En Sıcak Konular

PO'ya bir ihale şoku daha

24 Nisan 2009 12:01 tsi
Doğan Grubu’na ait Petrol Ofisi’ne verilen bir yıl kamu ihalelerinden men edilmesine yönelik cezanın boyutu büyüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Ambarlı Çevrim Santrali’ne standart dışı fuel-oil satışı gerçekleştirdiği gerekçesiyle Doğan Grubu’na ait Petrol Ofisi’ne verilen bir yıl kamu ihalelerinden men edilmesine yönelik cezanın boyutu büyüyor. Devletin en büyük akaryakıt alıcısı konumunda olan THY, TCDD ve Denizcilik İşletmeleri akaryakıt alımlarını 3 ve 5 yıllık dönemler itibariyle gerçekleştirdiği için Petrol Ofisi’nin yasağı otomatikman 5 yıla kadar uzayacak.

İHALELER BU YIL, TREN KAÇIYOR

Enerji Bakanlığı’nın POAŞ’a, kestiği bir yıl kamu ihalelerinden men edilmesine yönelik cezanın, ayrıntıları netleşti. Bakanlık, POAŞ ile birlikte akaryakıt alanında faaliyet gösteren 10 şirketin bir yıl boyunca kamu ihalelerinden men edilmesini kararlaştırmıştı. POAŞ’a verilen bir yıllık ihale yasağında ilginç bir durum ortaya çıktı.

 Devletin en büyük akaryakıt alıcısı konumunda olan THY, TCDD ve Denizcilik İşletmeleri’nin bu yıl içinde, 3-5 yıllık akaryakıt alım ihaleleri düzenleyeceği bildirildi. Dolayısıyla 2009 yılı içinde yapılacak olan akaryakıt ihalelerine katılamayacak olan POAŞ, aynı kurumlara 3-5 yıl boyunca akaryakıt satışı yapamayacak. Böylece, bir yıllık yasak nedeniyle yılda 1.5 milyarlık zarara uğrayacak olan PO’nun yasaktan kaynaklanan zararının boyutu artacak.

Kötü yakıt kayıtlarda iyi gösterilmiş

AMBARLI Santrali için alınan fuel-oil’lerin kayıtlarında da usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Petrol Ofisi’nden alınan 6 nolu fuel-oil’lerin, devletin resmi kayıtlarına 5 no’lu fuel-oil olarak işlendiği belirlendi. Bu kayıt işlemlerinde, Petrol Ofisi yetkililerinin de haberi olup olmadığı araştırılıyor.

Soruşturma devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinin, Elektrik Üretim A.Ş’ye (EÜAŞ) bağlı Ambarlı Çevrim Santrali’ne yapılan akaryakıt alımları ile ilgili soruşturmasının devam ettiği bildirildi. Soruşturma kapsamında müfettişlerin ara rapor hazırladığı ve bu ara rapor doğrultusunda Petrol Ofisi’ne bir yıl süreyle ihale yasağı getirildiği kaydedildi. Yine aynı ara rapor çerçevesinde, EÜAŞ’ta görevli 17 bürokrat görevden alınarak, haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

 



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,295 µs