En Sıcak Konular

Yine Ergenekon'u savundu...

23 Nisan 2009 19:30 tsi
23 Nisan özel oturumunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal siyasi mesajlar verip Ergenekon'da gözaltına alınanlara sahip çıktı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşması

- Tüm milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

- TBMM dünyanın en köklü parlamentolarından biridir. TBMM'yi 3 kere askıya alınması bunu gerçekleştirenlerin en büyük utancı olmuştur. TBMM bir askeri zaferin eseri değildir. Aksine askeri zafer TBMM'nin eseridir. TBMM'den önce ne devlet ne ordu vardı. Devleti de orduyu da TBMM kurmuştur.

- Saltanatı bu Meclis kaldırmıştır. Cumhuriyeti bu Meclis kurmuştur. Laikliği bu TBMM Anayasamıza yerleştirmiştir. Basına özgürlüğü, yargıya bağımsızlığı bu Meclis vermiştir. Bütün bunlar yapılırken ne AB vardı ne de bazı ülkelerin siyasi komiserleri. Bu atılım ve reformlar Türkiye'yi ileriye götürülme adına şeref sayfalarıdır.

- 1974'te yapılan Kıbrıs barış harekatı da bu Meclis'in şeref sayfaları arasındadır. Bunun için kimseye danışılmamıştır.

- Diğeri de 2003'te reddedilen 1 Mayıs 2003'teki hükümet tezkeresidir. Türkiye Irak'taki savaşın taraflarından biri olacaktı Türkiye bundan kurtulmuştur. Bu da TBMM'nin şeref defterinde yazılıdır.

- Din ve ibadet özgürlüğünün yaşandığı ve laikliğin sorunsuz bir şekilde yürütüldüğü örnek ülke Türkiye'dir. Etnik kökenimiz ne olursa olsun, dini inancımız ne olursa olsun bir ve beraber yaşayacağız.

- Milli egemenlik için gerçekten bağımsız bir bağımsız yargıya ihtiyaç vardır. Duvarlarda Kayıtsız Şartsız Milletindir yazısının yazması lider hegemonyasına dönüşmesini maskeleyemez.

- Bütün bunlar olursa ülkenin aydınları gece yarısı neyle suçlandıkları bilmeden alınırlar. Haklarında hiç bir delil olmadan suçlanabilirler. Aylarca sorgulanmayı beklerler.

- Devletin kaynaklarıyla yandaş medya oluşturmanın demokrasilerde yeri yoktur. Hukuku siyasetin emrine girmekten çıkarmalı, hukuk siyaseti denetlemelidir.



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,355 µs