En Sıcak Konular

Yüksek Mahkeme'de Paksüt krizi

25 Nisan 2009 15:57 tsi
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün ismi yine gündemde...

Bugün Vatan Gazetesi'nin internet sitesinde "AYM'de sekreter krizi" başlıklı bir haber yer aldı.

Habere göre Başkan Haşim Kılıç, eşi iddia edilen ETÖ tutuksuz sanığı olan AYM başkan vekili Osman Paksüt'ün sekreterinin görev yeri Paksüt'e sorulmadan değiştirilmişti.Paksüt de sekreterinin görev yerinin değiştirilmesine tepki gösterip başkan Haşim Kılıç'a yazı yazmıştı.

Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre Paksüt'ün bu girişimi diğer üyeleri çok rahatsız etmişe benziyor. Mahkemenin itibarının bu tür haberlerle düşürüldüğünü belirten üyeler Paksüt'e bu konuda ciddi bir uyarının yapılması konusunda hem fikirler. Paksüt'ün çıkışlarına şimdiye kadar sessiz kalan üyelerin bundan sonra rahatsızlıklarını saklamayacakları ve fevri çıkışlara tepki gösterecekleri iddia edildi.

Hatırlanacağı gibi, iddia edilen ETÖ davasının 2. iddianamesinde Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün , "örgütün kaos ortamı meydana getirilmesi yönündeki amacını ve şüpheliler Turan ÇÖMEZ ile Ahmet Hurşit TOLON’un örgütsel konumlarını bilerek , Anayasa Mahkemesinin gündeminde bulunan AKP’nin kapatılması davasındaki gizli bilgileri şüphelilere verdiği, yine toplumda kargaşaya neden olmak amacıyla gerçekte olmayan bilgileri basına sızdırdığı, böylece örgütün amaçlarının gerçekleşmesine bilerek ve isteyerek yardım ettiği anlaşıldığından, şüpheli hakkında TCK. 314/3 ve 220/7 yollamasıyla TCK, 314/2, 3713 sayılı kanunun 5.md., TCK. 53, 58/9 maddeleri gereğince cezalandırılması" istenmişti.

Kulis bilgilerine göre yer değişikliğinin asıl sebebi Ferda Paksüt ile sekreter arasında geçen ve dinlemeye takılan telefon görüşmeleri. Bu görüşmelerde Ferda Paksüt, iddia edilen ETÖ davasında yönetici olmakla suçlanan isimlere, bu sekreter aracılığı ile topladığı bilgi ve belgeleri gönderiyordu. Bu görüşmeler ve bilgiler dava iddianamesine de girmişti.

Paksüt ismi aslında son dönemde kamuoyunda sürekli gündemde olan bir isim. Gerek yaptığı çıkışlar sebebiyle gerekse eş durumundan gün geçmiyor ki Paksütlerle ilgili bir haber çıkmasın.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olan Osman Paksüt ismini kamuoyu ilk olarak 367 krizindeki tavrı ile duydu. Yine Osman Paksüt`ün AK Parti`ye kapatma davasından hemen önce, başörtüsüne iptal davasından bir süre sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı gizli görüşme nedeniyle gündeme gelmişti.

Paksüt ailesi bir başka sefer de ise telekulak iddialarıyla gündemin ilk sırasına oturmuşlardı. Takip ediliyoruz diyerek ortalığı ayağa kaldırmışlar fakat daha sonradan anlaşılmıştı ki polis onları değil bir narkotik operasyonu için şüphelileri takip ediyordu.

Yerel seçimler öncesinde belde belediyelerinin kapatılması kararında da Paksüt krizi yaşanmıştı.Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt,karar da imzası olmayan asil üyeler adına korsan bir açıklama yapmış Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç`ın 5`e karşı 6 oyla alınan kararla ilgili uyarısını `kişisel görüşü` olarak yorumlayarak büyük tepki toplamıştı.


PAKSÜT ÇİFTİ KÖMÜRCÜ-ÇÖMEZ DİYALOĞUNDA

Ergenekon davasında ek iddianamenin 436 klasöründe 62 ve 64 sayfalarında gazeteci Gülay Kömürcü(GK) 0532 213 61 .. nolu telefonundan 0542 539 54 .. nolu telefonun sahibi Turan Çömez`i arıyor. Osman-Ferda Paksüt çiftinin isminin sıkça geçtiği görüşme şöyle:

TÇ: Seni bizim Ferda ile tanıştırmak istiyorum.

GK: Ferda kim canım?

TÇ: Ferda Osman Bey`in eşi

GK: Osman

TÇ: Osman Paksüt yeni Anayasa Başkanvekili

GK: Hı hı

TÇ: Şeydir onlar milliyetçidirler

GK: Çok güzel

TÇ: MHP tandaslıdırlar ve biz beraber hareket ediyoruz. Yani Ferda`yla ben seni tanıştırmayı çok isterim.

GK: Çok iyi olur. Burada mı yaşıyorlar.

TÇ: Ankara da şey... Yani MHP demiyeceğim de milliyetçi...

GK: Önemli olan o da vatan perver anladım.

TÇ: Ihı. Bir ara ben seni tanıştırayım.

GK: Çok mutlu olurum canım.

TÇ: Şimdi sen ne zaman gidiyorsunuz?

GK: Şu anda yoldayım hayatım

TÇ: Ee hadi bakalım sağlıcakla git

GK: Tamam canım.

TÇ: Hadi sağol

GK: Hadi bay canım hoşçakal

TÇ: Güle güle sağol.

SAMANYOLUHABER



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,722 µs