akıl almaz isteği! | " /> akıl almaz isteği! | "/>

En Sıcak Konular

Ersöz'ün akıl almaz isteği!

27 Nisan 2009 10:00 tsi
Ersöz'ün akıl almaz isteği! GATA’da tedavi gören Ersöz’ün, cezaevine girmemek için ‘belimden aşağımı felç edin’ dediği, ‘eşi ile başbaşa iken yataktan düşerek başını yere vurduğu’ ve ‘ayağını kırmaya çalıştığı’ iddia edildi.

ERUYGUR VE ERSÖZ’ÜN GATA RAPORLARI SAVCILARDA

ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde ‘üst düzey örgüt yöneticisi’ ve ‘örgüt yöneticisi’ suçlamasıyla tutuklandıktan sonra ‘sağlık sorunları’ nedeniyle hastaneye giden ve daha sonra da tahliye kararı alan sanıkların durumunu mercek altına alan Ergenekon savcıları, GATA’dan gelen raporları incelemeye aldı. Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün GATA’da devam eden tedavi raporları savcılara ulaştı.

UZMANLAR İNCELEYECEK

ERGENEKON tutuklusu emekli Tuğgeneral Ersöz’ün GATA’da devam eden tedavisinin raporları, Ergenekon savcılarınca incelenmek üzere uzman bir heyete gönderilecek. Gerek görülmesi durumunda Ersöz, tam teşekküllü bir devlet hastanesine sevk edilecek. star’ın edindiği bilgilere göre, Levent Ersöz’ün yargılanmamak için her yolu denediği ve denemeye de devam ediyor. Ersöz’ün bu uğurda belden aşağısının felç edilmesini bile istediği iddia ediliyor.

RAPORLA YIRTMA ÇABASI

6 ay firari gezdikten sonra Ankara’da bir hastanede yakalanan tutuklandığı gün Metris Cezaevi’nde kalp krizi geçirdiği iddiasıyla hastane hastane dolaştırıldıktan sonra GATA’ya sevk edilmişti. GATA’da aylardır tedavi gören Levent Ersöz için ilk olarak ‘’düşerek başını vurdu’’ denildi. Daha sonra, Ersöz’e prostat ameliyatı sonrası ‘’nekrotizan faziit’’ (halk arasında et yiyen bakteri) adlı ölümcül bir bakterinin bulaştığı iddia edildi. Yoğun bakımda olduğu iddia edilen Ersöz için avukatı ‘sağlık durumundan tahliye’ istedi, ancak bu istek mahkemece reddedildi.

EŞİNİN YANINDA DÜŞTÜ

star’ın edindiği bilgilere göre, Levent Ersöz’ün yargılanmamak için GATA’daki doktorlara ‘Belden aşağımı felç edin’’ dediği iddia ediliyor. Avukatının ‘düşerek başını vurdu ve travma geçirdi’ iddiasına neden olan düşmenin de ziyaretine gelen eşinin yanında yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre Ersöz, eşiyle baş başa kaldığı sırada yataktan düşdüğü ve başını da yere vurdu. Ersöz’ün tedavi sürecini uzatmak ve yargılanmamak için bacağını kırmaya çalıştığı da öne sürüldü. Ersöz’ün, prostat ameliyatı sırasında nasıl olup da et yiyen bakteri kaptığı sorusuna ise halen yanıt verilmedi.

Belimden aşağısını felç edin

Tutuklu revirinde cep telefonu var!

HASTANE hastane dolaştıktan sonra en son geldiği Haseki Hastanesi’nde ambülanstan inmeyi reddeden, burada ambülans içinde doktorlarca 1.5 saat süren kontrolleri süren Ersöz, sevk zincirine aykırı biçimde GATA’ya sevkedilmişti. Sevk işlemini yapan 5 doktor, müfettiş incelemesi sonrası kusurlu oldukları gerekçesiyle çeşitli cezalara çarptırılmıştı.

Doktorlar, müfettişlere Ersöz’ün tehditleri nedeniyle sevk vermek zorunda kaldıklarını anlatmışlardı. İkinci iddianamede, ‘örgüt yöneticisi’ olduğu iddiasıyla hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet istenen Ersöz’ün GATA’da tedavi gördüğü odasında cep telefonu da bulundurduğu iddia edildi.

Tahliyeden önce ‘ağır hasta’ tahliyeden sonra ‘durumu iyi’

Eruygur’un raporları mahkeme kararlarına göre şekillenmiş.

EMEKLİ Orgeneral Şener Eruygur’a, tutuklu sıfatıyla tedavi altındayken ‘ağır hasta’ denildiği, ancak tahliye edilince ‘durumu iyi’ şeklinde rapor verildiği ortaya çıktı. İddianamede ‘Ergenekon terör örgütü üst düzey yöneticisi’ olarak suçlanan Eruygur’un GATA’daki tedavisiyle ilgili savcılara ulaşan raporların incelemesi tamamlandı. Uzman doktorların inceledikleri raporlarda, Eruygur için tutuklu olarak tedavi altındayken ‘ağır hasta’ denildiği, ancak tahliye kararı çıktıktan sonra ‘durumu iyi’ şeklinde raporlar verildiği öğrenildi. Bu durumda, savcıların Eruygur hakkında yeni bir işlem başlatıp başlatmayacaklarının ise henüz netleşmediği bildirildi.

ERUYGUR’U GATA’da tedavi eden Albay Mehmet Nusret Demircan ile Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur’un arasında geçen ‘Ağır hasta değil, isterse çıkabilir’’ şeklindeki ses kayıtları GATA’daki tedavi sürecini tartışmalı hale getirmişti. İnternet sitelerine düşen ses kaydında Demircan, Eruygur’un ağır hasta olmadığını isterse taburcu olabileceğini, ancak taburcu olursa yeniden tutuklanabileceği için taburcu etmediklerini anlatıyordu. Demircan’la bir başka doktor arasındaki konuşmada ise Eruygur’a GATA’da tek bir tahlil yapılmadığı, tek bir filminin bile çekilmediği anlatılıyordu. Doktorların ‘Bomboş yatıyor’ sözleri de dikkat çekmişti.

star



Bu haber 913 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs