En Sıcak Konular

Düğüne hazırlananlara sahte altın uyarısı

28 Nisan 2009 10:26 tsi
Düğün hazırlığı yapan çiftlere sahte altın uyarısı: Merdiven altı şeklinde tabir edilen kaçak imalathanelerde dışı altın kaplama ürünler, içi mum veya macunla doldurularak piyasaya sürülüyor!

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, ''Merdiven altında, dışı altın kaplama ürünlerin, içi mum veya macunla doldurularak piyasaya sürülebildiğini'' belirterek, vatandaşların altın alırken dikkatli olmalarını istedi.

Özboyacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün mayıs ayında düğün sezonu olması nedeniyle hareketlenmeye başladığını, bu canlılığın temmuz, ağustos ve eylül aylarına kadar sürdüğünü belirtti.

Bu ayların sektörün adeta ''harman ayları'' olduğunu ifade eden Özboyacı, ''Küresel kriz her sektörü olduğu gibi altın sektörünü de olumsuz etkiledi. İşlerimiz azaldı. Henüz fazla bir hareketlilik yok ama bu sezonun iyi geçmesini ümit ediyoruz'' dedi.

Özboyacı, altın fiyatlarındaki dalgalanmaların vatandaşların altına olan ilgisini azalttığını vurgulayarak, fiyatlardaki iniş çıkışlar nedeniyle müşterilerin piyasanın dengeye oturması için beklemeye çekildiğini, fiyatların istikrara kavuşması ile sektörün tekrar canlanacağına inandığını bildirdi.

-ALTININ İÇİ MUMLA DOLDURULUYOR-

Düğün hazırlığı yapan evlenecek çiftlerin bu dönemlerde altın almaya başladığına değinen Özboyacı, şunları kaydetti:

''Merdiven altında, dışı altın kaplama olan ürünlerin, içi mum veya macunla doldurularak piyasaya sürülebiliyor. Bu tür kanun dışı üretimler olabiliyor. İstanbul Kuyumcular Odası'nın yaptığı bir piyasa araştırmasında bu tür ürünlere rastlandığını öğrendik. Bu nedenle vatandaşlarımız altın alırken dikkatli olmalı. Özellikle düğün hazırlığı yapan, evlenecek çiftler, altın alırken garanti belgesi olan ve markalı ürünleri tercih etmeli. Çünkü markalı ürünlerin tümü denetimlerden geçtiği için güvenilir oluyor.''

Özboyacı, Konya'daki tüm altın atölyelerinin belirli aralıklarla denetlendiğini belirterek, bugüne kadar vatandaşların mağdur olacağı, kanun dışı hiçbir üretimle karşılaşmadıklarını bildirdi.

aa



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs