sürpriz ziyaret | " /> sürpriz ziyaret | "/>

En Sıcak Konular

Tutuklu rektörlere sürpriz ziyaret

27 Nisan 2009 13:29 tsi
Tutuklu rektörlere sürpriz ziyaret 
Ergenekon 12. operasyonunda tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen rektörlere sürpriz ziyaret.

Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve halen YÖK üyeliği yapan Necmi Yüzbaşıoğlu'nun Silivri'deki tutuklu eski rektörleri ziyaret edeceği öğrenildi.

REKTÖRLERİN ORTAK NOKTASI

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan rektörlerin, 2007 yılında tertiplenen ve şu an tutuklu bulunan Tuncay Özkan'ın başını çektiği Cumhuriyet mitinglerinin hızlı takipçileri arasında yer alması dikkat çekiyor.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatı üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Başkent Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu, cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemek amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Ankara Tandoğan Meydanı'nda 14 Nisan 2007 tarihinde yapılacak 'Cumhuriyet'e sahip çıkma mitingi'ne yüksek katılım sağlamak için her türlü yönteme başvurmuştu.

 
Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, mitinge öğrencileri götürmek için sınavları ertelemişti. Öğrenciler ve öğretim üyeleri daha sonra İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün kiraladığı otobüslerle Ankara Tandoğan, İzmir Gündoğdu ve İstanbul Çağlayan'daki Cumhuriyet mitinglerine götürülmüştü.

ADD eski Genel Bakanı Şener Eruygur'un yardımcısı olan ve ismi Özden Örnek'in darbe planlarını içeren günlüklerinde geçen Mustafa Yurtkuran'ın başında bulunduğu Bursa Uludağ Üniversitesi, 14 Nisan 2007 tarihinde öğretim üyelerini Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılan mitinge götürmek için harekete geçmişti.

Rektörlük tarafından hazırlanan ve öğretim üyelerinin isimlerinin bulunduğu liste, 30 fakültenin bölüm başkanlıklarının yanı sıra yüksekokul müdürlüklerine gönderilmişti. Listelerde, mitinge kimlerin katılıp katılmayacağı imza karşılığında bir bir tespit edilerek, hazırlanan listeler daha sonra rektörlüğe ulaştırılmıştı.

Rektörlüğün, katılımın çok olmasını sağlamak amacıyla akademik kadrodaki öğretim üyeleri ve eşlerinin yanı sıra üniversitede görevli memurları da eyleme çağırdığı öğrenildi.

Bu talebe karşı çıkan öğretim üyeleri, kendilerinin eşleriyle birlikte katılmaları yönünde zorlandığını söylemişti.

Öğretim üyeleri, özellikle uzun süredir akademik kadro bekleyen birçok öğretim görevlisi ve asistanın söz konusu mitinge katılmak zorunda olduklarını aktarmıştı.

Bu arada katılımlar için tek tip cüppe hazırlandığı ancak bunun için ödenen paraların nereden karşılandığı öğrenilememişti.

cihan



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs