin bir üzüntüye sevk eden bazı gelişmeler yaşandı. Bunların başında Ermenistanla yoğun bir gizlilikle yürütülen teslimiyet süreci ve ABD Başkanı Obama'nın Ermenistan yalanına sahip çıkması geliyor.

- Milliyetçi Hareket Partisi yapıcı sorumlu ve yol gösterici muhalefet anlayışıyla bu konularda AKP Hükümetine samimi uyarılarda bulunmuştur. Bugünkü grup toplantımızda da yaşanan son gelişmeler için objektif bir durum tespiti yapmak ve Başbakan Erdoğan'ın dikkatini çekmek istiyorum. Hükümet yetkililerinin çok ciddi bir kavram karmaşası yaşadığı görülüyor..

- Başbakan Erdoğan ayaküstü yaptığı çelişkili açıklamlar dışında tutarlı bir duruş oraya koyamamıştır. Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ve Ermensitan arasında mutabakat olmadan Ermenliler yapılan anlaşmaya onay veremeyeceklerini açıklayan Başbakan'ı bizzat kendi Dışişleri Bakanı yalanlamış ve Ermenistanla mutabık kalındığını açıklamıştır. Başbakan daha sonra imza değil de paraf olduğunu açıklamıştır.

- Başbakan’ın sözlerinden Ermenistanla anlaşmanın tamamlandığı anlaşılmaktadır.  Uygulamaya başlanmasının vade meselesi olduğu anlaşılıyor.  Sarkisyan, Başbakan’ın Dağlık Karabağ sorunu halledilmeden sınırın açılmayacağı sözlerini yalanlamıştır

- Sarkisyan daha da ileri giderek Karabağ’ın Ermenistan toprağı olarak kalacağını belirterek açıkça meydan okumuştur. Bunlar karşısında Başbakan’ın sessiz kalması kabule dilebilir değildir.  Ermenistanla yürütülen müzakere sürecini Gül mü Başbakan mı yönlendiriyor. Gölge Dışişleri Bakanı’nın bu konudaki rolü nedir?

- Başbakan TBMM’ye bu süreçte karanlık kalan yönler hakkında tatmin edici bilgi vermesi gerekmektedir. 

- Ermenistan 1915 olaylarını soykırım olarak gördüğünü ve bundan çarketmeyeceklerini en yetkili ağızlardan açıklamıştır. Türkiye’nin ortak tarih komisyonu çalışmalarından ermenistan’ın da mutabık kalacağı bir sonuç alınacağı nasıl düşünülür. Ermenistan komisyon çalışmalarında tarihi gerçeklerin ortaya çıkmasını engeleyeycğeini baştan beri ilan etmişken bu amacın gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını görmüyor musunuz?

- Sayın Başbakan’ın bu sorulara vereceği çevaplar Ermenistanla gerçekleştiirlen çerçeve anlaşmasının Türkiyenin çıkarlarına ne derece uygun olduğunu ortaya koyacaktır. Türkiye her yıl 24 Nisan’da ABD Başkanı’nın soykırım için ne diyecğeine kilitlenmektedir.  24 Nisan sendromu gerginlik unsurudur.  Bu gergin süreç Obama’nın mesajı öncesi yoğun biçimde yaşandı.  Açıklamanın kabule dilemez olduğunu tekrar etmek isterim

- Obama doğrudan soykırım demedi ama Ermeni terminolojisinde soykırımı tarif eden Büyük felaket’i açıklamasının temeline oturtmuştur. Hükümetin Obama'nın mesajına gösterdiği tepki, göstermelik ve cılız.  Daha çok yanaklar okşanarak milli meselelerde nice hezimetler yaşanacaktır....

 

haber7



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs