Tek kurşun bile yeter ! | " /> Tek kurşun bile yeter ! | "/>

En Sıcak Konular

Tek kurşun bile yeter !

26 Nisan 2009 09:01 tsi
Tek kurşun bile yeter ! 
‘Bu kadar silahla darbe mi yapılır’ küçümsemesine uzmanlar net cevap verdi: Silahlar kaos için fazla bile...

ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma boyunca ele geçirilen silahlar ya görmezden gelindi ya da ‘bu kadar silahla mı darbe yapacaklar’ denilerek küçümsenmeye çalışıldı. Bedreddin Dalan’ın başkanlığını yaptığı İstek Vakfı’nın arazisinde bulunan son silahlarla birlikte, silahları küçümseme lobisi atağa geçti. Silahların nerede hangi amaç için kullanılacağını sorgulamak yerine, silahları kamuoyu gündemine getirenler hedef alındı.

SUİKAST EMRİ CEZAEVİNDEN

DALAN’IN arazisinde ele geçirilen silah ve mühimmat, Ergenekon’un kaos eylemlerini tekrar gündeme getirdi. Bu cephaneliğin bulunmasını sağlayan ihbar e-mailinde, buraya gömülü silahların hangi amaçla kullanılacağına da yer verildiği ortaya çıktı. e-mailde bu silahlarla Ergenekon savcılarına suikast yapılacağı, suikast emrini de Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş’ın cezaevinde görüştüğü emekli binbaşı Bektaş’a verdiği iddia edildi.

BİR BİDON BENZİN BİLE YETTİ

SON olarak Danıştay saldırısında sadece tek bir tabancanın ülkeyi kaosun eşiğine getirdiğini hatırlatan iç güvenlik ve terör uzmanları, bir bidon benzin yada bir kurşunla bile toplumda kaos yaratıldığını ifade ettiler. Uzmanlar ‘Dalan arazisinde darbe ortamı yaratmak için kaos eylemleri yapmaya fazlasıyla yetecek kadar silah ve mühimmat çıktı’ yorumunda bulundular.

BU SİLAHLAR DARBE YAPTIRIR

GEÇMİŞ darbelerden önce yaşanan kaos ortamlarına dikkat çeken MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, darbe için özel silahlı güce ihtiyaç olmadığını hatırlatarak, ‘Askeri darbeyi zaten ülkenin silahlı gücü yapar. Darbe kaos ortamına ihtiyaç duyar. Bu silahlar kaos oluşturmaya yeter de artar bile’ dedi. Her darbeden önce yaşanan şiddet olaylarında bu tür silahların kullanıldığına işaret eden Öneş, envantere girmeyen kayıt dışı her silahın toplum için büyük risk olduğunu söyledi ve TSK’nın bu konudaki şüpheleri aydınlatması gerektiğini belirtti. Bulunan silahların ‘kaynağı belirlenemeyen bir tehdit’ oluşturduğunu belirten Öneş, geçmişte yaşanan Sivas, Kahramanmaraş, Diyarbakır olaylarından ders alınması gerektiği uyarısında bulundu.

HER TÜRLÜ TERÖR İÇİN YETER

EMNİYET İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu da Ergenekon sanıkları ve şüphelilerinden ele geçen silahların her türlü terör eylemi için fazlasıyla yeterli olduğunu söyledi. Geçmişte bir el bombasıyla Diyarbakır ve İstanbul’da ‘kaos ortamı’ yaratıldığını belirten Orakoğlu, ‘Kazılarda ortaya çıkan bu silahlarla elbette devletler arası savaş yapmak istiyorsanız yeterli olmaz ancak darbe girişiminde bulunmak istiyorsanız, ele geçen bu lav silahları her türlü terör faaliyetini çıkartmaya yetecek düzeyde’ dedi.

Lavlar suikast planında da vardı

ERGENEKON cephanelikleri ve suikast planları ile sık sık gündeme gelen Lav silahı, zırlı araçlara karşı saldırı silahı olarak biliniyor. Ergenekon kapsamında daha önce Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’in Ankara Gölbaşı’ndaki gömüsünde 2 adet lav silahı bulunmuştu. Şahin’de ele geçen lav silahlarının koas ortamı yaratmak için, Ermeni Cemaati lideri Minas Durmaz Güler ve Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’ın yanı sıra Alevi cemaati liderleri Ali Balkız ve Kazım Genç’e yönelik saldırılarda kullanılacağı iddia edilmişti. Alevi ve Ermeni önderlerine yönelik sukikast planlarında lav silahlarının nasıl kullanılacağına ayrıntılarıyla yer verilmişti.

Kod adı: Eşek Arısı

TÜRKİYE’DE Makine Kimya Enstitüsü tarafından üretilen Lav silahının bilinen adı HAR 66. MKE mühendisleri tarafından geliştirilen Lav silahı ciddi bir çatışma silahı haline geldi ve ‘HAR 66-Eşek Arısı’ adı verildi. Sabit hedeflere 200 metreden, hareketli hedeflere 165 metreden ateş edilebilen silah, bu menzil içinde 30 santimlik çelik tabakayı, 60 santim güçlendirilmiş betonu veya 180 santimlik toprağı delebiliyor. Silah, hafif ve kullanımı kolay olması, yüksek zarar verme yeteneği, taşıma kolaylığı, tank ve zırhlı araçlara karşı etkin olması ile vazgeçilmez bir savaş silahı.

star



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,629 µs