-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Karanlık çevrelerin yeni planı -Video

24 Nisan 2009 22:29 tsi
Karanlık çevrelerin yeni planı -Video 
Birbirinden tehlikeli silahlar ortaya çıkarken, birileri, " bu kadar silahla darbe mi?" olur gibi, psikolojik savaş ürünü yönlendirmeler yapmaya çalışıyor...

Oysa geçmişte yaşanan ve kaos oluşturmaya yönelik pek çok saldırıda, bugün ele geçirilenlerin benzerlerinin kullanıldığı açıkça görülüyor.

En başından beri, Asrın Davası'nın sonuçsuz kalması için karanlık planlar hazırlayan çevreler, şimdi de ortaya çıkan cephanelikleri önemsizmiş gibi göstermeye çalışıyor."Bu kadar silahla darbe mi olur?" gibi, tamamen psikolojik savaş ürünü, argümanı dillendiriyor. Kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor.

Geçmişe bakıldığında, kaos ortamı oluşturmaya yönelik bütün provokatif saldırıların, o küçümsenmek istenen silahların benzerleriyle yapıldığı açıkça görülüyor...




Türkiye'yi hüzne boğan Danıştay Saldırısı'nı gerçekleştiren Alparslan Arslan bunu tek bir silahla yapmıştı. Ve askeri darbeye yol açacak kaosun temelleri atılmak istenmişti. Gazeteci Yazar Emre Aköz buna dikkat çekiyor:

"ERGENEKON DOSTLARI KAFALARI BULANDIRMAK İÇİN ORTAYA ÇEŞİTLİ SORULAR ATIYOR: "NE YANİ, O SİLAHLARLA MI DARBE YAPILACAKTI? HANİ BUNLARIN TANKLARI?"
HATIRLAYIN: 17 MAYIS 2006'DA ALPARSLAN ARSLAN, DANIŞTAY ÜYESİ MUSTAFA YÜCEL ÖZBİLGİN'İ ÖLDÜRDÜĞÜNDE TÜRKİYE NASIL DA SARSILMIŞ, NASIL DA GERİLMİŞTİ!.. YANİ ERGENEKONCULAR SADECE 15 KİŞİYİ ÖLDÜREREK TOPLUMUN, SİYASETİN VE HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ TSK'NİN DENGESİNİ BOZABİLİR. ZATEN AMAÇLARI, BÖYLE BİR KAOS ORTAMI YARATARAK TSK'NİN DARBE YAPMASINI SAĞLAMAK, O ARADA DA İKTİDARI ELE GEÇİRMEKTİ."


"Bu kadar silahla darbe mi olur?" diyenlerin, psikolojik savaş yürüttüğünü deşifre eden, yaşanmış o kadar çok örnek var ki. 1977 1 Mayıs'ında çıkan izdihamda, 36 kişi hayatını kaybetmişti. İzdihama yol açansa yüzbinlerce kişinin bulunduğu alana bir otelin tepesinden ateş açılmasıydı. Olayın seçimleri erteletmek ve askeri darbeye zemin hazırlamak için yapıldığı iddiasını bugün artık duymayan kalmadı.

Ve 12 Eylül askeri darbesi. Sabahleyin sağcıyı vuran silah akşam solcuyu vuruyordu. Ve sağ-sol kavgası gibi görünen kaos darbeyle sonuçlanmıştı.

Son Ergenekon Operasyonlarının ardından, örgütün, ülkede kaos çıkararak darbeye zemin hazırlamak için suikastler yapacağı ortaya çıkmıştı.Ergenekon'un suikast yapmayı planladıkladığı kişilerden birinin de Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız olduğu gündeme gelmişti. Kendisi hakkındaki suikast planlarını gören Balkız şöyle diyordu:

"BU PLANLARI GÖRÜNCE AKLIMA UĞUR MUMCU GELDİ. ALEVİ LİDERLERİNİ KATLEDEREK SÜNNİLERLE ARAMIZI BOZAMAYACAKLAR."

Vatan Gazetesi'nden, Necati Doğru, yazısında çıkan cephanelikleri hatırlatıp, bunlar, sadece para karşılığı satılmak için mi saklandı? yoksa kaos çıkarıp darbeye zemin hazırlanmak için mi diye sordu.

...ORDUMUZUN CEPHANELİĞİNDEN ÇALINMIŞ; ZAMANI GELİNCE ALEVİ ÖNDE GELENLERİNİ ÖLDÜRÜP; "SÜNNİLER VURDU" DİYEREK "ALEVİ-TÜRK ÇATIŞMASI ÇIKARTMA" KÜRT ÖNDE GELENLERİNİ VURUP "TÜRK-KÜRT BOĞAZLAŞMASI ÜRETME" LAİKLİĞE-EŞİTLİĞE-HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE VE DEMOKRASİYE GÖNÜLDEN İNANMIŞ İNSANLARI ÖLDÜREREK BİR "LAİK-İSLAMCI VURUŞMASI PEYDAHLAMAK" YANİ "DARBE ORTAMI YARATARAK" ORDUNUN İKTİDARI DEVİRMEYE YANAŞMAYAN SUBAYLARINI DA "MEMLEKET ELDEN GİDİYOR" DİYE PANİĞE SOKUP DARBE YAPMAYA RAZI ETME SİLAHLARI MIDIR?"

Radikal Gazetesi'nden İsmet Berkan ortaya çıkan law silahlarının tahrip edici özelliğine dikkat çekiyor.


İSMET BERKAN:
"SİLAHLAR ORTAYA ÇIKTIĞINDAN BERİ DEHŞETE KAPILDIĞIMI VE ASLINDA HEPİMİZİN KAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMEME BİLMEM GEREK VAR MI?"

Kamuoyu, çıkan bunca silaha, mühimmata rağmen, "bu kadar silahla darbe mi olur" diyenleri büyük bir hayretle dinliyor.

samanyoluhaber



Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,154 µs