En Sıcak Konular

İstanbul-Ankara 3 saat olacak!

26 Nisan 2009 11:12 tsi
Günde karşılıklı 4 kez yapılan bağlantılı seferlerle tren otobüslerden daha kısa zamanda ulaşıyor. Otobüs ile yolculuk 6 saati aşıyor. Trenle İstanbul-Ankara arası 3 saat olacak.

Eskişehir-Ankara hattında hızlı tren öncesi yüzde 15 civarında olan TCDD'nin (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) payı YHT sonrası yüzde 60'a yükseldi. Ankara-Eskişehir-Ankara hattında mart ayında 60 bin 125 yolcu taşıyan YHT, 1-23 Nisan tarihleri arasında 43 bin 648 kişi olmak üzere hizmete girdiği günden bu yana toplam 103 bin 863 yolcu taşıdı.

Zaman gazetesinin haberine göre, hızlı trenin ortalama doluluk oranı yüzde 77 oldu. 6 Nisan 2009'da Kütahya'dan, 17 Nisan 2009'da İstanbul'dan başlatılan ve Eskişehir'de aktarma yapılan hızlı tren bağlantılı seferlerde 6 bin 500 yolcu taşındı.

İstanbul-Ankara arasında halihazırda toplu taşımadaki pazar payını yüzde 15 olarak açıklayan TCDD, iki şehir arasında hızlı trenin çalışmasıyla birlikte bu oranı yüzde 78'e yükseltmeyi hedefliyor. Konvansiyonel hatta paralel olarak yapılan YTH rayları bitirildiğinde İstanbul-Ankara arası seyahat 3 saate düşecek.

YHT trenleri Ankara'dan 07.00–11.10– 15.00 ve 18.00 saatlerinde, bağlantılı olarak Eskişehir'den İstanbul'a Eskişehir Ekspresi (08.42), Başkent Ekspresi 12.55, Cumhuriyet Ekspresi 16.45 ve Sakarya Ekspresi 19.44'te çalıştırılmaktadır. Aynı şekilde İstanbul Haydarpaşa'dan da trenler 07.10, 11.00, 14.00 ve 17.50'de yola çıkıyor. Kombine tam bilet 32, öğrenci 26 TL. İlk 100 yolcu için tam bilet 24, öğrenci 19,5 TL. Hızlı tren Eskişehir'den bağlantılı olarak İstanbul'un yanı sıra Kütahya'ya da çalıştırılmakta. Ankara-Kütahya arasında ise 4 saat 30 dakika olan trenle seyahat süresi YHT bağlantısıyla 3 saate indi. Eskişehir-Kütahya arasında raybüs setleri ile iki geliş, iki gidiş seferi yapılıyor. Kütahya'dan 07.10–10.05'te hareket eden trenler Eskişehir'de 08.40 ve 19.40 saatlerinde yolcularını hızlı trene aktarıyor. Kütahya hattındaki yol çalışması bitirildikten sonra Kütahya trenlerinin saatleri yeniden düzenlenerek YHT trenleri ile bağlantılı olarak çalıştırılacak.

OTOBÜS SEFERLERİ EKLENECEK
YHT seferleriyle Ege ve Güney Marmara Bölgesi'ne hizmet vermeyi hedefleyen TCDD, Eskişehir'den İzmir'e tren ile Bursa ve civarına ise otobüs ile bağlantılı seferler koymayı planlıyor. TCDD yetkilileri, gerekli prosedürlerin tamamlanması için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.




Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,966 µs