En Sıcak Konular

Tuncay Özkan Saylan'ı yalanladı

24 Nisan 2009 14:20 tsi
Tuncay Özkan Saylan'ı yalanladı Türkan Saylan, "darbeye hayır diyeceğim için Cumhuriyet Mitingi'nde konuşturulmadım" diyordu ama gerçek çıkmadı. Delil Tuncay Özkan'dan...

Türkan Saylan, kendisinin Ergenekon'la bir bağı olmadığını kanıtlamak için Ergenekon'la bağlantılı Cumhuriyet Mitingleri'nden,  İzmir mitinginde 'ne şeriat ne darbe' diyeceği için konuşturulmadığını iddia ediyordu.

Saylan kendisinin darbe karşıtı olduğunu da bu gerekçeye dayandırıyordu.

Ancak işin aslı öyle çıkmadı. Üstelik Saylan'ı yalanlayan Tuncay Özkan oldu.

Bizkackisiyiz.com sitesi aracılığıyla olaya açıklama getiren Özkan, “Türkan Hocamız 'ben ne şeriat ne darbe' diyeceğim yoksa konuşmam demedi. Türkan Hocamız miting günü kürsüye gelerek konuşma yapmak da istedi. Ancak hükümet komiseri ismi listede olmadığı için izin vermedi” dedi.

KALABALIK TOPLANMAZ DİYE DÜŞÜNMÜŞ

Tuncay Özkan açıklamasında, Türkan Saylan'ın konuşmacı olarak ismini önceden yazdırmamasının sebebini ise yeterli kalabalık toplanmaz diye düşünmesi nedeniyle olduğunu belirtti. Ancak yeterli kalabalık toplanınca Türkan Saylan kürsüye gelip konuşmak istediğini belirtmiş. Fakat ismi önceden verilen listede olmadığı için de Hükümet Komiseri izin vermemiş.

Özkan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “(Tuncay Özkan, Türkan Saylan’ı İzmir mitinginde konuşturmadı) şeklinde, şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladığım bir açıklama yapılmıştır. Oysa gerçek şudur:

İstanbul Çağlayan mitingi 29 Nisan 2007’de yapılmıştır. Türkan hocamız 'ben ne şeriat ne darbe' diyeceğim yoksa konuşmam demedi. 13 Mayıs 2007 İzmir mitingi, sürenin kısa olması ve kalabalık toplanmayacağı düşüncesiyle bazı Sivil Toplum Kuruluşlarınca hazırlık ve düzenleme komitesi çalışmalarına katılmayarak çekinceyle karşılandı. Bu örgütlerden biri de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’dir. Düzenleme komitesi İzmir’e özgüdür. İlin Sivil Toplum kuruluşlarınca oluşturulmuştu. Türkan Hocamız ne çalışmalarda, ne de düzenleme komitesinde yer almamıştır. Türkan Hocamız, miting günü kürsüye gelerek konuşma yapmak istediğini beyan etmiştir. Düzenleme komitesi, Valilik ve Emniyet bildirimlerinde yer almayan adların konuşmasına hükümet komiserinin izin vermemesi nedeniyle, hocamızın ve diğer değerli konuşma yapmak isteyenlerin taleplerini geri çevirmiştir. Benim de ricam sonuçsuz kalmıştır.”



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,723 µs