az buldu! | " /> az buldu! | "/>

En Sıcak Konular

Gazeteler çıkan silahları az buldu!

24 Nisan 2009 09:20 tsi
Gazeteler çıkan silahları az buldu! Ergenekon’a verdikleri destekle öne çıkan gazeteler Dalan’ın vakfına ait arazide çıkan silahları yetersiz buldu! Dalan adının anılmasını eleştiren köşe yazarları, haberi manşet yapan gazeteleri hedef aldı.

Kirli gazetecilik 


ERGENEKON sanıklarına verdikleri destekle öne çıkan gazeteler, Ergenekon faaliyetlerini yayınlayan gazeteleri hedef almaya başladı. Gazetelerin, vahim suikast planları, silah ve cephaneler ile faili meçhullerin arkasındaki kirli ilişkilere yönelik kanıt ve iddialar konusundaki küçümseyici, operasyonun kendi alanında kariyer sahibi kişilere yöneldiği durumlarda ise soruşturma aleyhinde yaptıkları yayınlara dün bir yenisi daha eklendi.

DALAN’I KORUMA TEPKİSİ

HÜRRİYET gazetesinin, Ergenekon soruşturması kapsamında aranırken ABD’de olduğu ortaya çıkan ve çelişkili gerekçelerle Türkiye’ye dönmeyen Bedrettin Dalan’ın kurucusu olduğu İSTEK Vakfı arazisinde gömülü 10 Lav silahı, el bombaları, patlayıcı ve mermilerin ‘Dalan’la ilişkilendirilmesine’ tepki göstermesi dikkat çekti.

EKŞİ’DEN YAKIŞIKSIZ İTHAM

AYNI zamanda Basın Konseyi Başkanı da olan Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi, cepheneliği haber yapan gazeteleri sıralayarak ‘Dalan’ın adını andıkları için’ ‘kirli gazeteci’ diye niteledi. Ekşi, haberlerde, cephanelikle Dalan adasında ilişki varmış gibi izlenim verildiğini öne sürdü. Cephaneliğin ‘bir orduyu donatacak kadar olmadığını’ belirten Ekşi, Dalan’ın ‘Orası askerin, izinsiz girilmez’ açıklamasının yeterli sayılması gerektiğini savundu.

Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de, yıllar önce 3 İranlı öğrenciyi bond çantaları yüzünden terörist diye manşet yaptığını ve öğrencilerin 3 ay tutuklu kaldıklarını açıkladı. Özkök, bunu unutamadığını belirterek, cephaneliğin ‘Dalan’ın İSTEK Vakfı’na ait arazide’ bulunduğunu haber yapan gazeteleri isim isim sıraladı ve eleştirdi.

‘KİRLİ’ DANIŞTAY MANŞETLERİ

OYSA Ergenekon cephaneliklerini haber yapan gazeteleri ‘kirli gazetecilik’le suçlayan Hürriyet ve aynı grubun bazı gazeteleri,aynı şekilde Danıştay saldırısını da, türban tartışmalarına katılan herkesi ‘azmettirici’ olarak itham eden manşetlerle vermişti. Bu gazetelerin, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin ‘Danıştay saldırısı Ergenekon davasında yargılanmalı’ kararını birinci sayfalarından kısa haber olarak görmeleri dikkat çekmişti.

‘Siviller için eğitim kampıydı’

BEDRETTİN Dalan’a ait İstek Vakfı’na ait Poyrazköy’deki arazide ele geçen silahlar ve silahlarla ilgileri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlılarla ilgili şok bir iddia gündeme geldi. Gözaltına alınan emekli ve muvazzaf subayların, silahları araziye gömen kişiler oldukları ve Ergenekon tarafından seçilen sivil kişilere 75 dönümlük arazide yakın dövüş, silah ve patlayıcı eğitimi verdikleri iddia edildi. Silahlar ve üzerlerindeki bantlarda parmak izi araması yapılıyor.

CEPHANEYİ NOKTA TARİF ETMİŞ

DALAN arazisindeki cephanelikle ilgili ihbarın, emniyetin resmi web sitesine bir internet cafeden gönderildiği ve ‘silahların gömülü olduğu yeri nokta olarak tarif ettiği’ öğrenildi. Mailde silahların sahibi olarak da gözaltındaki emekli Binbaşı Levent Bektaş, Yarbay E. K ve Binbaşı E. ile hakkında gözaltı kararı bulunan ancak şu ana kadar bir işlem yapılamayan biri yarbay biri binbaşı iki subayın isminin verildiği öğrenildi. Zanlı Binbaşı M.T.E’nin yurtdışı görevde bulunduğu öğrenildi. Emekli Binbaşı Levent Bektaş, Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı.

İHBARCI EMEKLİ ASKER OLABİLİR

İSTANBUL Merkez Garnizonu’nda bulunan Yarbay E. K ve Binbaşı E’nın ise Ergenekon savcılarına ifade vermesi için adliyeye çıkarılması bekleniyor. Elektronik postayı gönderen kişinin belirlenmesi için yürütülen çalışmalar ise sonuçsuz kaldı. Bir internet kafeden sahte kullanıcı adıyla e-postayla ihbarda bulunduğu belirtilen kişinin kimliği tespit edilemezken, ihbarcının ‘bölgede görev yapan ve zanlılarla tanışıklığı bulunan emekli bir asker’ olabileceği ihtimali değerlendiriliyor. İhbarcıya ulaşmak için internet cafenin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Kazı dün de sürdü


BEYKOZ Poyrazköy’deki İstek Vakfı’na ait arazide Ergenekon kazıları dün de devam etti. Dünkü kazılarda, ekiplerin metal dedektörünün sinyal verdiği 7 noktadan beşini kazdıkları öğrenildi. Ekipler, belirlenen alanları bazen kazma-kürekle, bazen de elle kazı çalışmasını yürüttü. Teknik takip sırasında bir kişinin ‘Dalan adam öldürtüp, cesetleri Poyrazköy’deki arazisine gömdürüyor’ iddiasının araştırmalarının da sürdüğü öğrenildi. Ele geçen silahlardaki ve silahların sarıldığı koli bantları üzerindeki parmak izlerinin alınarak karşılaştırma yapıldığı, seri numarası alınan silahların TSK envanterinde olup olmadığının tespiti için de savcılıktan Genelkurmay’a yazı yazıldığı öğrenildi.

star



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,367 µs