En Sıcak Konular

"Belediye cinayete azmettirdi, birbirlerini yediler"

0 0 0000 00:00 tsi
Hayvanlara bakan şirketin elemanlarını çekmesi, belediyenin de görevli göndermemesi üzerine bayram boyunca aç kalan köpekler birbirlerini parçaladı. iyibilgi'ye konuşan Doshayad başkanı Süsen Erkuş: "Belediye yetkilileri cinayete azmettirmekten yargılanma

Aydın Kuşadası'ndaki Belediye Köpekevi'nde günlerce aç kalan köpekler birbirilerini parçaladı. Yıllar önce cezaevi olarak kullanılan binayı belediye köpekevine dönüştürdü. Köpeklerin bakımını da Limaş adlı şirket üstlendi. Şirketin sözleşmesi 31 Aralık'ta sona erdi. Ancak köpekevi bu tarihte belediyece devralınmadı.

Tazyikli su ile ayrıldılar

Limaş'ın görevlilerini geri çekmesi üzerine bayram tatili boyunca köpekler aç kaldı. Sahipsiz ve aç kalan köpeklerden 7'si parçalanarak diğer köpeklere yem oldu. Bayram sonrası köpekevine gelen görevliler, birbirilerini parçalayan köpekleri tazyikli suyla ve sopalarla ayırabildi.

Bu yürekleri yakan bir vahşet

Vahşeti duyan hayvanseverler tepki gösterdi. Belediye yetkilisi, köpek evi sorumlusu Mustafa Diker, "Limaş şirketinin burada çalışan 4 elemanı işten çıkarılmış, kimseye bilgi verilmemiş. Bu nedenle hayvanlar aç kalmış. Evi Limaş'a devrettiğimizde 240 köpek vardı. Şimdi 210 tane kalmış" dedi. Limaş Genel Müdürü Mehmet Yağcı ise, 45 günlük sözleşmelerinin bitmesinden sonraki olaylardan sorumlu olmadıklarını ifade ederek, "31 Aralık'ta sözleşmemiz bitti. Belediyenin ilgilenmesi gerekiyordu. Biz görevli olduğumuz sürece hayvanların her türlü ihtiyacını karşıladık" diye konuştu. Kuşadası Köpekevi'ndeki hayvanlara kötü muamele, geçen yıl şubat ayında da gündeme geldi.

Şikayet ettik, halüsinasyon sandılar

Doğa ve Sokak Hayvanlarını Yaşatma Derneği başkanı Süsen Erkuş, "hayvan hakları konusunda görevini yapmayanları İçişleri Bkanlığına ifşaatte bulnuduk. Ama ifşaatlarımıza halüsinasyon gözüyle bakarak, hiçbir cevap , tepki gelmedi. Belediyelerde hayvan haklarının ihlal edenler 657 nolu kanunla korunuyorlar. Yargılanmıyorlar. 5199 sayılı Hayvan Hakları Yasası çıkınca çok sevinmiştik. Fakat yasa sadece kağıtta kaldı. Uygulanmadı, uygulanmıyor. Bu hayvanlara karşı vicdansız davrananlara cesaret veriyor. İçişleri Bakanlığı'nı ivedi olarak, önce Kuşadası'ndaki sorumsuzlardan başlamak üzere, bütün hayvan haklarını ihlal edenleri yargı önünde hesap sormaya çağırıyorum. Bütün STK'lara da yasanın uygulamaya geçmesi için ellerinden gelen tepkiyi vermeleri için çağrıda bulunuyorum. Bu vahşetlere neden olanlar bir an önce siyasetten uzaklaştırılmalı. Seçimlerle yönetici olanlar böyle davranırsa, halk ne yapmaz. Yargı hesap sormazsa, biz STK'lar onlardan hesap sormaya kalkarsak herşey daha da çözülemez hale gelir." diyor.

4 günde bu hale gelmezler

Kuşadası Belediyesi'nde çalışan bu olayın tüm sorumlularının yargı önünde cinayete azmettirmekten yargılanmaları gerektiğine inanan Erkuş, o hayvanlar birbirini yiyecek duruma 4 günde gelemezler. Biyoloji uzmanları kedi köpeğin, 10 gün açlığın ardından birbirlerine saldıracak duruma geldiklerini söylüyor. Ortada büyük bir ihmal var."

iyibilgi.com



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs