En Sıcak Konular

Eroğlu'ndan Dentaş'a satılık oy cevabı

27 Nisan 2009 17:26 tsi
Eroğlu'ndan Dentaş'a satılık oy cevabı KKTC'deki Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Derviş Eroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın,'parayla oy satın aldık' açıklamasıyla ilgili olarak sert çıktı.

KKTC'deki Ulusa Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın, ''parayla oy satın aldık'' açıklamasıyla ilgili olarak, Denktaş'ın, ''seçimlerde parayla oy satın almışsa, başka siyasi partileri de aynı suçla suçlar pozisyona girmeye çalışmasının son derece yanlış olduğunu'' söyledi.

Derviş Eroğlu, partisinin meclis grubu toplantısına girmeden önce, AA ve TRT'nin, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın seçimlerde ''parayla oy satın alındığı'' yönündeki açıklaması ve Orams Davası'yla ilgili sorularını yanıtladı.

Eroğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın söz konusu açıklamasıyla ilgili olarak, ''Serdar Bey'in sözleri kendisini bağlar. Kendisi bu konuda bir şeyler yapmışsa, yani parayla oy satın almışsa, başka siyasi partileri de aynı suçla suçlar pozisyona girmeye çalışması bana göre son derece yanlıştır'' dedi.

Halkın iradesine güvendiklerini ve saygılı olduklarını dile getiren Eroğlu, sandıktan tek başına iktidar olarak çıktıklarını, bunun için halka teşekkür ettiklerini söyledi.

Parti olarak, parayla oy alınmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Eroğlu, ''Ama Serdar Bey, durup dururken, kendisinin parayla oy satın aldığını söylerken, başka siyasi partileri de bu işe bulaştırmaya çalışıyor, bu olayın içine çekmeye çalışıyor. Bu son derece yanlış, sakıncalı bir davranıştır. Ama kendisi bunu itiraf ettiğine göre, demek ki yapmıştır. Bizim böyle bir yönteme başvurmamız mümkün değil'' dedi.

Eroğlu, ''Kıbrıs Türk halkını bilen, Kıbrıs Türk halkına güvenen bir siyasi parti olan UBP, elbette halk iradesinin parayla satın alınmayacağını da bilecek olgunluktadır'' diye konuştu.

Derviş Eroğlu, ''Yüksel Seçim Kuruluna (YSK) başvurmayı düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''parayla oy satın aldığını'' Serdar Denktaş'ın itiraf ettiğini, kendilerinin bunu YSK'ya duyurmasının gerekmeyeceğini çünkü konunun basın yoluyla duyurulduğunu, YSK'nın bu konuda bir araştırma yapabileceğini veya konunun soruşturulması için Başsavcılığa talimat verebileceğini kaydetti.

Eroğlu, ''Ama neticede bir itiraftır. Bu itirafın değerlendirilmesi gerekecektir'' dedi.

ORAMS DAVASI

UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu, Orams Davası'yla ilgili olarak Avrupa Toplulukları Adalet Divanının (ATAD) yarın karar vereceği anımsatılarak, konuyla ilgili değerlendirmesi sorulunca da, İngiltere Dışişleri Bakanlığının, Kıbrıs'tan mal satın alacak vatandaşlarına yönelik açıklamasına dikkati çekti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığının, Kıbrıs'tan mal alacak İngiliz vatandaşlarına, tapularını Rum yönetimi tapusunda mutlaka onaylatmaları gerektiği, aksi takdirde Rum mahkemelerinin 7 yıla kadar hapis verebileceği şeklinde bugün bir uyarı yayımladığını kaydeden Derviş Eroğlu, şunları söyledi:

''Demek ki İngiltere yarın, Orams Davası'yla ilgili çıkacak kararı biliyor ve vatandaşlarını uyarmak ihtiyacı hissetmiştir. Bu dava, bizler için fevkalade olumsuzluklar yaratacak bir davadır. Eğer basına yansıdığı şekilde, raportörün vermiş olduğu rapor doğrultusunda karar çıkacaksa, ki bunun değişmeyeceği bize ifade edilmiştir, İngiliz Dışişleri Bakanlığı da bu açıklamayı yaptığına göre, demek ki raportörün raporu karar olarak ortaya çıkacaktır.''

Böyle bir kararın, müzakere zeminini zedeleyecek bir karar olabileceğini ifade eden Eroğlu, ''Temennimiz tabi ki müzakerelerin devam etmesi ve müzakerelere zarar verecek bir kararın çıkmaması'' dedi.

Eroğlu, İngiliz İstinaf Mahkemesinin, ATAD'dan çıkacak kararı, müzakereleri de dikkate alarak enine boyuna değerlendirmesi temennisine bulundu.

OLUMSUZ SONUÇLARI

Eroğlu, ATAD'dan çıkacak olumsuz kararı, İngiliz mahkemeleri de onaylarsa KKTC ekonomisinin ileride oldukça sıkıntıya gireceğini, bu konuda endişeli olduklarını dile getirdi.

Olumsuz bir kararın KKTC halkını tedirgin edeceğini ifade eden Derviş Eroğlu, ''Bugüne kadar KKTC'nin almış olduğu kararların ve vermiş olduğu tapuların varlığıyla yokluğu tartışma konusu olacaktır. Tabii ki yabancıların burada konut alması da otomatik olarak engellenmiş olacaktır'' dedi.

Eroğlu, ''Kıbrıs'ta bir anlaşma arayışı devam ederken, bu gibi mahkemelerde alınacak kararlara dikkat edilmesi gerekirken, hassasiyetin gösterilmediğini görüyoruz bu da bizi üzüyor'' diye konuştu.


AA

 



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,159 µs