En Sıcak Konular

CHP'li Anadol'dan pes dedirten soru

24 Nisan 2009 17:10 tsi
CHP'li Anadol'dan pes dedirten soru Ergenekon Davasına karşı girişilen her harekete destek veren CHP'liler son olarak Dalan cephaneliği için ilginç bir girişime imza attı.

Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ''Yayın yasağı olmasına karşın, Ergenekon soruşturmasının her aşamasının sistematik şekilde yazılı ve görsel basına servis edildiğini'' öne sürdü.

Beykoz Poyrazköy'deki kazı çalışmalarının, naklen yayınlarla kamuoyuna aktarılmasının, bu servisin hala devam ettirildiğini ortaya koyduğunu iddia eden Anadol, ''Soruşturmayı yandaş medyaya servis edenlerin, yargı görevini yerine getiren ya da adli kolluk kapsamında soruşturmayı yürüten emniyet mensupları olduğunu'' bildirdi.

Aynı konuda daha önce verdiği soru önergelerinin geçiştirildiğini belirten Anadol, ''Yandaş basına servis yapan kişilere ilişkin soruşturma başlatıldığı bilgisi bulunmasına karşın, hala bu servislerin devam etmesi, gerçek suçluların ortaya çıkarılmadığı ve siyasi iktidarca himaye edildiğini ortaya koymaktadır. Hukuk devleti ilkesi, savcılar ve hakimleri dokunulmaz kılmaz. Bu açıdan hakim ve savcılar da işlemlerinden dolayı sorumsuz değildir'' ifadesini kullandı.

Beykoz Poyrazköy'deki kazı çalışmalarını basına servis edenleri ortaya çıkarmak için inceleme başlatılıp başlatılmadığını, Ergenekon soruşturmasına ilişkin bilgi ve belgeleri basına servis yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan kamu görevlilerinden, kaçının emniyet, kaçının yargı görevini yerine getirdiğini soran Anadol, kamu görevlilerine, ''Görevden uzaklaştırma, görev yeri değişikliği, disiplin cezası'' gibi yaptırımlar uygulanıp uygulanmadığının açıklanmasını talep etti.

Anadol, Ergenekon soruşturmasının, savcılar tarafından basına servis edildiği gerekçesiyle işlem başlatılması talebini içeren bir şikayetin Adalet Bakanlığına ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek istedi.

Anadol, şu soruları yöneltti:

''Eğer ulaştıysa, bu şikayetler hangi tarihlerde kimler tarafından yapılmış ve bu şikayetler üzerine ne gibi işlemler başlatılmıştır? Eğer şikayetler üzerine herhangi bir inceleme başlatılmadıysa savcıların himaye edilmesinin gerekçeleri nedir?

Yargının tek sivil toplum örgütü olan YARSAV'ın başkanı hakkında bile yasal dayanağı olmayan dinleme kayıtlarına dayalı olarak teftiş uygulaması başlatıldığı düşünüldüğünde, Ergenekon soruşturmasının basına servis edilmesinde herhangi bir sorumlulukları olup olmadığını ortaya çıkarmak üzere Ergenekon savcıları hakkında teftiş uygulaması başlatılmamasının gerekçeleri nedir?''

AA



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs