En Sıcak Konular

Hollanda'dan kaza itirafı

24 Nisan 2009 17:13 tsi
Hollanda'dan kaza itirafı Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşen THY uçağının kurtarma çalışmalarını değerlendiren Emniyet Müdürü Mierlo, büyük hatalar yapıldı dedi...

Amsterdam'ın Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşen THY uçağının kurtarma çalışmalarını değerlendiren Haarlem Emniyet Müdürü Mierlo, çalışmalarda büyük yanlış yapıldığını iddia etti ve görevlileri çok sert bir dille eleştirdi.

Emniyet Müdürü Mierlo, üst düzey polislerin bağlı bulunduğu sendikanın aylık dergisi “VMHP” de yer alan açıklamalarında, “Kurtarma çalışmalarında felaket üzerine felaket yaşandı” dedi.

Hollanda Ulusal Güvenlik Konseyi'ni ve isim vermeden Konsey Başkanı Vollenhoven'a ağır eleştirilerde bulunan Mierlo, kaza sonrasında çok hızlı bir şekilde olay yerine gittiklerini, aynı anda Ulusal Araştırma Konseyi görevlilerinin de olay yerine geldiğini ve insanları kurtarmak, ölenleri tespit etmek yerine, kara kutuların peşine takıldıklarına dikkat çekti.

ÖNCELİK İNSANLARDA OLMALI
Mierlo, bu ve benzeri kazalarda önceliğin tartışmasız insanlarda olduğunu belirterek, “Birinci öncelik kaza kurbanlarına hızlı şekilde insani yardım yapmaktır. Kaza nedeninin ortaya çıkarılması ikinci planda kalır” dedi. Mierlo açıklamalarında ayrıca, “Yaralılara zamanında müdahele edilseydi, ölü sayısının daha az olabileceği” şeklinde üstü kapalı bir ifade de kullandı.

Bu arada, polis dergisinde çıkan açıklamalara cevaben çok kısa bir açıklama yapan Hollanda Güvenlik Konseyi sözcüleri, “Eeleştirilere yanıt vermek istemiyoruz. Her polisin ya da yardım görevlisinin araştırma konseyi yetkilerini bilmesine imkan yok” dedi.
THY'nin Tekirdağ adlı uçağı, geçtiğimiz 25 Şubat'ta Amsterdam'da düşmüş, kazada 3'ü mürettebat 9 kişi yaşamını yitirmiş, 90'nın üzerinde yolcu yaralanmıştı. 
 



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs