sitemi | " /> sitemi | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli'ye 40. yıl sitemi

23 Nisan 2009 21:00 tsi
Bahçeli'ye 40. yıl sitemi MHP, kuruluşunun 40. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde hayatını kaybetmiş ülkücülerin ailelerine "40. yıl hatırası" plaketleri gönderdi. Bu plaketi alan ailelerden biri kargoyla gelen plaketi aynı şekilde geri gönderdi. Yanına bir de mektup ekleyerek..

1979 yılında öğrenci olaylarında ölen ülkücünün ailesi MHP lideri Bahçeli'den 30 yıl sonra gelen plaketi iade etti.

Manisa’nın Salihli ilçesinde, 17 Mayıs 1979 tarihindeki öğrenci olayları sırasında hayatını kaybeden ülkücü Yavuz Aydın'ın ailesi, 30 yıl sonra, kargoyla plaket yollayan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Emekli öğretmen ağabey Gündüz Aydın, Bahçeli'nin imzasıyla MHP Genel Merkezi tarafından 15 gün önce gönderilen ‘Zorlu Kırk Yılın Hatırası’ adlı plaketi kargoyla iade etti, yanına da sitem dolu bir mektup ekledi. Kardeşinin ölümünün üzerinden 30 yıl geçtiğini ve bugüne kadar ülkücü camiadan hiç kimse tarafından hatırlanmadığını savunan ağabey Aydın, Bahçeli'ye yönelik mektubunda şu ifadelere yer verdi:

‘Vefasızlıktan başka bir şey göremedim’

“Şahsıma gönderdiğiniz ve ‘Zorlu kırk yılın hatırası’ olarak adlandırdığınız kargoyu alınca geçmişimde yaptığım şerefli bir mücadelenin, yüksek vatan ve millet sevgisinin, büyük fedakarlık ve meşakkatin izleri hızla gözümün önünden bir film şeridi gibi akıp geçti. Arkama baktığımda; acı, gözyaşı ve vefasızlıktan başka bir şey göremedim. Partinizin kuruluşunun 40'ıncı yılını kutlarken; benim kardeşimin aramızdan ayrılışının 30'uncu yılını kutlayamamanın burukluğu içinde; eğilmeden, yamulmadan, dosdoğru yaşadığım yıllarıma şükür ediyorum. 17 Mayıs 1979 yılından bugüne geçen zaman diliminde atmış dini bayram, yüzlerce kandil ve otuz yıldönümü yaşadık. Hele ilk yıllarda gözü yaşlı annem, evlat acısı ile kıvranan babam; bir tek vefalı dost ararken, maalesef sizin o şerefli bir siyasal mücadelenin mensuplarından bir kişi dahi kapımızı çalmadı. Sizler, yanı başımda, televizyon ekranlarında ve açılışlarda- törenlerde şu kadar ‘ülkücü şehit’ edebiyatı yaparken ‘kim bunlar diye?’ soran bile olmadı. Daha önceki dönemde ve şu dönemde 3'er milletvekili ile Manisa'da partiniz temsil edildi. O milletvekilleri oy isterlerken ülkücü şehitleri ağızlarından düşürmediler. Keşke bir sefer de olsa annemin, babamın elini öpmeye gelselerdi. Ama gelmediler. Unuttular, unutulduk. Evet, bir hilal uğruna adanmış 40 yıl için, benim çok söyleyeceklerim var. Ama bu söyleyeceklerimi şimdi söylemeyeceğim. Bunun bir de hesap günü olduğunu bilenlerdenim. Gönderdiğiniz kargonun üzerindeki ifade bile yaptığınız işin ne kadar göstermelik olduğunu anlatıyor. Bundan sonra MHP'nin aramasında bir yarar yok. Kırk yıl için hazırlanan anıyı bu kutlu günlerin hatırlanması için reddediyorum.”

tempo24



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,034 µs