Darbeyi yapsalardı... | " /> Darbeyi yapsalardı... | "/>

En Sıcak Konular

Bu iş çok ciddi: Darbeyi yapsalardı...

25 Nisan 2009 21:58 tsi
Bu iş çok ciddi: Darbeyi yapsalardı... Ergenekon örgütü, üreteceği kaos sonrası, amacına ulaşıp darbe gerçekleştirseydi neler yapacaktı?

ETÖ iddiaları sanığı Durmuş Ali Özoğlu, Silahlı Terör Örgütü Yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs, Askerleri İtaatsizliğe Teşvik, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs'ten yargılanacak. Birbirinden vahim iddialardan yargılanacak, Durmuş Ali Özoğlu'nun evinden ele geçirilen belgeler görenleri dehşete düşürüyor. Belgelere ikinci iddianamede yer veriliyor. Peki belgeler ne ile ilgili?

1 - MİLLETVEKİLLERİNİN VEKİLLİKLERİNİ DÜŞÜRECEKLERDİ

ETÖ iddiaları tutuklusu Durmuş Ali Özoğlu'dan ele geçirilen belgeler, darbe sonrası yapılacaklarla ilgili. Buna göre, Ergenekon darbeyi gerçekleştirmesi halinde bütün milletvekillerinin, yetkilerini ellerinden almaya karar vermiş.

2 - VALİLERİ GÖREVDEN ALACAKLARDI

Ergenekon darbenin ardından bütün valileri görevden almayı planlamış. Valilerin yerine İl Jandarma Alay Komutanlarının görevi üstlenmesi öngörülmüş.

3 - SİYASİ PARTİLERE GİRİŞİ YASAKLAYACAKLARDI

Yasadışı Ergenekon örgütü, darbenin ardından bütün siyasi partilere girişi yasaklamayı kararlaştırmış. Demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik planlar sadece bu kadarla sınırlı değil. Ergenekon örgütü üyeleri, belediye başkanlarının yetkilerini iptal edip, başkanlıklara girişi yasaklayacaklardı.

4 - MEVDUATLARA EL KOYACAKLARDI

Durmuş Ali Özoğlu'dan çıkan darbe sonrası yapılacaklar planı içinde ekonomi ile ilgili bölüm de var. Ergenekon, darbe sonrası Merkez bankasına talimat verip, bütün bankalardan para çekmeye sınırlama getirecekmiş. O karara göre kimse, bir gün içinde, kişi başı 800 TL fazla bankadan para çekemeyecekti.

5 - TÜRKİYE'Yİ KAPALI CEZAEVİNE ÇEVİRECEKLERDİ

Ergenekon, demokrasiyi askıya alacağı darbenin ardından Türkiye'yi tam anlamıyla kapalı hapishane haline getirmeyi planlamış. Bu plana göre havalimanlarını kapatacak, bütün uçuşları, seferleri ve vizeleri iptal edeceklerdi.

6 - MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ'NE DARBE İNDİRECEKLERDİ

Ergenekon Terör Örgütü iddialarıyla ortaya çıkan yasadışı örgüt, darbeyi gerçekleştirmesi halinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na müdahale etme kararı almış. Buna göre, darbe yönetiminin atayacağı kişi kanalları koordine edecekti. Bazı kanalların yayını durdurulacaktı.

7 - ECZANELERE BİLE MÜDAHALE EDECEKLERDİ

ETÖ iddiaları sanığı Durmuş Ali Özoğlu'ndan ele geçirilen belgelere göre darbeyi gerçekleştirmeleri halinde hastanelere hatta eczanelere bile müdahale etmeyi planlamışlar. Buna göre, zorluk çıkaran hastane müdürü, başhekim, doktor hemen memuriyetten çıkarılacaktı. Eğer karşı gelen, eczane sahibi ise dükkanı kapatılıp ruhsatı elinden alınacaktı. Ergenekoncuların bütün darbe planlarını işte böyle en ince ayrıntısına kadar belirlediği ortaya çıktı.

Darbe sonrası yapılacakları anlatan belgelerin ele geçirildiği Durmuş Ali Özoğlu geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan bir fotoğrafla gündeme gelmişti. Şimdi Tuğgeneral olan Ferhat Özgen, Özoğlu'nun karşısında esas duruşta beklerken görülüyordu. Özoğlu'nun herhangi bir askeri rütbesinin olmamasına rağmen...

Özoğlu, kamuoyunda, ölme öldürme yemini ettiren ve yöneticileri ETÖ iddiaları sanığı olan Kuvayı Milliye Derneği'nin kurucularındandı.

Özoğlu'nun, 1991 yılında, terör örgütü PKK saldırılarına katılıp molotof kokteyli atarken yakalandığı ancak gizemli bir şekilde bundan ceza almadan kurtulduğu gündeme gelmişti. Bunun belgeleri de medyada yayınlanmıştı.

Samanyolu



Bu haber 970 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,102 µs