domuz tehdidi! | " /> domuz tehdidi! | "/>

En Sıcak Konular

Kuş, kene, fare... Şimdi de domuz tehdidi!

27 Nisan 2009 10:30 tsi
Kuş, kene, fare... Şimdi de domuz tehdidi! Son yıllarda dünyanın farklı noktalarından farklı hayvanlar üzerinden yayılan salgınlar insan yaşamını tehdit ediyor. Bu salgınların bir tür biyolojik silah olabileceği de tartılıyor. İşte tüm dünyayı tehdit altına alan domuz gribi hakkında merak edilenle

Dünya kuş gribinden sonra bu kez, domuz gribinin tehdidi altında. ABD ve Meksika'yı tehdit eden salgın hastalık tüm dünyaya yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü, tüm ülkeleri uyardı.

Dünya kuş gribinden sonra bu kez tehlikeli olduğu belirtilen domuz gribinin tehdidi altında.

ABD ve Meksika'da yayılan salgın hastalığın 76 kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi. Meksika’da baş gösteren domuz gribi salgını nedeniyle 68 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Binden fazla kişinin yakalandığı salgının başkentte yayılmasından endişe duyulurken, salgının ABD’de de 8 kişide tespit edildiği açıklandı.

Meksika’da baş gösteren domuz gribi salgını nedeniyle 68 kişi hayatını kaybetti. Meksika Sağlık Bakanı Jose Angel Cordova, salgından dolayı başkentte 20 kişinin öldüğünü, 1004 kişinin de hastalığa yakalandığını tespit ettiklerini açıkladı.

Askerler yüz maskeleri dağıtıyor

Salgının yayılmasından endişe edilen 20 milyon nüfuslu başkent Meksiko City’de okul, müze, kütüphane ve tiyatrolar kapatıldı. Askerler kentin çeşitli bölgelerinde yüz maskeleri dağıtmaya başlarken, sağlık bakanlığı halka yiyeceklerini paylaşmamaları çağrısında bulundu. Sağlık Bakanı Cordova, televizyonda halka seslenerek toplu yerlerden kaçınmaları, dağıtılan yüz maskelerini takmalarını isteyerek, salgın aşısının garantili olmadığı uyarısında bulundu.

Salgının Meksiko City’’den dünyaya yayılması endişeleri sürerken ABD sağlık yetkilileri, ABD’de 8 kişi de salgını tespit ettiklerini duyurdu. ABD ve Meksikalı sağlık uzmanlarından oluşan bir ekip Meksiko City’de incelemelere başladı.

1968'de 1 milyon kişi ölmüştü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü Fadela Chaib, Meksika’da normal olarak domuzlarda ortaya çıkan, ancak nadiren insanlarda görülen hastalıkla ilgili yüzlerce vakanın bildirildiğini kaydetti.

DSÖ, Meksika’da ölenlerden 12’sinde tespit ettikleri genetik unsurların ABD’deki 8 hasta ile aynı olduğunu, bunun H1N1 adlı domuz gribinin yeni bir versiyonu olduğunu kaydetti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden Dr. Richard Besser ise, salgının yol açtığı sağlık tehdidinin tam anlamıyla değerlendirilmesi için yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Besser salgını, insanları tecrit veya tedavi ederek ya da aşılayarak kontrol altına almaya çalışmak için çok geç olabileceğini ifade etti.

Dünya’da en son büyük salgın 1968 yılında yaşandı. “Hong Kong” adlı salgının yayılması sonucu dünya genelinde 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

timeturk



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,300 µs