Dehşete düşüren not! | " /> Dehşete düşüren not! | "/>

En Sıcak Konular

Dehşete düşüren not!

27 Nisan 2009 10:24 tsi
Dehşete düşüren not! Bilgisayardan silinmeye çalışılan şifreli dokümanda dehşet veren ‘not’lar bulundu.

Güngör ERGÜN-Zaman

ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'nde ele geçirilen "_2008 toplantıözeti" başlıklı belge, derneğin Ergenekon ile bağlantısını ortaya koydu. Derneğin yönetim kurulunun toplantı notları olduğu iddia edilen belgede "Türkan Abla" diye söz edilen kişinin isteği dile getirilirken, ÇYDD'nin uygulamaları ile ilgili talimatlara yer veriliyor...

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası çerçevesinde arama yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kadıköy Şubesi'nde ele geçirilen bir belge, derneğin Ergenekon yapılanmasıyla ilişkilerini gözler önüne serdi. ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi, Ergenekon soruşturması kapsamındaki aramalarda bilgisayarın hardiskinde bulunan bir mektupla gündeme gelmişti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda kritik bir görevde bulunan Tuğamiral tarafından kaleme alınan 'Saygıdeğer Hanım Efendim' hitabıyla başlayan mektup, Hava Kuvvetleri'ndeki Karargah Evleri yapılanmasının bir benzerinin Deniz Kuvvetleri'nde Ata Evleri adı altında gerçekleştiğini ortaya koyuyordu.

ŞİFRELİ METİN

ÇYDD Kadıköy Şubesi'nde önemli bir belge daha ele geçirildi. Derneğe ait bir bilgisayarda yer alan “_2008 toplantıözeti” başlıklı belgede not edilmiş karar maddeleri Ergenekon- ÇYDD ilişkisini gösteriyor. Yönetim Kurulu Toplantıları'na katılmış biri tarafından kaleme alındığı tahmin edilen belgede, karar maddeleri bulunuyor. Belgenin operasyon öncesi silinmeye çalışıldığı öğrenilirken, 'Yönetim Kurulu Toplantı özeti' başlığıyla yazılan belgedeki 'Türkan Abla' ibareleri ise dikkat çekici. İşte şifreli olduğu belirtilen belgede yer alanlar:

KUTSALLAR AÇIKTA BULUNMAYACAK

Misyonerlik yapmakla suçlanan ÇYDD'nin bu konuda özel gayret gösterdiği notlarda yer alan ifadelerden anlaşılırken şu tavsiyelerde bulunuluyor:

Öğrenci evlerinin sayısını arttırılırken TAÇ-DER'e özel önem verilmesi.

Kız ve erkek arkadaşlarımızın rahatlıkla birlikte kalacakları semtlerin ve konutların seçimine özen gösterilsin. Evlerde kutsallar açıkta bulunmayacak.

Bölge projelerinde Ermeni, Süryani, Keldani, Yezidi zenginliğimizden yararlanmayı ve onları çağdaş yaşam bilincine kavuşturmayı AB benimsiyor. Rotarakların lobileri ve fon konusundaki destekleri bir bilinç göstergesi.

Yönderlik başarılı bir deneyimdi. Yeditepe ile koordinasyona ve Bedrettin beyin görüşlerinin alınmasına özel önem verilecek.

NERON'UN BURSU LİSTEDEN SİLİNSİN

KCK operasyonu sırasında gündeme gelen araç yakma olayına adı karışan bazı PKK'lıların aynı zamanda ÇYDD'den burs aldığı iddiasını destekleyen ifade belgede “Polis içinden gelen bilgilere göre araç yakanlar nedeniyle burslar konusunda daha dikkatli davranmak zorundayız. Türkan abla 'gerekirse kayıt silinsin ama bursta kesintiye gitmemeliyiz' görüşünde. Acil durumlarda yalnızca Türkan ablanın belirlediği listedeki polis müdürleriyle görüşülecek” notuyla yer alıyor.

BURSİYERİN KÖKENİ

Verdiği burslarda ayrımcılık yapmakla suçlanan ÇYDD'nin bu konuda kararlı olduğu notlarda şu şekilde yer aldı:

Burslarla ilgili listelerde köken raporları dikkate alınacak, güncellemeler bilgi işlem merkezine iletilecek.

