çok dikkatli okuyun! | " /> çok dikkatli okuyun! | "/>

En Sıcak Konular

Bu haberi çok dikkatli okuyun!

27 Nisan 2009 14:16 tsi
Bu haberi 
çok dikkatli okuyun! Polisin gerçekleştirdiği operasyonların hedef aldığı terör örgütlerinin karmaşık ilişkileri dikkat çekti.

Ergenekon soruşturması kapsamında Bedrettin Dalan'ın kurucusu olduğu İstek Vakfı'na ait Poyrazköy'deki arazide başlatılan kazı çalışmaları devam ederken; polis yeni operasyonlara start verdi. Emniyet güçleri, Selimiye Kışlası ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırılarla ismi gündeme gelen yasadışı Devrimci Karargâh örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da eş zamanlı olarak "Vasat" örgütüne yönelik operasyon yapıldı.

Vasat örgütünün ilk eylemi 14 Eylül 1998 yılı gecesi İncil satan Müjde Yayıncılığı standına el bombası saldırısı ile başladı. Bu saldırıda 4 yaşındaki Ali Özdemir hayatını kaybederken; 23 kişi de yaralanmıştı. Devrimci Karargâh örgütünün yaptığı eylemleri ise terör örgütü PKK üstleniyor.

'Vasat' örgütünün lideri 18 yıllık imam Şahmerdan Sarı. Polis ifadesinde Sarı "Ben sağda solda genişleme taraftarı değilim. 1992 yılında bu örgütü kurdum." ifadelerini kullanmıştı.

Fuara atılan bombayı ise örgüte bir polisin verdiği ileri sürülüyor. Siirt'in Kurtalan ilçesindeki Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru H.Y, bu bombayı PKK'ya yapılan baskında ele geçirdiğini ve sakladığını iddia etti. Ancak yapılan incelemelerde bombanın, NATO standardında TSK bombası olduğu belirlendi. Bombalı saldırıda gözaltına alınan isimlerden biri de dikkat çekici. Bu kişi DTP'nin Şubat 2008 yılındaki Diyarbakır mitinginde eline Kur'an-ı Kerim alıp halkı provoke etmeye çalışan Muhittin Eryılmaz.

O dönem 3 ay tutuklu kalan Eryılmaz, Kuzey Irak'ta yürütülen operasyonun durdurulması için DTP'nin Diyarbakır'da düzenlediği mitingte, Leyla Zana ile birlikte kürsüye çıkarak kalabalığı coşturmak için boynuna astığı Kur'an-ı Kerim ile "Kuran hakkı için bu savaşı durdurun. Artık insanlar ölmesin" diye seslenmişti.

Daha sonra gözaltına alınan Eryılmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olaydan önce ise Eryılmaz, DTP'nin organize ettiği 'Kürtçe yazılım programı' için yapılan kokteyle katılarak bilgisayar başında basına poz vermişti. Eryılmaz'ın DTP'nin gerçekleştirdiği birçok yürüyüşe de katıldığı ifade ediliyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi İncesu köyü nüfusuna kayıtlı Bedo ve Sivi oğlu, 1954 doğumlu Eryılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Şanlıurfa'da açtığı sınavı kazanarak imamlığa başladı. Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi Merkez Camii'nde görev yapan Eryılmaz, 15 Şubat 2001 tarihinde emekliye ayrıldı.

Ancak Eryılmaz, emekliye ayrılmadan önce radikal dinci örgüt olan Vasat'ın içinde yer aldı. Eryılmaz, Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER)'in kurucu üyeleri arasında da bulunuyordu. Vasat Örgütü, 1990'lı yılların başında Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş, Malatya'daki faaliyetleriyle ismini duyurdu. Aynı adı taşıyan aylık bir dergi de çıkartan Vasatçılar, 1995'ten itibaren İstanbul'da da örgütlenmeye başladı.

DEVRİMCİ KARARGAHIN EYLEMLERİNİ PKK DESTEKLEDİ

İddianamede Ergenekon yapılanmasının PKK, Hizbullah başta olmak üzere birçok terör örgütünü kullandığı ifade ediliyor. İstanbul'da polisin gerçekleştirdiği Devrimci Karargah operasyonu ise terör örgütü ile yakın ilişkisiyle dikkat çekiyor. Örgütün kullandığı silahlar ile Ergenekon kazılarında çıkan silahlar benzerlik gösteriyor.

Ergenekon firarisi Dalan'a ait İstek Vakfı arazisinde çıkan silahlarla operasyonun ilgisi olabileceği ileri sürülüyor. İsmi yeni duyulan örgüt Devrimci Karargah, İstanbul'da 1. Ordu Komutanlığı'na düzenlediği havanlı saldırıyla gündeme gelmişti. Selimiye Kışlası ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan saldırılarla kamuoyunun dikkatlerini çeken Devrimci Karargâh örgütü, Ergenekon soruşturmasıyla yeniden gündeme geliyor.

Gözaltına alınan gizli tanık ve sanık ifadelerine göre ise Devrimci Karargâh, Ergenekon'un kullandığı PKK, Hizbullah, DHKP/C ve MLKP gibi terör örgütlerinin işlevsizleştiği gerekçesiyle kuruldu. İstanbul'da 1. Ordu Komutanlığı'na yapılan havanlı saldırıda Devrimci Karargâhı terör örgütü PKK eylemden dolayı selamlamış ve destek verdiğini açıklamıştı.CİHAN




Bu haber 1,378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,653 µs