Ergenekon araması! | " /> Ergenekon araması! | "/>

En Sıcak Konular

Ankara'da Ergenekon araması!

28 Nisan 2009 11:14 tsi
Ankara'da Ergenekon araması! Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında eski bir DYP'liye ait Ankara'daki bir evde arama yapılıyor...

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Poyrazköy'deki İSTEK Vakfı arazisinde yapılan kazılarda çok sayıda mühimmat ele geçirilmesinin ardından bu kez Ankara Yenimahalle ve Gölbaşı'nda kazı çalışması başlatıldı. Gölbaşı'nda başlatılan kazıda Çiller arşivinin devamı aranıyor.

Gölbaşı'ndaki bir villa ile  Mühye Köyü'ndeki emekli bir askerin evinde arama yapıldığı bildirildi.

Bu arada Eski DYP milletvekili Salih Çelen'in evinin de arandığı gelen haberler arasında. Gölbaşı'nda Ergekon soruşturması kapsamında arama yapılan villanın sahibi eski DYP Milletvekili Salih Çelen, bir ihbar üzerine villasının arandığını söyledi.

Jandarma ekiplerinin çevre güvenliğini aldığı arama sırasında eski DYP Milletvekili ve Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı Başkanı Salih Çelen, villanın bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çelen, aramada bulunan evrakların vakfa ait olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Kira vermemek için evrakların bir bölümünü arkadaşımın yeri olan buraya nakletmiştim. Emniyete bir ihbar yapılmış. Benim buraya evrak ve mühimmat sakladığım, ayrıca Veli Küçük'ün yakın adamı olduğum ileri sürülmüş bu ihbarda. Ben Veli Küçük'ü hayatım boyunca görmedim, tanımam, tamamen yalan. Buradaki evrakların tamamı bana ait. Suç unsuru içeren herhangi bir evrak yok. 2002 yılından itibaren peyderpey evrakları kira masrafından kurtulmak için buraya getiriyorum.”


“Gölbaşı yakınlarında geçtiğimiz günlerde bir kısmı yakılmış halde bulunan ve Tansu Çiller'in Başbakanlık yaptığı döneme ait olduğu iddia edilen evraklarla ilgili adının geçtiğinin” hatırlatılması üzerine Çelen, şöyle konuştu:

“Evrakların bir kısmını çocuklara verdim imha edin diye. Nerede imha ettiklerini ne yaptıklarını bilmiyorum. Ama imha edilen evraklar bu belgelerin devamıdır. Bunlar bana göre lazım olanlardır, onlar lazım olmayanlardır. Muhafaza edecek yerimiz yoktu. Bir sürü malzeme... Ankara'da iki büroda bunları muhafaza ediyordum. 2 büroya son 7 yıldır kira ödüyorum. Daha fazla kira ödemeyeyim diye içinden evrakları seçtim, lazım olanları buraya getirdim, lazım olmayanları da hamallara verdim bunları imha edin dedim.”

Salih Çelen, “Gözaltına alınacak mısınız?” sorusuna ise “Hayır” yanıtını verdi.
 
 
Gölbaşı'da daha önce yapılan kazılarda çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti.  Bu kazıdan sonra Atatürk Orman Çiftliği'nde de kazı yapılmıştı.

Eski DYP milletvekili Salih Çelen'in Ankara'daki evinde Ergenekon araması başlatıldı.

SALİH ÇELEN  KİMDİR?

21. Dönem antalya Milletvekili olan Çelen  Edirne, Keşanlı... Bir dönem Tansu Çiller'in avukatlığını da yapmıştır.

KEŞAN - 1964, Mehmet, Fatma - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi - İngilizce - Serbest Avukat - Bekar.

 

 



Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,973 µs