En Sıcak Konular

Uçak kazasında bir canın bedeli: 62 bin TL

25 Nisan 2009 16:52 tsi
Isparta'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Melike Ceylan'ın ailesine devlet tarafından 420 bin TL tazminat ödenmesi yönünde rapor hazırlandı. Ancak sigorta şirketi 420 bin TL yerine 62 bin TL ödedi. Ceylan'ın ailesi bu karara tepki gösterdi.

Atlasjet'in World Focus'dan kiraladığı uçak 30 Kasım 2007'de Isparta'da düşmüş, 7'si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirmişti. Atlasjet'in sigorta şirketi, kazada hayatını kaybeden 18 kişinin yakınlarının Isparta'daki avukatı olan Hasan Kaşıkara'ya belirlenen tazminat miktarlarını belirten bir yazı gönderdi. 18 kişiden 17'sinin yakınları, tazminatların düşük olduğunu belirtip Avukat Kaşıkara'dan basına rakamla ilgili açıklama yapmasını istemedi. Ancak kazada eşi Melike ile 1.5 aylık bebeği Ceren'i kaybeden polis memuru Bülent Ceylan avukatın açıklama yapmasında sakınca görmedi. Avukat Kaşıkara da bugün basın mensuplarına sigorta şirketinden Melike Ceylan için gelen tazminat miktarını açıkladı.

Kaşıkara, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Aktüer Sicili'ne kayıtlı uzmanlar tarafından hazırlanan bir rapor olduğunu belirterek, “Devlet o rapora göre, üniversite mezunu Melike Ceylan için 420 bin TL tazminat bedeli ödenmesini isterken, aynı kişi için sigorta şirketince 62 bin TL bedel biçildi” dedi.

TAZMİNAT BEDELLERİNE İTİRAZ

Yolcu yakınlarının Avukatı Hasan Kaşıkara, sigorta şirketince hazırlanan tazminat bedellerine ilişkin raporun Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Aktüer Sicili'ne kayıtlı olmayan yetkililer tarafından düzenlendiğini, bu nedenle de yasal dayanağını bulunmadığını ileri sürdü. Avukat Kaşıkara, belirlenen tazminat bedellerinin kabul edilemez olduğu gerekçesiyle sigorta şirketine itiraz dilekçesi gönderdi. Kaşıkara, dilekçede mağdurların kanuni haklarının en üst seviyede korunması amacıyla idari, cezai ve hukuki tedbirlerin uygulanması amacıyla yasal yollara başvurulacağını bildirdi.

'SÜREÇ BİZİ ÇOK YIPRATTI'

Kazada eşi Melike Ceylan ile bebeği Ceren’i kaybeden Bülent Ceylan, kazadan sonra ikinci acıyı sigorta şirketinin üniversite mezunu eşi için belirlediği 62 bin TL’lik tazminat miktarıyla yaşadığını söyledi.

Diyarbakır’da 7 yıl önce meydana gelen bir başka uçak kazasında kaza tespit raporunun 20 ayda hazırlandığını belirten Ceylan, o dönemde en düşük verilen tazminatın ise 135 bin TL olduğunu hatırlattı. Ceylan, “Benim için miktar önemli değil. Ama bu süreç bizi çok yıprattı. Dalga geçercesine bir süreç yürütülüyor. Sigorta şirketine avukatımız bedeller için itiraz ediyor. Biz meblağdan ziyade hakkımızın yerini bulması için bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz” dedi.

Isparta’daki uçak kazasında hayatını kaybeden Melike Ceylan, doğum için İstanbul'da oturan annesi Ayşe Şentürk'ün yanına gitmişti. Kazadan yaklaşık 45 gün önce kızı Ceren'i dünyaya getiren Melike Ceylan, daha sonra annesi ve kızını da alarak Isparta'ya dönmek üzere uçağa binmişti. Melike Ceylan, annesi Ayşe Şentürk ve kızı Ceren’le birlikte bu yolculukta hayatını kaybetmişti.

Isparta'da polis memuru olarak görev yapan Bülent Ceylan, eşi ve doğan çocuğunu kazadan iki hafta önce İstanbul’da son kez görmüştü.

Üniversite mezunu olan Melike Ceylan, tekstil üzerine öğrenim görmüş, doğumdan birkaç ay geçtikten sonra mesleği ile ilgili iş hayatına devam etme kararı almıştı. 1.5 aylık Ceren Ceylan, annesi Melike Ceylan ile anneannesi Ayşe Şentürk'ün cenazeleri, Isparta'nın Sütçüler İlçesi'nde toprağa verilmişti.

Hürriyet



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,011 µs