En Sıcak Konular

Rifat Hisarcıklıoğlu siyasete mi atılıyor?

26 Nisan 2009 13:01 tsi
Rifat Hisarcıklıoğlu siyasete mi atılıyor?
Son kez TOBB Başkanı seçilecek Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 2013’te görevi bittikten sonra siyasete atılması bekleniyor. TOBB’da Hisarcıklıoğlu’ndan sonrası için İTO ve İSO başkanları yarışıyor.

Listesinde İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ya da İSO Başkanı Tanıl Küçük’ten hangisini tercih edeceği ise en çok merak edilen konu. Zira bu iki isimden hangisi listede yer alırsa Hisarcıklıoğlu sonrasının başkanı olarak gösteriliyor.

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek TOBB 64. Genel Kurul toplantısı, Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yeni halefinin de belirleneceği bir sürece sahne olacak. Genel Kurul’da başkanlığa aday olan ve ve başkan seçilmesi halinde 2013 yılına kadar TOBB’un başında kalacak olan Hisarcıklıoğlu’nun ardından bu koltuğa oturacak isimler arasında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile İSO Başkanı Tanıl Küçük’ün adları geçiyor. Hisarcıklıoğlu bu seçimde, TOBB Başkanlığı’nı bırakacağı halefini belirleyeceği gibi, süresinin bitiminde gireceği siyasette en büyük meslek kuruluşunu destek olarak arkasına mı, muhalif olarak karşısına mı alacağını da bu seçimde planlamak zorunda.

2 Mayıs’ta bin 555 delegenin yeni yönetimini belirleyeceği TOBB’un 2001’den beri başkanlığını yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB yasası gereği son kez başkan olabilecek. Seçilmesi halinde 2013’e kadar görev yapacak Hisarcıklıoğlu, yeniden başkanlığa aday olamayacak. Genel Kurul hazırlıkları tam gaz sürerken, Hisarcıklıoğlu’ndan sonraki başkan için kulislerde iki isim konuşuluyor: İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile İSO Başkanı Tanıl Küçük.

Üzülmez’den vazgeçebilir

Hisarcıklıoğlu’nun bu seçimde listesine İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ı koyup koymayacağı merakla beklenirken hükümete yakınlığıyla bilinen Yalçıntaş’ın bu yıl 14 kişilik TOBB yönetimine girmesi halinde, gelecek seçimden TOBB Başkanı olarak çıkacağı tahminleri yapılıyor. Hisarcıklıoğlu’nun, Yalçıntaş yerine İSO Başkanı Tanıl Küçük’ü listeye almasını isteyenler TOBB’da kulis yapıyor.

Öte yandan Hisarcıklıoğlu’nun bu yıl listeye Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez’i almayabileceği konuşuluyor. Hakkında çeşitli iddialar ortaya çıkan ve hakkında dava süreci devam eden Üzülmez, muhafazakar İslamcı çizginin TOBB’daki temsilcisi olarak değerlendiriliyor. TOBB seçimlerine bir hafta kala Hisarcıklıoğlu’nun, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk’la başbaşa görüşmesi ise büyük şaşkınlık yarattı.

Yeni yönetimde Mehmet Balduk’a yer vereceği iddia adilen Rifat Hisarcıklıoğlu, önceki seçimde yol arkadaşı Balduk’u tasfiye etmeyi tercih etmişti.

Otomotivin sorunları Bursa’da tartışılacak

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) ev sahipliğinde 28 Nisan’da Bursa’da “Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış: Otomotiv Sanayii” semineri düzenlenecek.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve UİB Genel Sekreterliği’nce organize edilen seminere, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu da katılacak. Seminer, “Son Gelişmeler Doğrultusunda Türk Sanayisi İçin Yol Haritası” ve “Türk Sanayiine Sektörel Bakış: Otomotiv Sanayii” başlıklı iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

İTO, Dünya Odalar Yarışması’nda finalist

İzmir Ticaret Odası, Dünya Odalar Kongresi kapsamında 2 yılda bir düzenlenen “Dünya Odalar Yarışması”nda “İzmir Ekonomi Üniversitesi” projesiyle “En İyi Sıradışı Proje” dalında, 31 ülkeden yapılan 48 başvuru arasından finale kaldı.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Dünya Odalar Kongresi’nin dünyadaki tüm odaları biraraya getiren tek uluslararası etkinlik olduğunu söyledi. Sonuç, 3-5 Haziran Malezya’da gerçekleştirilecek Dünya Odalar Kongresi’nde belirlenecek.


Vatan

 



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,612 µs