En Sıcak Konular

Köksal Toptan: Çok kötü görüntüler

24 Nisan 2009 22:54 tsi
TBMM Başkanı Toptan, Hakkari'de yaşanan olayda ağır yaralanan çocukla ilgili görüntülerin, ''çok kötü görüntüler'' olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Bizim mecliste Çocuk Hakları İzleme Komitemiz var. Komite, önümüzdeki hafta içinde bölgede bir takım yerlerde incelemelerde bulunacak'' dedi.

Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesi'nin 47. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Swissotel'de verilen resepsiyona katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, anayasa değişikliğine ilişkin sorular üzerine, ''yalnızca böyle bir çalışmanın yapıldığını bildiğini'' söyledi.

Toptan, ''Benim bilgim dahilinde olan somut bir gelişme yok. Daha doğrusu somutlaşmış bir gelişme yok. Bekliyorum, bana geldiği zaman ben de gereği neyse onu yapacağım'' diye konuştu.

''CHP, bize hiç gelmesinler tavrı içinde sanki. Herhangi bir temasınız oldu mu?'' sorusu üzerine de Toptan, ''Hayır olmadı. O teması gerektirecek elimde bir done yok şu anda'' karşılığını verdi.

Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in AK Parti grubunda anayasa değişikliğiyle ilgili görüşmeler yaptığının belirtilerek, kendisiyle de herhangi bir görüşmesi olup olmadığının sorulması üzerine de Çiçek ile bir görüşme yapmadığını, ancak konuyla ilgili bir çalışma yaptıklarını bildiğini bildirdi.

Toptan, bir başka soru üzerine de, anayasa değişikliğinin hükümetler tarafından değil, milletvekillerinin yeterli sayıdaki imzasıyla yapıldığını hatırlatarak, ''Partinin bu anlamda bir çalışması olduğunu biliyorum. Duyuyorum ama benim bildiğim de sizin bildiğiniz dışında değil'' diye konuştu.

''Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapılması konusunda Yargıtay, Danıştay ve Askeri İdare Mahkemesi'nin olumsuz görüş bildirdiğinin'' hatırlatılması üzerine de Toptan, bu konuyu hukukçuların tartışacağını söyledi.

Toptan, şöyle konuştu:

''Bu bir sistem değişikliğidir. Bireysel başvuru hakkı getirilirse, Anayasa Mahkemesi'ni de ona göre revize etmek gerekecektir. O anlamda bir sistem değişikliğini gerektirir. Ama, anayasal sistemi veya Anayasa Mahkemesi sistemini değiştirmeyi gerektirecek birşey yok. Bu tartışılacak. Yargı organlarının tereddütleri var ama anayasa yargısının bu konuda öteden beri gelen ısrarı var. Parlamentoda da şayet bir teklif gelirse tartışılır, bir sonuca gidilir.''

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasını da hatırlatan Toptan, Kılıç'ın öteden beri bilinen Anayasa Mahkemesi görüşlerini yinelediğini kaydetti.

HAKKARİ'DEKİ OLAYLAR

Toptan, TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuk meclisinin toplandığının hatırlatılması üzerine de çocukların orada çok güzel şeyler söylediklerini, eleştirilerinin ve önerilerinin de çok güzel olduğunu söyledi.

Toptan, ''Önemli olan, hepsi kardeşlik vurgusu yaptılar. O beni çok mutlu etti. Bizim aradığımız oydu. Onlara '23 Nisan 1920'de meclisi kuranlar da böyle hareket ettiler' dedim'' diye konuştu.

''Hakkari'de bir çocuğun polislerce dövüldüğü dünkü görüntüleri izledik. Bu konuda ne diyeceksiniz?'' sorusuna da Toptan şu karşılığı verdi:

''Çok kötü görüntülerdi. Ama bildiğim kadarıyla İçişleri Bakanlığı, müfettişleri görevlendirdi. Olayı incelettiriyorlar. Mutlaka işin gereği yapılacaktır. Ondan kuşkum yok. Bizim mecliste çocuk hakları izleme komitemiz var. Komitemiz de olayla ilgili bir çalışma yapacak. Zaten komite, önümüzdeki hafta içinde bölgede birtakım yerlerde incelemelerde bulunacak.''

aa

 

 



Bu haber 913 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs