En Sıcak Konular

Toptan: 24 saat uzun bir zaman...

23 Nisan 2009 22:34 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ağustos ayında yapılacak Meclis Başkanı seçiminde yeniden aday olup olmayacağına ilişkin soruya, ''Daha çok var. Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır'' karşılığını verdi.

Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı.

Meclis Başkanı Toptan, DTP'li milletvekillerini, Genel Kurulda yaptıkları oturma eylemi sırasında ziyaret ettiğinin hatırlatılması üzerine, ''Bu işlerde yanlış yapılırsa millet bir daha göndermez. Çok dikkatli olmak gerekir. Bana eylem yapmadan önce bilgi verdiler, diyalog eksikliğimiz yok. Tecrübelerime dayanarak, gördüklerimi, yaşadıklarımı, milletin beklentilerini anlatmaya çalışıyorum. Bugünkü konuşmamda vurguladığım o idi zaten. Yani 1920'de nasıl yapmış bu millet, aynı millet şimdi de yapar. Akşam da onlara söyledim. Birbirimizi önyargısız anlamaya, dinlemeye çalışmalıyız. Onu yaparsak sorunları aşarız'' diye konuştu.

Resepsiyona DTP milletvekilleri ile askeri yetkililerin katılmadığını hatırlatan gazeteciye de Toptan, ''DTP'liler katılmayacaklarını bana söylediler. Salon dolu. Asker kanadı bugün resmi kabule, Birinci Meclise geldi. Bunları protesto olarak değerlendirmemek gerekir. Geçen senelerde de böyle oldu. Problem yok'' karşılığını verdi.

-''YOL HARİTASI ÇİZECEĞİZ''-

Toptan, Anayasa değişikliği konusundaki soruyu da ''Meclise ben getirmeyeceğim ki. Birileri getirecek. Birileri getirdikten sonra bakacağız. O zaman bir yol haritası çizeceğiz'' diye cevapladı.

Bir başka soru üzerine de Toptan, ''Benim yeni anayasa fikrime kimse itibar etmiyor. Yeni bir anayasa yerine değişiklik yapılması düşünülüyor'' dedi.

Sayıştay Başkanının görev süresinin 22 Mayısta sona erdiğini bildiren Toptan, Sayıştay Başkanı için Mecliste seçim yapılacağını bildirdi.

Toptan, 22 Mayısa kadar yapılacak başvurulardan sonra TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılacak seçimle aday sayısının yarıya düşürüleceğini, daha sonra Genel Kurulda Başkanın seçileceğini anlattı.

Köksal Toptan, Mayıs ayı içinde RTÜK üyelikleri için de Mecliste seçim yapılacağını söyledi.

-''24 SAAT UZUN BİR ZAMAN''-

Meclis Başkanı seçiminin son gününün Ağustos'un 8'i olduğunu belirten Toptan, 4 Ağustos'ta birinci tur seçimlerin yapılabileceğini bildirdi.

Meclis Başkanı seçimine ilişkin daha önce düzenleme yapıldığını anımsatan Toptan, Ağustos'ta yapılacak seçimlerin Ekim ayında yapılması konusunda yeni bir düzenleme yapılmasının ''doğru olmayacağını'' söyledi. Toptan, ''Tam yaz tatilinin ortası. Toplanmada bir zorluk çeker miyiz? Bilmiyorum. Kimseyle konuşup, görüşmedim. Temmuzda tatile girersek Ağustosa kadar milletvekilleri dinlenmiş olur. Sanıyorum Ağustosta toplanırız'' diye konuştu.

Meclis Başkanlığı için yeniden aday olup olmayacağına ilişkin soruyu da cevaplandıran Toptan, ''Daha çok var. Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır'' dedi.

aa



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs