En Sıcak Konular

12 ilde terör örgütlerine büyük darbe

27 Nisan 2009 17:50 tsi
Emniyet güçlerinin 12 ilde terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda, 117 kişi gözaltına alındı. İl il terör örgütlerine yönelik operasyonlar ve gözaltı sayıları:

Gaziantep, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye'de Vasat, Elazığ, Erzurum, Malatya ve Bitlis'te Hizbullah, Konya'da AFİD/iCCB terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi.

Silahlı eylemde bulunacakları bilgisi üzerine, Gaziantep merkez olmak üzere 6 ilde, Vasat terör örgütüne yönelik, eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı çok sayıda tim panzerler eşliğinde 17 ayrı noktaya yapılan operasyonda, ev ve iş yerlerini aradı. Gaziantep, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye'deki operasyonlarda, 54 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, ev, iş yeri ve araçlarındaki çok sayıda bilgisayar, örgütsel dokümanlara el konuldu.

Örgütün elebaşı olduğu iddia edilen Şahimerdan Sarı ile 2 imamın da aralarında bulunduğu 54 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyonlarda yakalanan zanlıların, daha önce çökertilen Vasat terör örgütünü yeniden canlandırmak istedikleri ve bu amaçla söz konusu illerde hücre evleri oluşturdukları iddia edildi.

-VASAT'A YÖNELİK OPERASYONDA DİĞER İLLERDEKİ GÖZALTILAR-

Gaziantep merkezli operasyon kapsamında Şanlıurfa'da belirlen bazı adreslerde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan aramalar tamamlandı.

Operasyonda, 15 kişinin gözaltına alındığı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan zanlılardan işlemleri tamamlananlar, sağlık kontrolü için polis araçlarıyla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüğü bildirildi.

Adana'da da 3 ayrı adrese Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, 7 kişinin gözaltına alındığı, örgütsel doküman ele geçirildiği, el konulan bilgisayar hard diski, CD'lerle dizüstü bilgisayarların incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü kaydedildi.

Adıyaman'da, operasyon kapsamında 12 ev ve iş yerinde arama yapıldı. Operasyonda, 12 kişi gözaltına alındı, çok sayıda yasa dışı yayın ele geçirildi.

Osmaniye'de, 3 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen baskında, 4 kişi gözaltına alındı. Çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Kahramanmaraş'ta, terör örgütü Vasat'a yönelik yürütülen operasyon kapsamında, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, sabaha karşı, Dulkadiroğlu ve Namık Kemal mahallelerinde gözaltına alınan 8 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları devam ediyor.

Evlerinde silah ya da örgütsel doküman bulunmayan, ancak örgütün Gaziantep hücre evinde sohbet toplantılarına katıldıkları iddia edilen zanlıların, işlemlerin ardından Malatya'ya gönderilecekleri öğrenildi.

-KONYA'DA TERÖR ÖRGÜTÜ AFİD/İCCB'YE YÖNELİK OPERASYON-

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı, Konya merkezli yapılan operasyonda, AFİD/İCCB terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen 13 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyonda, örgüt üyelerinin evlerinde çok sayıda doküman ele geçirildi.

Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Terör örgütünün, Afganistan'a göndermek için eleman yetiştirdiği, örgüt üyelerinin Konya'daki belirli merkezlerde topladıkları gençlere, örgüte yönelik propaganda yaptıkları ileri sürüldü.

Örgütün gençlere savaş eğitimi de verdiği, daha sonra bu kişileri Afganistan'a gönderip çeşitli eylemlere katılmalarını sağladığı iddia edildi.

-TERÖR ÖRGÜTÜ HİZBULLAH'A YÖNELİK 4 İLDE OPERASYON-

Elazığ, Malatya, Bitlis ve Erzurum'da terör örgütü Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonlarda, 50 kişi gözaltına alındı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü Hizbullah'ın ''İlim'' grubuna karşı genel merkezi Elazığ'da bulunan bir derneğe operasyon düzenledi.

Elazığ kent merkezinin yanı sıra Palu ve Kovancılar ilçeleri ile Malatya'da da bazı ev, dernek ve kitabevi olmak üzere çok sayıda adrese baskın yaptı. Operasyonlarda, 19 kişi gözaltına alındı. Zanlıların sorgusunun devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan, polis, genel merkezi Elazığ'da olan ''İhya-Der'' derneğinde arama yaptı. Derneğin bilgisayarları incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

-MALATYA EMNİYET MÜDÜRÜ KAHYA-

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya'da iki dernek ve bazı evlere yapılan baskınlarda terör örgütü Hizbullah üyesi 16 kişinin yakalandığını söyledi.

Ali Osman Kahya, AA muhabirine, Elazığ ile eş zamanlı ve bağlantılı gerçekleştirilen operasyonun Hizbullah terör örgütünün ''İlim Grubu''na yönelik yapıldığını söyledi.

Malatya kent merkezindeki ''İhya Der'' ve ''Hayrın Yolcuları'' dernekleri ile bazı evlere baskın yapıldığını ifade eden Kahya, ''Operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla beraber çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Ancak ele geçirilen herhangi bir mühimmat veya silah söz konusu değil. Zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor'' dedi.

-ERZURUM VE BİTLİS-

Erzurum Emniyet Müdürlüğünce yapılan istihbarat çalışmalarının ardından, il merkezi, Narman ve Pasinler ilçelerinde, terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, terör örgütü ile bağlantılı oldukları öne sürülen 12 kişi gözaltına alındı.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hizbullah terör örgütü adına faaliyetlerde bulundukları ve bir araya gelerek toplantı yaptıkları iddiasıyla L.D, A.D. ve M.D'yi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 dizüstü bilgisayar, 1 cep telefonu, 2 sim kartı, 1 hafıza kartı ve 11 CD bulundu. Olayla ilgisi bulunan şüphelilerden C.K. ve Ç.K'nin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.


AA

 



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,881 µs