En Sıcak Konular

DTP'yi sevindiren operasyon!

26 Nisan 2009 09:47 tsi
DTP'yi sevindiren operasyon! Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonu değerlendirdi.

KCK operasyonu “derin PKK’yı” ortaya çıkardı


Laçiner, KCK'ya yönelik operasyonun, büyük bir başarı olduğunu söylerken, "Derin PKK ortaya çıkarıldı" dedi.Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonun, büyük bir başarı olduğunu söylerken, "Derin PKK ortaya çıkarıldı" dedi.

Öcalan da şaşırdı

"Dağda bin teröristi etkisiz hale getirseniz KCK operasyonu kadar büyük başarı sağlamış olmazsınız" diyen Laçiner, Türkiye'nin bu operasyonun önemini tam anlamadığını savunurken, bunun DTP'yi PKK'nın baskısından kurtarma operasyonu olduğunu dile getirdi.

Operasyonun teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı da şaşırttığını anlatan Laçiner, PKK planında KCK'nın henüz dağdan şehirlere inmemesi ve DTP'nin içerisine de girmemesi gerektiğini kaydetti. DTP'nin içine girmesi halinde kolay hedef olunacağının düşünüldüğünü belirten Laçiner bu durumun bir derin PKK'ya işaret ettiğini vurguladı.

Laçiner, "Demek ki lider dedikleri kişi, PKK'yı kontrol edemiyor. Bu çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. İkincisi ise kendisini PKK içinde terörist, militan diye lanse edenler, aslında bir yönüyle de kişisel çıkarlarını düşünüyorlar. Birilerini milletvekili, belediye başkanı olmasını haksızlık olarak görüyorlar.

'Biz aslında bu işin zorluğunu çekiyoruz, öbürleri keyfini sürüyor' tarzında bir yaklaşımları var. KCK yapılanması gölge bir devlet oluşturmaya çalışmış, hatta mahkemeler kurmuş ve ünlü DTP'lilerin bir kısmını da burada yargılandıklarına dönük iddialar var. PKK, DTP'nin içerisindeki hiyeraşiyi tersine çevirmiş durumda. Korku imparatorluğu kurmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

2 kutup olacak

 DTP'nin silahların gölgesinde normalleşemeyeceğine dikkat çeken Laçiner, "PKK elinde silah DTP'ye emir verecek ve DTP normal bir parti olacak. O silahı terör örgütünün elinden almak lazımdır. Bunun yerine polisin, askerin koruduğu bir DTP ortaya çıkmak zorunda.

Birden fazla DTP olması lazım. Kürt vatandaşlarımız arasında PKK, ikinci bir rakip istemiyor. İki kutup olacak, biri kendileri, diğeri devlet. PKK terör örgütünün hedeflerini ondan daha iyi yerine getirecek ikinci bir terör örgütü dahi çıksa, PKK onu da yok etmeye çalışır." diye konuştu.

bugün



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs