-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Sonunda bunu da yaptılar! -Video

27 Nisan 2009 14:25 tsi
Sonunda bunu da yaptılar! -Video Muhafazakar kesimlere ve değerlerine karşı her fırsatta aleyhte haber yapan Hürriyet, Kadıköy'de bir polisi şehit eden teröristi neredeyse kahraman ilan etti.

Hürriyet gazetesi, Bostancı’daki operasyon ile 38 yıl önce Mahir Çayan’a yönelik başlatılan operasyon arasında benzerlik kurdu.

Polis sabah saatlerinde Kadıköy Bostancı’da bulunan Devrimci Karargah örgütünün hücre evine operasyon düzenledi. Hücre evinde bulunan teröristler polise ateşle karşılık verildi. Hücre evinde Devrimci Karargah’ın lideri Orhan Yılmazkaya ile birlikte 2 terörist bulunuyordu. Operasyon yaklaşık 5 saat sürdü.

Hürriyet ise adeta terörü kutsayarak iki olay arasında bağlantı kurdu. Bostancı’daki hücre evinde bulunan teröristlere yönelik operasyon ile 38 yıl önce yine Kadıköy yakınlarında Mahir Çayan ile Hüseyin Cevahir’e yapılan baskın arasında benzerlik kuruldu.

İŞTE HÜRRİYET’TEKİ O HABER

İstanbul'da bu sabah saatlerinde yapılan operasyonun benzeri bundan 38 yıl önce yine Kadıköy yakınlarında yaşanmıştı. Ancak bu kez olayın kahramanları tanıdık isimlerdi: Mahir Çayan ve Hüseyin Cevahir...


Mahir Çayan ve Hüseyin Cevahir, arkadaşları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmemesi için bir eylem hazırlığı yaparken polis tarafından takip edildiklerini anladı. Bunun üzerine Maltepe'de bir binaya giren ikili ile polis arasında çatışma çıktı. Bu sırada bir dairede bulunan orta okul öğrencisi Sibel rehin alındı. Rehin alınan Sibel Erkan birden tüm Türkiye'nin ana gündem maddesi haline geldi. Gazeteler günlerce Sibel'in kurtarılması için kampanyalar düzenledi.

52 saat süren çatışmanın ardından Hüseyin Cevahir öldürüldü, Mahir Çayan ise yaralı ele geçirildi. Çayan daha sonra Maltepe Askeri Cezaevi'nden firar etmişti. Bu olaydan yaklaşık 1 yıl sonra bu kez Ünye’de bulunan radar üssünde görevli üç İngiliz teknisyeni kaçırdılar. 30 Mart 1972’de Kızıldere’de arkadaşları ile öldürüldüler.

 

 



TERÖRİST BÖYLE BÖYLE SESLENDİ

 

"MAHİR ÇAYAN'LARDAN BERİ MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR"

Olay yerindeki gazetecilerle de telsiz üzerinden görüştüğü söylenen teröristin, "Yaşasın Türk ve Kürt halklarının mücadele birliği... Şeh Bedrettinler'den Mahir Çayanlar'dan beri mücadelemiz sürüyor." şeklinde sloganlar attığı söylendi. Polis çatışma bölgesinde geniş çaplı güvenlik tedbiri aldı. Öte yandan, teröristlerin bulunduğu apartmanda yangın çıktı. Polis telsizine giren terörist, "Devrimci Karargâh" üyesi olduklarını söyledi.



AKTİFHABER

 



Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,666 µs