En Sıcak Konular

Uluç: GS seneye de şampiyon olamaz

28 Nisan 2009 09:43 tsi
Hıncal Uluç, "Bu Galatasaray şampiyonluğa layık değil, şampiyon da olamaz. Gelecek sene de bir şey olamaz. Galatasaray'ın çok şiddetli revizyona ihtiyacı var." dedi.

Gerçek Galatasaraylılar 89. dakikada golü atan Ankaraspor'lu oyuncuya teşekkür etmeli. Galatasaray eğer bu maçı da kazansaydı ve şampiyonluk şansını kağıt üstünde son haftaya kadar götürseydi; Adnan Polat camiayı ve kongreyi fena halde uyuturdu. Sarı-kırmızılılar da gelecek yıla bu kötü ekiple bir daha başlar bir yıl daha kaybederdi. Ankaraspor'un attığı gol, takkenin düşüp kelin görünmesi imkanını yaratma fırsatı verebilir Galatasaray'a.

Galatasaray'ın çok önemli revizyonlara ihtiyacı var. Bu sahte başarılar Adnan Polat'ı kurtarırdı. Neden? Çünkü Galatasaray'ın ihtiyacı olan şeyler çok pahalı ve Adnan Polat'ın beş kuruş parası yok. Kredi de bulamıyor. O yüzden de bu takım iyi, bu hoca iyi, bu menajer iyi diyerek Galatasaray'ı gelecek sezona taşıyacak.

Bu Galatasaray şampiyonluğa layık değil, şampiyon da olamaz, gelecek sene de bir şey olamaz. Galatasaray'ın çok şiddetli revizyona ihtiyacı var. Takımın oynadığı Avrupa maçları da her şeyi ortaya koyuyor zaten. Türkiye'nin bana sorarsan gelmiş geçmiş en kalitesiz liginde şampiyonluk yarışını sürdüremeyişi de kupada yarı finalde olamayışı da her şeyi ortaya koyuyor.

Galatasaray'ın yüz karası bir senesidir bu sene. Gelecek sezona Galatasaray'ın Adnan Sezgin'den kurtulması lazım. Bunu Adnan Polat da biliyor ama nedense Adnan Sezgin'in kulüple ilişiğini kesemiyor. Adnan Polat eğer Adnan Sezgin'e bu kadar çok güveniyorsa onu kendi şirketlerinde kullansın ve parasını da kendi cebinden versin. Galatasaray kulübünden değil.

Galatasaray'ın iyi bir profesyonel menajere ihtiyacı var. İki, Galatasaray'ın çok iyi bir teknik direktöre ihtiyacı var. Bülent Korkmaz altyapı hocalığı yapamaz Galatasaray'da. Ben Galatasaray'ın 8 yaş takımını Bülent Korkmaz'a vermem. Üç, Lincoln'ün her maç nasıl bir palavra olduğu ortaya çıkıyor. Galatasaray'ın orta sahada oyun kurucu bir lidere ihtiyacı var. Arda'ya güvenemezsin, o kanat adamı.

Adnan Polat, Hakan Şükür'ü resmen takımdan kovaladı. Nonda var yerinde, Milan Bors ve Ümit Karan var. Ümit Karan'ı bitirdiler, şimdi bunların üçünü üst üste koysan yarım Hakan etmez. Milan Baros gol kralı falan bunların hepsi palavra. Küçük maçların golcüsünden Galatasaray'a hayır yok. Galatasaray'ın seneye iyi bir golcüye ihtiyacı var.

Bu yüzden Adnan Polat ya "ben bu parayı bulamıyorum ve bırakıyorum" diyecek ya da koyacak şapkayı önüne bu parayı bularak transferleri yapacak."

SİVASSPOR
"Açıkça itiraf ederim ki, Sivasspor'a hakkını vermeyen yorumcuların başında geliyorum. Bunun önemli sebeplerinden bir tanesi de Sivasspor başkanının ve teknik direktörünün itici eylem ve söylemleri. Sivas ile arama duvar koymuş sanki... O takımı daha yakından incelememi, izlememi ve analiz etmemi önlemiş.

Üç büyüklerle yaptığı maçların dışında Sivasspor'u 90 dakika dikkatle izleyişim bu maçta oldu. O izleyiş sırasında farkettim ki, biz Sivas'ı eksik tartmışız. Örneğin Sivasspor'da Balili diye bir adam var. Bugünkü Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'de direkt oynar. Bu adam Sivasspor'da 90 dakika kenarda oturdu, kimse fark etmedi. Çünkü Sivasspor'un 3 tane golcüsü vardı: Kamanan, Mehmet Yıldız ve Tum.

