Müjdesini vereyim... | " /> Müjdesini vereyim... | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Müjdesini vereyim...

25 Nisan 2009 16:55 tsi
Erdoğan: Müjdesini vereyim...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, İBB'nin yaptığı üretim tesisinin açlışında ekonomik krizle ilgili müjde verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tüm dünyayı olumsuz etkileyen küresel krizin etkisinden bu yılın sonunda kurtulacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Evelallah 2010 yılı tekrar sıçrama yılı olacaktır. Bunun müjdesini vereyim" dedi. Son günlerde meydana gelen kaçak bina yıkımlarına da dikkat çeken Erdoğan bu tarz girişimlerde bulunan vatandaşlara, "Ne olur kaçak yapılanmaya gitmeyin" çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, Avrupa ve Ortadoğu'da en büyük, dünyada da ilk 10 arasında bulunan "İstanbul Katı Atık Sahalarındaki Çöp Gazının Elektriğe Dönüştürülmesi Projesi"nin devreye alınması törenine katıldı. İstanbul'da ortalama 112 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan Kemerburgaz Odayeri Çöp Gazından (LFG) Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'nin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, tesisin maketi üzerindeki butona "Ya Allah Bismillah" diyerek bastı ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törende bir konuşma yapan Erdoğan, çöp gazından elektrik enerjisi üretilmesinin önemine dikkat çekti. Buradaki tesisin sadece İstanbul'da değil, Ankara, İzmir'de ve diğer illerde de açılması gerektiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, "Bu tesisler artacak ki bu çöpler değerlendirilebilsin, çöpler derelere, ırmaklara dökülmesin." dedi. Bazı yerlrde çöplerin derelere döküldüğünü, ciddi kirlilik yaşandığını anlatan Erdoğan, bunun önüne geçmek istediklerini söyledi.

"AMERİKA'NIN YAPAMADIĞINI BİZ YAPTIK"

"Biz çevreci bir iktidarız" diyerek sözü hükümetin çevreye verdiği öneme getiren Başbakan Erdoğan, küresel ısınmaya karşı oluşturulan Kyoto Protokolü'nü imzaladıklarını anımsattı. Erdoğan, "Bizden öncekiler kalkıp da Kyoto'yu imzalamadı. Kaçmışlar, risk almamışlardır. 'Bunu imzalarsak oy kaybederiz' diye düşünmüşlerdir. Biz bunu imzaladık, bu riski aldık. Amerikanın yapamadığını biz yaptık. Şu anda bir kaç ülke kaldı imzalamayan. Ne yazık kı Amerika onların içinde. Ama biz imzaladık. Yeşil bir çevreye, temiz bir havaya insanımız layıktır. Bu görevimizi adım adım yerine getiriyoruz. Henüz başındayız, yapacağımız çok iş var." şeklinde konuştu.

KİFAYETSİZ YÖNETİCİLER"

Katı atık gazından elektrik üretecek olan tesisim 'Yap-işlet-devret' modeliyle yapıldığını anlatan Erdoğan, geçmişte çöp alanlarında yaşanan sıkıntıları hatırlattı ve dönemin CHP'li belediye yönetimini eleştirdi. Erdoğan, "Yakacık'ta çöplük üzerinde binalar inşa edilmişti. O dönelerde vahşi çöp depolama alanı üzerinde binaların yapılmasına müsaade eden belediyecilik anlayışını nasıl kabul edersiniz? Bu nasıl belediyecilik anlayışı? Ümraniye'deki çöp depolama alanı patladığı zaman vefat eden 38 vatandaşın hesbabını o günün zihniyetleri, iktidarları verdi mi? 'Ölenler öldü. Kalan sağlar bizimdir' dendi geçildi. Ama biz olaya öyle bakmıyoruz. Biz orayı yaşanabilir alana çevirdik. Vahşi depolomayı modern depolamaya çevirdik. Tüm bunlar bir sevdanın, aşkın neticesidir. İş bilmez yönetimler, kifayetsiz yöneticilerin elindeyken İstanbul'da çöp dağları vardı. Çöp dağlarının arasından geçiyorduk. Milletimiz evinden çıkamıyordu. Kent sağlığı tehdit altındaydı. O günlerden bugüne geldik." ifadelerini kullandı.

"NE OLUR KAÇAK YAPILANMAYA GİTMEYİN"-

Başbakan Erdoğan konuşmasında kaçak yapılaşmaya da dikkat çekti. "İstanbulumuz'u betona mahkum etmeyelim. Planlı yapılanmayı tehdit etmeyelim." diyen Erdoğan, gerek TOKİ gerekse KİPTAŞ'ın önemli konut adımları attığını söyledi. Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Ne olur kaçak yapılanmaya gitmeyin. Gidilmesi halinde AK Parti'li belediyeler olarak bedeli ne olursa olsun bunun karşısında durmak zorundayız. Bunu yapmak durumundayız." dedi. Zaman zaman bazı yerlerde yıkımlar olduğunu, bunu bazı medya kuruluşlarının ajite ettiğini anlatan Erdoğan, "Niye yıkıyorlar?' deniliyor, Kanunsuzluk ortadan kaldırılıyor. Bunlar belediyelerin müsadesiyle yapılmışsa bunları teşhir edin, ifşa edin. Bunlar önceki dönemlerde yapılmışsa faturayı da onlara lütfen kesmeyin. Ben belediyelerim adına her zaman bu kavgada varım, bu mücadelede varım. Biz popülizm yapmıyoruz. Makyaj yatırımlarla milletimizin gözünü boyamıyoruz. Biz eser üretiyoruz. İşte bizim yönetim anlayışımız, farkımız bu." dedi.

"TÜRKİYE YERE SAĞLAM BASARAK GELECEĞE YÜRÜYOR"

Başbakan Erdoğan küresel krize de değinerek yatırımların durduğu yönünde yapılan açıklamalara ve yayınlara bu tesisin bir cevap niteliği taşıdığını anlattı. Şile ve Kemerburgaz'daki iki tesisin 30 milyon Euro'ya mal olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye finansal krize rağmen yere sağlam basarak evelallah geleceğe emin adımlarla yürüyor. Bir çok kişi hala felaket tellalığına devam ediyor. Bir çok kişi hala psikolojik bir baskıyı halkımın üzerinde estirmek istiyor. İşte bu tesis bu havayı estirenlere aynı zamanda bir cevaptır. Bazıları sadece ahkam kesiyor. Biz ise yatırımlara devam ediyoruz. Özel sektörde kararlı olanlar yatırımlarına devam ediyor. Biz tüm girişimcilerimizin yanındayız. Her türlü kararlı adım atanlara desteğimizi sürdürürüz. Bütün olay bu yılın sonuna kadar. Evelallah 2010 yılı tekrar sıçrama yılı olacaktır. Bunun da müjdesini buradan rahatlıkla verebilirim." şeklinde konuştu. Bu sözlerin ardından vatandaşlar "Başbakan sen bizim herşeyimizsin" sloganları atınca Erdoğan, "Sizler bizim herşeyimizsiniz" karşılığını verdi.

Başbakan konuşmasının ardından santralin maketi üzerindeki butona basarak tesisin hizmete alınmasını sağladı.



Bu haber 1,049 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,569 µs