En Sıcak Konular

Ergenekon Maliye ve Hazine'yi de fişlemiş

27 Nisan 2009 11:44 tsi
Ergenekon Maliye ve Hazine'yi de fişlemiş Şener Eruygur'un orduevindeki ofisinde ele geçirilen belgeler arasında yer alan 'Maliye 2.xls' isimli dosya Maliye va Hazine'yi karıştırdı. Kulislerde 'Listede kimlerin adı var?' sorusu dolaşıyor.

Ergenekoun ikinci iddianamesinde yer alan bilgilere göre, Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un ofisinde ele geçirilen dökümanlarda pek çok kişi kurum ve siyasi parti mensuplarının da fişlendiği ortaya çıktı.

Eruygur'dan ele geçirilen belgelerde fişlemede nasibini alan kurumlardan bazıları da Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük müsteşarlığı ve Emekli Sandığı çalışanları....

Ergenekon soruşturmasının 1 Temmuz 2008'deki 6. dalga operasyonunda gözaltına alınan Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un Orduevindeki ofisinden ele geçirilen belgeler arasında yer alan "Maliye 2.xls" isimli dosya Ankara'yı karıştırdı. Kulislerde "liste de kimler var?" sorusu dolaşıyor.

Detaylı fişleme

Eruygur'dan ele geçirilen 5 numaralı CD'de "İrtibatlar" isimli klasörde yer alan "Malşiye 2.xls" isimli dosyada kamu maliyesinin üst seviyelerinde görevli çok önemli isimlerle ilgili çarpıcı notlar yer alıyor. Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Gümrük Müsteşarlığı'nın üst düzey bürokratlarıyla çok sayıda Mülkiye amiri için dosyalar tutulduğu belirlendi. Notlar arasında aile yaşantısından, dünya görüşüne, ne yeyip içtiğine kadar çok kapsamlı bilgilere yer verildiği ortaya çıktı.

‘Hükümetin yıkılması gerektiğini söylüyor'

 Ergenekon Teörör Örgütü (ETÖ) sanıklarından elde edilen belgelere göre örgüt bakanlıktaki genç ve iş birliğine açık maliyecileri destekleyerek iyi konumlara gelmesi için kayıt tutmuş. Örgütün özellikle de personel dairesinde çalışan diplomatlarla yakın temasta bulunduğu tespit edildi. Kendilerine yakın bürokratlar ile yakından ilgilenen ETÖ, bu isimler aracılığıyla geniş bir network kurduğu tespit edildi.

"İrtblr” isimli klasörde “Maliye 2.xls” isimli bir excel dosyası olduğu, bu dosya içerisinde Maliye, Gümrük Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığı’nda çalıştığı ifade edilen 7 personelin isimlerinin yazılarak karşılarına “Bekar kadın düşkünü, sürekli yurt dışına gider, kullanılabilir, eşi geleneksel kapalı, cumaya gider, asker, kaymakam, vali ve doktorlarla aktif halde görüşüyor, vali olamadığı için hükümete çok kızgın, hükümetin yıkılması gerektiğini söylüyor, asker ve sivildeki üst düzey bürokratlarla arası çok iyi, Cumhurbaşkanlığında görevli üst düzey bürokratlar tarafından da destekleniyor, MASAK’ta kadrolaşmada en etkili isimlerdendi, solcu,  irtibat var, yararlanılıyor, hükümet istediği halde alamıyor, hükümeti takmıyor, gerekirse tehdit ediyor”  şeklinde ifadelerin kullanıldığı tespit edildi.

Emekli Sandığı da fişlenmiş

Yine Eruygur'dan ele geçirilen belgeler arasında “İrtblr” isimli klasörde “Emekli Sandığı ve Maliye 2.xls” isimli bir excel dosyası olduğu, bu dosya içerisinde Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Maliye’de çalıştığı ifade edilen 40 kişinin isimlerinin yazılarak karşılarına “ADD, ÇYDD gibi derneklerle olan yakın ilişkisi biliniyor, aktif verimli, yararlanılabilir, irtibat var, işçi partisi gösterilerine katılır, aktif, problem yok, işçi partisine sempati var, yararlanılabilir, görüşülüyor, biraz zayıf, beklentileri var, destek olunmalı, irtica operasyonlarında destek olur, Alevi kökenli, yararlanıyoruz, yararlanılmalı”  şeklinde ibarelerin olduğu görüldü.

Telekom'a da el atılmış

Yine Eruygur'dan ele geçirilen "irtblr” isimli klasörde “Telekom 1.xls” isimli bir excel dosyası olduğu, bu dosya içerisinde Telekom Üüst kurulu’nda çalıştığı ifade edilen 13 şahsın isimlerinin yazılarak karşılarına “sinsidir, üst düzeydekilerle arasını iyi tutmaya çalışır, Hükümet aleyhindedir, askerin hükümet yerine gelmesine taraftar olduğunu söyler, AB karşıtı, yararlanılabilir, aşırı solcu, irtibat var, hükümetin aleyhinde, konjektüre göre davranır, MHP’lidir, muhafazakar tarafları vardır, kadın tarafı var” şeklinde nitelendirmelerin yapıldığı belirlendi.


rotahaber



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,752 µs