en sert mektup | " /> en sert mektup | "/>

En Sıcak Konular

Genelkurmay Başkanı'na en sert mektup

24 Nisan 2009 10:36 tsi
Genelkurmay Başkanı'na en sert mektup Doğan Grubu'ndan ilk kez Org. Başbuğ'a sertlik dozu çok yüksek bir mektup geldi. İşte Vatan gazetesi yazarı Necati Doğru'nun Orgeneral Başbuğ'a yazdığı mektup:

Necati Doğru / Vatan

Orgeneral’e bir mektup yazsam!

Desem ki, Genel Kurmaybaşkanı Sayın Orgeneral İlker Başbuğ; “Dalan’ın, felanın ya da filanın tarlalarında ve imarlı-imarsız arsalarında bulunan silahlar, ordumuzun cephaneliğinden üç-beş kuruş karşılığı teröriste-ite-uğursuza satılmak için çalınmış silahlar mıdır?” yoksa 9’u dolu 10 lav silahı, 20 ses bombası, 19 aydınlanma fişeği, 250 gram C4 patlayıcı, 3 gösteri bombası, 10 el bombası, 10 el bombası tapası, 800 adet G3 mermisi ordumuzun cephaneliğinden çalınmış; zamanı gelince Alevi önde gelenlerini öldürüp; “Sünniler vurdu” diyerek “Alevi-Türk çatışması çıkartma” Kürt önde gelenlerini vurup “Türk-Kürt boğazlaşması üretme” laikliğe-eşitliğe-hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye gönülden inanmış insanları öldürerek bir “laik-İslamcı vuruşması peydahlamak” yani “darbe ortamı yaratarak” ordunun iktidarı devirmeye yanaşmayan subaylarını da “memleket elden gidiyor” diye paniğe sokup darbe yapmaya razı etme silahları mıdır?

 

***

Bu silahlar kimin?

Bizim ordumuzun silahları mı, yoksa şimdiye kadar Belçika, Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Almanya’nın resmi olarak; İsveç, Norveç, Danimarka, Avusturya, İsviçre, Yunanistan, İspanya, İngiltere, Portekiz ve Türkiye’nin yarı resmi olarak doğruladığı gibi, soğuk savaş sırasında ülkemizi muhtemel bir düşman işgaline karşı korumada kullanılmak üzere “toprağa gömülüp” krokileri saklanan NATO silahları mı?

Sayın Orgeneral!

4 ay önceydi.

Ankara’da Zir Vadisi’nde ordumuzun kullandığı MKE yapımı silah ve patlayıcılar bulundu. Mutlaka kriminal inceleme yapıldı. Seri ve kafile numaralarına bakıldı. Nereden çıktıkları muhtemelen belirlendi. Kimin sorumluluğunda olduğu herhalde ortaya çıktı. Bu silahları ordunun cephaneliğinden çıkartan ve gömenler için iddianame hazırlandı mı?

Niye çıkarmışlar?

Kime vereceklermiş?

Kimlere satacaklarmış?

Kimi vuracaklarmış?

Hapishanede devletin yorganını yaktığı için cezaevindeki mahkûma 3 yıl 4 ay ceza verildi. Silahlar da devletin... Devletin karargâhından ordunun silahını çalan ve Zir Vadisi’ne gömenlere ne yapıldı?


***

Sayın Orgeneralim.

Dava gizlilik kurallarına göre yürüyor olabilir, ama hiç mi bilgi sahibi olmayacağız?

Silahlar kime doğrultulacaktı?

Soruşturma ve yargılama sadece ‘askeri birlikten TSK’ya ait mühimmatın çıkarılması’ olarak mı kalacak? Yoksa soruşturma derinleştirilip bunların tüm bağlantısı da çözülecek mi?

Silahlar NATO bağlantılı mı?

Ordumuzdan mı çalınmış?

İnternet cafe’den ayrıntılı ihbar mektubu gönderenler ve Dalan’ın arsasındaki silahların ortaya çıkmasını sağlayanlar; gerçekte “hukukun üstünlüğüne inanmış, darbeciliğin kökünün kazınmasını isteyen” yurtseverler midir yoksa medyadaki eski solcu yeni liberal, eski adil düzenci yeni Bilderberg’çi, eski ANAP’lı yeni AKP’li kalemleri arkalarına alıp “Egenekon davası’nı orduyu Amerikan uydusu yapma ve iktidara yandaş olmayanların şerefini “darbeci bunlar” diye lekeme makinesi” haline getirmek niyetinde olanlar mıdır?

Sayın Orgeneralim.

Açıklamanız yetecektir.

Kimin ne yapmak istediğini anlayacağız. 29 Nisan’da basın toplantısı yapacaksınız. Toplum aydınlanmak istiyor.

 



Bu haber 974 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,288 µs