Ben hayatımda bu kadar kötü Trabzonspor görmedim. O yüzden Sivasspor bu kadar rahat kazandı; ama bu Sivasspor o Trabzonspor'u yine yenerdi. Bu Sivas'ın şampiyonluğu kaybetmesi çok zor olabilir. Sivasspor'un puan kaybetme ihtimali ile Beşiktaş'ın puan kaybetme ihtimalini yan yana getirdiğim zaman Beşiktaş'ın daha fazla puan kaybetme ihtimali var. Sivasspor kaybedebilir, Beşiktaş daha fazla kaybedebilir. İkisinin takımsal görünüşüne bakarak söylüyorum bunu. Sivas'ta istikrarlı bir takım var. Beşiktaş'ta Mustafa Denizli ile istikrarlı bir takım oluşmadı."

BEŞİKTAŞ
"Beşiktaş ikinci yarıdan başlayarak 81. dakikaya kadar 3 tane değişiklik yaptı. Bu 3 değişiklik sonunda Beşiktaş sahaya çıkarması gereken 11'i buldu. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu yapan da Türkiye'nin tartışmasız en iyi iki teknik direktöründen biri. İbrahim Üzülmez, Bobo ve Yusuf'un sahaya girmesi 3 değişiklikle mümkün olabildi. Bunların üçü ilk 11'de oynaması gereken isimler. Hele de Mustafa Denizli teknik direktör ise... Neden? Çünkü unutulmuş kenara itilmiş İbrahim Üzülmez'i oradan alıp milli takıma gönderen, kopan onca kıyamete rağmen Yusuf'u transfer eden Mustafa Denizli. Bu Denizli diyor ki, "Ben davamı ispat ettim. İbrahim'i ve Yusuf'u kazandırdım. Artık bu konuda iddiam kalmamıştır, bunları kenara alıyorum."

Beşiktaş'ın iki tane santraforu var. Nobre ve Bobo. Nobre sakat, Bobo da kenarda oturuyor. Bunu yapan da Mustafa Denizli. Sahaya garip bir takım çıkarıyor, daha sonra onları birer birer değiştirerek 81. dakikada doğruyu buluyor. Ligin sonuna o kadar fazla kalmadı. O zaman bir tarafta bu kadar istikrarlı oynayan, Trabzonspor'u silip atan bir Sivasspor var, öte yanda güç bela kazanan bir Beşiktaş var. Beşiktaş'ın işi gerçekten zor, eğer Mustafa Denizli aklını başına devşirmezse...

Mustafa Denizli sırf bu sene Beşiktaş'ı şampiyon yaparak Türkiye'de üç büyüklerin üçünü de şampiyon yapan hoca olabilmek için kendi koyduğu ilkeleri de çiğnedi. Sezon ortasında takım aldı. Kendi hırsı ve ihtirası da var şampiyonluğa ama kendi yarattıklarının da önünü kesmek üzere elinden geleni yapıyor. O yüzden tabloya baktığım zaman, fark ligin sonuna doğru daha da açılarak gider gibime geliyor."

FENERBAHÇE
"Aragones hiçbir oyuncusunu riske etmeden ve gençleri de mümkün olduğunca deneyerek takımını Beşiktaş ile oynayacakları kupa finaline götürmeye uğraşıyor. Bu finali de kazanmak istiyor, başka bir hedefi de olamaz. O yüzden Fenerbahçe taraftarının maç boyunca Güiza ve Selçuk'a yönelik protestolarını fena halde yadırgadım. Aslında bu takımın önünde hala bir hedef var. 25 senedir ulaşılamamış bir kupa hedefi var. Bu hedefe yürüyen bir takımın kendi seyircisi tarafından ıslıklanması Türkiye'de gerçek taraftar olmadığı tezini ortaya koyuyor. Türkiye'de herkes kendine taraftar."

HAFTANIN OLAYI
90 Dakika programının 500. bölümünü haftanın olayı olarak değerlendiren Uluç, "90 Dakika, bu formatıyla, bu şekliyle 500. haftasına girdi ki başka program var mı yok mu bilmiyorum; ama spor programı olmadığını biliyorum. Türkiye'nin en köklü iki programının altında Kenan Onuk'un imzası var. Ne mutlu bize ki, onun dostları olarak bu 500 haftanın büyük bölümünü onunla yaşadık. Kenan Onuk harika bir spor adamıydı. Futbolun çok ötesinde bir vizyonu ve spor zenginliği vardı. Kenan'ın 500. programından daha önemli bir olay da düşünemiyorum. Tekrar sevgili Kenan'a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

ntvmsnbc

 

 



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs