kazdıkça, kanayan yara | " /> kazdıkça, kanayan yara | "/>

En Sıcak Konular

İsrail kazdıkça, kanayan yara

25 Nisan 2009 09:20 tsi
İsrail kazdıkça, kanayan yara İsrail’in kazı çalışmalarını bahane ederek yıkmaya çalıştığı Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

25 Nisan 2009 Cumartesi günü İstanbul’da Uluslar arası Mescid-i Aksa Sempozyumu düzenlenecek.  Filistin ve bir çok ülkeden aktivist ve konunun uzmanı tarihçilerin katılacağı sempozyum, İstanbul Barış Platformu tarafından düzenleniyor. Bir çok kuruluşun bir araya gelmesiyle oluşturulan Barış Platformu’nun Türkiye ayağında ise İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma ve Kültür Vakfı, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Mazlumder İstanbul Şubesi, Medeniyet İlim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği ile Mirasımız Derneği yer alıyor.

Mescid-i Aksa yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

“İsrail Kazdıkça Kanayan Yara” sloganıyla organize edilen sempozyumla ilgili İstanbul Barış Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi: “Özelde tüm İslam aleminin genelde de tüm insanlığın ortak mirası olan Mescid-i Aksa, eğer önlem alınmaz ise yakın bir gelecekte İsrail tarafından yok edilme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Mescid-i Aksa Sempozyumu ile, Mescid-i Aksa’nın günümüzde karşı karşıya olduğu tehditler, siyonizmin Aksa’ya, Kudüs’e ve halkına yönelik uyguladığı ihlaller, bölge uzmanları, kanaat liderleri ve insan hakları gözlemcilerinin tespitleri ışığında gündeme getirilecektir. Mescid-i Aksa Sempozyumu ile, mescid altında sürdürülen kazılara son verilmesi, Aksa ve çevresindeki mabetlere konan tadilat yasaklarının kaldırılması, Mescid-i Aksa ve çevresinin ivedi olarak korunmasında uluslararası toplumun harekete geçirilmesi hedeflenmektedir.

Sempozyumun, başta Filistin olmak üzere, Uzakdoğu’dan Amerika’ya, dünyanın farklı bölgelerindeki kanaat önderlerini ve halkları Mescid-i Aksa duyarlılığı etrafında birleştirmesi; barış ve adaletten yana olan insanlığın gündeminde olan bir meselenin çözümüne katkıda bulunması amaçlanmaktadır. Nitekim, Mescidi Aksa Filistin meselesinin merkezi konumundadır. Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerin sonlandırılması ve mescidin korunmasına yönelik çalışmalar, Filistin meselesinin çözümüne da katkıda bulunarak özelde bölgede genelde ise dünyada barış ve adaletin tesisinde etkili olacaktır.”
Ayrıntılı bilgi www.aksasempozyumu.com adresinden alınabilir.



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,769 µs