En Sıcak Konular

Minik cumhurbaşkanı muhabiri niçin azarladı?

23 Nisan 2009 20:55 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan nedeniyle koltuğunu minik öğrencilere devretti. Programda neşeli dakikalar yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna iki talipli çıkınca Gül, 'Önce bayanlar' diyerek makamı önce kız öğrenciye bıraktı. Gül'den koltuğu kapan minik öğrenci, siyaset içerikli soru soran gazeteciyi, "Ben daha çocuğum, neden bunları bana soruyorsun' sözleriyle azarlaması, herkesi güldürdü.

Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal ile beraberindeki öğrenci ve öğretmen heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Gül, salonda kendisini merakla bekleyen öğrencilerle tek tek tokalaştı, yanaklarından öptü ve sohbet etti. Öğrenciler yanlarında getirdikleri hediyeleri Gül'e verdi. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu devretmek isteyen Gül, makama biri kız, biri erkek iki minik öğrenci talipli olunca pratik bir çözüm buldu. Gül, 'Önce bayanlar' diyerek makamı önce kız öğrenciye bıraktı.

Koltuğa ilk oturan Nuh Eskiyapan İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Büşra Kılıç, kendisini 'Türkiye'nin ilk bayan ve 12. cumhurbaşkanı' olarak takdim etti. Minik Büşra'nın, siyaset içerikli soru soran gazeteciyi, "Ben daha çocuğum, neden bunları bana soruyorsun' sözleriyle azarlaması herkesi güldürdü.

Daha sonra koltuğa oturan Türk-İş Blokları İlköğretim Okulu öğrencisi Berk Kıvılcım ise, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e okulu olmayan köylere okul yapılması talimatını verdi. Çocuklarla yakından ilgilenen ve oldukça neşelendiği gözlenen Cumhurbaşkanı Gül, bir süreliğine de olsa kaptırdığı koltuğuna yeniden oturarak, çocuklara iltifat etti. Gül, "Büyüyünce büyük işler yapacaksınız. Buraya neşe ve güzel kokular getirdiniz. Hepiniz hayat boyulu neşeli ve mutlu olun" diye konuştu.

Bu arada Berk Kıvılcım'ın "Cumhurbaşkanlığı süresinin 7 yıldan 5 yıla indirilmesine çalışılıyor, ne düşünüyorsunuz" sorusuna tebessümle karşılık veren Gül, "Buna ben değil, TBMM ve milletvekilleri karar verecek" ifadesini kullandı.

Gül, kendisini ziyaret eden öğrencilere fotoğraf makinesi hediye etti.



Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs