En Sıcak Konular

Erdoğan: Vatandaş bana inanmıyorsa...

23 Nisan 2009 21:58 tsi
TBMM'nde 23 Nisan Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyonda gazetecilerin Azerbaycan'la ilgili sorusuna Başbakan Erdoğan'dan çarpıcı açıklama geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'de yaşayan benim vatandaşım, kendi Başbakanı'nın yaptığı açıklamaya inanmıyor da eğer bir başka yerden yapılan açıklamaya inanıyorsa, ben ne diyeyim?'' dedi.

TBMM'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Cumhurbaşkanımız yarın Bulgaristan'a gidecek. Orada Azerbaycan Cumhurbaşkanı da olacakmış. Sorunlara ilişkin bir görüşme olabilir mi?'' sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:

''Türkiye ile Azerbaycan Cumhurbaşkanları bir araya gelir de orada sorunlar konuşulmaz mı? Tabii ki sorunlar konuşulacak. Zaten bu akşam da öğrendiğim kadarıyla bir telefon görüşmesi yapmışlar. Telefon görüşmesinin de iyi geçtiği bilgisi de arkadaşlardan geldi. Ama ne yazık ki biz içeride bu işin vaveylasını farklı koparıyoruz. Yani, Türkiye'de yaşayan benim vatandaşım, kendi Başbakanının yaptığı açıklamaya inanmıyor da eğer bir başka yerden yapılan açıklamaya inanıyorsa ben ne diyeyim? Çok açık net bazı şeyleri söylüyoruz. Her şey açık, net ortada. Ama bizim de uluslararası camiada yaptığımız bir uluslararası diplomasi var. Bu diplomasiyi de sürdürüyoruz. Bu diplomasiyi de sürdürürken kendi içimizde her şeyi kılı kırk yararak düşünüyor, inceliyoruz ve ona göre adımlarımızı atıyoruz. Kaç kez söylediğimiz şeyler var. Aldılar başka yerlere, farklı yerlere çektiler.

Bizler, bir defa hiçbir zaman kardeşlerimizi mağdur edecek, üzecek bir şeyin adımını atmayız diye defaatle söyledik. Ama buna rağmen bir bakıyorsun... Bugün hala Mecliste 23 Nisan gününde konuşulan şeyler ortada.''

Erdoğan, ''Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ile mutabık kalındığı vurgusu yapıldı. Sürecin İsviçre'nin arabuluculuğunda devam ettirildiği ve yol haritası belirlendiği ifade edildi. Bunlar içinde net ve muğlaklığı ortadan kaldıracak detay verebilir misiniz?'' sorusuna ise  ''Arkadaşlar, zaten somutlaştığı zaman imzalar atılır, bu açıklanır. Demek ki böyle bir şey henüz daha somut hala gelmiş değil. Somutlaşırsa imzalar atılır. Şimdi imza atılmış böyle bir metin yok, paraf edilmiş metin var. Demek ki bu süreç... Takvim denilen konu bu...'' dedi.

Bir gazetecinin ''Azerbaycan'a bir ziyarette bulanacak mısınız?'' sorusuna ise Erdoğan, ''Düşünüyorum. Yarınki konuşmayı bekliyorum. Ondan sonra belirleyeceğim'' cevabını verdi. 

-KABİNE REVİZYONU-

Erdoğan, resepsiyonda, gazetecilerin kabine revizyonuna ilişkin sorularını da yanıtladı. Erdoğan, ''Dün Ankara'da çok heyecanlı dakikalar yaşandı, bugün de o heyecan devam etti. Bugün, yarın bir revizyon olacak mı? sorusu üzerine, ''Arkadaşlar, revizyon olduğu anda açıklayacağız, sizler de duyacaksınız'' dedi.

Bir gazetecinin ''Bizler de her an tetikte bekliyoruz...'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Niye böyle telaş ediyorsunuz? Zaten sitelere filan girmiş artık'' dedi. ''Tutuyor mu?'' sorusuna ise Erdoğan, ''Çok kabiliyetlisiniz'' karşılığını verdi.

Erdoğan, ''Takımda kaç oyunca değişikliği olacak?'' sorusuna, ''Arkadaşlar, biliyorsunuz bizim takım 25 1...'' cevabını verirken, sayının değişip değişmeyeceğine ilişkin sorulara ''Değişebilir'' yanıtını verdi. Erdoğan, ''Yedekte kaç kişi bekliyor?'' sorusunu ise ''Şu andaki grubun sayısını al önüne, ona göre bul'' diye cevapladı.

aa



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,033 µs