En Sıcak Konular

Pamukoğlu: Durum çok vahim

25 Nisan 2009 18:38 tsi
Pamukoğlu: Durum çok vahim
Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, İstek Vakfı arazisinden çıkan mühimmatı değerlendirdi.

Depolardan silahlahların çalınıp bir yere gömülmesi vahim
Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, İstek Vakfı arazisinden çıkan mühimmatın Türk ordusunun envanterinde bulunduğunun anlaşıldığını belirterek, bunun vahim bir şey olduğunu söyledi.

Emekli tümgeneral olan Pamukoğlu, bunun bir hırsızlık olduğunu ifade ederek, "Malzeme ve depoların sorumlusundan, en yukarıda o cephanelik ve mühimmat hangi komutanlığın sorumluluğundaysa hepsi derhal ve en hızlı şekilde yargılanmalı, soruşturma açılıp gereği yapılmalıdır." dedi.

Genel Başkan Pamukoğlu, partisinin Kahramanmaraş il ve merkez ilçe başkanlıklarını açtı. Açılış töreninde konuşan Osman Pamukoğlu, partisinin teşkilatlanması hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e üye devletler arasında, ekonomisi yolsuzluk sebebiyle bozulan dördüncü ülke olduğunu ifade eden Pamukoğlu, bu yolsuzluğu uluslararası kurumların çıkarmadığını, yapanların siyasiler, üst bürokratlar, orta dereceli bürokratlarve gümrükler şeklinde devam ettiğini vurguladı. Pamukoğlu, "Siyasiler ve bürokratların yolsuzluğu, toplamın yüzde 65'i. İktidara gelirsek bir gecede hem siyasetçilerin hem de bütün bürokratların dokunulmazlıklarını kaldıracağız. Normal vatandaş olmayı öğrenecekler. Yaptıkları da yanına kalmayacak. Hepsi özel mahkemelerde yargılanacak, ayni ve nakdi bütün mallarına el koyulacak, satılacak. Halkın esas kaynağı olan Hazine'ye geri çevrilecek." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı, İstek Vakfı arazisinde çıkan mühimmatlarla ilgili değerlendirmede bulundu. Bulunan silah ve mühimmatın Türk ordusunun envanterinde olduğunun anlaşıldığını belirten Pamukoğlu, "Demek ki birileri cephaneliklerden bu malzemeleri alıp götürüyor, bir yerlere saklıyor. Silahlı Kuvvetler'in depolarından, cephaneliklerinden, mühimmat saklanan yerlerinden bu malzemelerin çıkarılıp bir yerlere gömülmesi vahimdir. Bunu yapan, bu kayıtlara bağlıdır. Müteselsili, amiri, memuru, sorumlusu neyse hepsinin hakkında gereği en hızlı şekilde yapılmalıdır." açıklamasında bulundu.

Ermenistan'la ilgili sınır kapısı meselesiyle ilgili soruyu da cevaplandıran Osman Pamukoğlu, bu millî bir hareket olarak yapıldığı takdirde kimsenin rahatsız olmayacağını söyledi. Bu konuda ABD ve Avrupa Birliği'nin dayatmasının söz konusu olduğunun altını çizen Pamukoğlu, Türk dış siyasetinin 50 yıldır oraların talimatlarıyla yürüyen bir müessese olduğunu öne sürdü.

Terörle ilgili açıklamalarda da bulunan Pamukoğlu, şunları söyledi: "Adamlar Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurdu. Seni de onu resmen ilan etmen için hazırlıyorlar. Burada artık PKK'nın fonksiyonu bitti. Siyasi partisi zaten ortada. Aylardır Güneydoğu'da yapılan hareketleri görüyorsunuz. Kardeşim, bu yol, yol değil. Bu topraklarla kimse bir milim oynayamaz. Benim halka taahhüdüm vardır, 365 günde dağları temizleyeceğiz, şehirdeki çeteleri alacağız."

Samanyoluhaber



Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,743 µs