Burs verileceklerde mevcut ölçüler aranmaya devam edilecek. Belirlenen kökenlilerden batıya eğitime gelenlere destek sürdürülecek.

Güneydoğu'da DTP'li belediyelere yardımcı olunacağı kendilerine iletilecek, projelerimiz konusunda destekleri alınacak.

DİNLE İLİŞKİ YOK

Alevi köy ve ailelerin kazanılması çalışmaları sürdürülecek. Sünnilerce asimile edilmemiş olanlar hedefimiz. Dinle ilişkisi olmayacak.

Bölgenin otantik sahipliğini kanıtlayan Ermeni taşınmazları ve eserleriyle ilgili özel çalışma yapılacak. Uygun taşınmazların yurt ve okul olarak kullanılmasına devam edilmesi için ek kaynak ayrılacak.

Eleştiriler var. Burs verilenlerden mezun olunca kapanan olmuş. Bunlar çok önemli. Bu tip durumlar bursverenleri etkiliyor. H.... hanım ve teşvikçisi olduğu bursveren grubu rahatsızmış. Çok dikkat edelim.

ÜMRANİYE SANIKLARIYLA TEMAS KURMAYIN

Notların son bölümünde Ergenekon ile irtibatlı görüntülenmemeye dikkat edilmesi istenirken uyarılar şu maddelerde tek tek izah edildi:

Ümraniye davasında alınanlarla temas kurulmayacak. Baskılara rağmen operasyonun devam edebileceği söylendi. Bu nedenle gizlilik en üst seviyeye çıkarılacak. Karşıt tavır gösterilerek riske girilmeyecek. Alınanlara yakın olanlarla da görüşmeyelim. Alınanların çoğu alt düzeymiş ama kritik düzeye de ulaşmışlar.

Doğu beyin bir dokümanında ADD ve CKD'nin yanında bizim de ismimiz geçiyormuş. Basın açıklamalarında ve diğer faaliyetlerde Aydınlıkçılarla beraber görüntü vermemeye dikkat edilsin.

Şener Paşa’ya arzedilen listeler

Daha önce önerilen rektör listeleri için yapılmış çalışmalar imha edilecek. Şener paşaya arzedilen burs listeleri dahil. İstanbul, İnönü, Antalya, Samsun, Uludağ, 9 Eylül rektörleriyle temasa geçilmeyecek ama destek sürdürülecek. Alemdaroğlu ile de.

Mitingler konusunda Tuncay Özkan ile temas kurulmuştu, şu an için sıkıntı yok dendi. Ancak yakın bir görüntü oluşturulmayacak. Gerekirse ayrı görüntü verilecek. Toplumun daha çok harekete geçirilmesi için mitingler yeniden kullanılabilir.

KADIKÖY'DE İKİNCİ BELGE

Ergenekon'un 12'nci dalgası çerçevesinde ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'nden çıktığı iddia edilen şok mektup Hava Kuvvetleri'ndeki Karargah Evleri yapılanmasının bir benzerinin Deniz Kuvvetleri'nde Ata Evleri adı altında gerçekleştiğini ortaya koymuştu.

BUGÜN'ün manşetine taşıdığı haber, Ergenekon'un 12'nci dalgası kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin İstanbul Kadıköy Şubesi'ndeki aramalarda bilgisayarın hard diskinde bir mektuba dayanıyordu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda planlamaya ilişkin stratejik bir görevde bulunan Tuğamiral S.O.K'un kaleme aldığı iddia edilen mektup, "Saygıdeğer Hanım Efendim" ibaresiyle başlıyordu. Askeri okullara giriş aşamasının ele alındığı bölümde, askeri okullara giriş için hazırlanan listelere sızmaların olduğu, ÇYDD'nin aracılığı ile bu listelere giren öğrencilerin sağlık problemlerinin bulunduğu ve mülakatlara iyi hazırlanılmadığı, bu nedenle de mülakatlarda elenmelerin yaşandığı iddia ediliyordu.

 



Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs