En Sıcak Konular

Türk-İş, 1 Mayıs'ı Kadıköy'de kutlayacak

24 Nisan 2009 13:02 tsi
Türk-İş, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama taleplerinin reddedilmesi üzerine Kadıköy için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulundu.

Başvuru dilekçesini valiliğe veren Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, "Taksim'e izin verilmemesi 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi senvincine gölge düşürdü" dedi.  
 
 
Yaklaşan 1 Mayıs'la birlikte "Taksim" tartışmaları da yeniden doruğa çıktı. DİSK ve KESK tüm çalışanlarla birlikte izin verilmemesine rağmen Taksim'de olacaklarını açıklarken, Türk-İş eğer izin verilmezse Kadıköy'de kutlama yapabileceklerini açıklamıştı. Türk-İş'in 20 Nisan 2009 günü İstanbul Valiliği'ne Taksim'le ilgili yaptığı müracaata red cevabı verildi. Bu gelişme üzerine Türk-İş temsilcileri bugün İstanbul Valiliği'ne bir kez daha gelerek Kadıköy'de kutlama yapabilmek için başvuruda bulundu. Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve beraberindeki sendika temsilcileri valiliğe gelerek müracaat dilekçelerini sundu.

İstanbul Valiliği'nden ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, "Taksim'e izin verilmemesi 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi sevincine gölge düşürmüştür" dedi. 20 Nisan'da Taksim'le ilgili valiliğe müracaatta bulunduklarını hatırlatan Büyükkucak, "22 Nisan akşamı valiliğin Taksim talebimizi reddettiği bize bildirildi. Bu karar 1 Mayıs'ın bayram ilan edildiği bu günlerde yasaksız bir Türkiye özlemi adına kaygıyla karşılanmıştır" dedi. Taksim Meydanı'nda yaşanacak coşkulu kucaklaşma ve Taksim korkularından arınabilme fırsatının bir kez daha kaçırıldığını kaydeden Büyükkucak, " Bu sebeple ülkemiz adına üzüntü duymaktayız. Ancak Türk İş'in 1 Mayıs özlemi ve talebi önümüzdeki yıllarda da sürecektir." diye konuştu.

Büyükkucak, DİSK ve KESK'in Taksim'de ısrarcı olduklarının hatırlatılması üzerine de "Biz de geçtiğimiz yıl hep birlikte Taksim'e çıkmayı istedik. Ancak bize hediye edilen biber gazı oldu. Aynı görüntüleri tekrar yaşamamak adına ve işçilerden gelen talep üzerine böyle bir karar aldık. Taksim'de kutlama sevincimizi taçlandıracaktı. Ancak Taksim olmadı diye kutlamalardan vazgeçemeyiz. DİSK ve KESK'in kararlarına saygı duyuyoruz." dedi.

1 Mayıs sabahı kendi sendikalarının da Taksim programının olduğunu kaydeden Büyükkucak, "Bin kişiyle Gümüşsuyu'ndaki bölge başkanlığı önünden Kazancı Yokuşu başına yürüyeceğiz. Burada karanfillerimizi bırakıp açıklamamızı yapacağız" şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,220 µs