Özkan'ın dayısı | " /> Özkan'ın dayısı | "/>

En Sıcak Konular

Kazılardan çıkan sürpriz isim: Özkan'ın dayısı

25 Nisan 2009 10:55 tsi
Kazılardan çıkan sürpriz isim: Özkan'ın dayısı Arazinin esas sahibi belli oldu. Bu ilişkiler ağının sonu nerede bitecek?

Bedrettin Dalan'ın, cephanelik çıkan araziyi ANASOL-M hükümetinin karakutusu Hüsamettin Özkan'ın dayısı Necati Kurmel'den aldığı ortaya çıktı.

Kurmel, arazinin baştan beri askeri yasak bölge içinde olduğunu söyledi. Kurmel'in sözleri, Dalan'ın 'Biz aldıktan sonra yasak ilan edildi' açıklamasını çürüttü.

ABD'de bulunan Bedrettin Dalan'ın Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan kazılarda cephanelik çıkan araziyi Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel'den aldığı anlaşıldı. ANASOL-M hükümetinin karakutusu olarak bilinen Hüsamettin Özkan'ın dayısı olan Kurmel, arazinin baştan beri askeri yasak bölge içinde olduğunu söyledi.

DALAN 'İZİN ALIRIM' DEDİ

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in tasfiye edilme planlarında adı geçen Hüsamettin Özkan'ın dayısı Necati Kurmel, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada içinde cephanelik bulunan Poyrazköy'deki arazinin kendisinin de aralarında bulunduğu 15 ortağı olan Kurar Halı Ticaret Anonim Şirketi tarafından Poyrazköylü Sabahat Nurcan'dan satın alındığını söyledi. Kurmel, 20 yıl önce bina yaptırmak için köylülerin tarım yaptığı araziyi satın aldıklarını belirterek “Arazi askeriyeye ait olduğundan imar için izin çıkaramadık. Bedrettin Dalan (Buraya yaz okulu yaptırmak istiyorum ben izin alırım) diyerek burayı bizden satın almak istedi” şeklinde konuştu.

ARSAYA GİRİŞ YASAKTI

Kurmel, arazinin kendilerinde olduğu dönemde de askeri yasak bölgede olduğunu belirterek “Sürekli giriş çıkışlarda sorun yaşıyorduk. Biz de burayı Dalan'a sattık. Fakat o da belediye engelini aşamadığı için planlarını gerçekleştiremedi” diye konuştu. Kurmel'in yeğeni Özkan, Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın da yakın dostu.

20 milyona sattım

Sabahat Nurcan ve oğlu Kadri Nurcan, Poyrazköy'de cephaneliğin çıktığı araziyi 27 yıl önce Gümüş Halı ile Saray Halı'ya 20 milyona satıklarını söylediler. Kadri Nurcan, “Biz sudan ucuza verdik, onlar ise servet kazandılar” dedi.

Yeni Şafak



Bu haber 1,544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,979 µs