şok | " /> şok | "/>

En Sıcak Konular

Haberal'a ikinci şok

23 Nisan 2009 19:11 tsi
Haberal'a ikinci şok Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Haberal'a Ankara'dan kötü haber...

ETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'a ikinci şok haber Ankara'dan geldi.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri, Haberal'ın sahibi olduğu Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin yolsuzluk yapılarak devleti zarara uğrattığını tespit etti. Müfettişler Haberal'ın hastanesinde ayrıca hepatit C ya da B virüsü taşıyan hastalarla bu virüsü taşımayan hastalara aynı salonda diyaliz tedavisi verildiği de belirlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı darbe teşebbüsünde bulunanlarla işbirliği yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal şimdi de yolsuzluk yapmakla suçlanıyor.

Sıradan bir öğretim görevlisi iken kısa sürede büyük bir servetin sahibi olan Haberal'la ilgili yolsuzluk iddiası Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan incelemelerde ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri Haberal'ın, hastanesi aracılığıyla devleti dolandırdığı yönünde bilgilere ulaştı.

Ankara'daki üniversite ve özel hastanelerin de aralarında bulunduğu 14 sağlık kuruluşunu incelemeye alan Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri, bu teftiş sonunda devletin 2 milyon 250 bin TL tutarında zarara uğratıldığı tespit etti. Devleti en çok zarara uğratan kurum da Prof. Dr. Mehmet Haberal'a ait Başkent Üniversitesi Hastanesiydi.

7 BİN 797 YOLSUZLUK

Müfettişlerin yaptığı incelemelerde, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki 234 farklı kuralın, 7 bin 797 kez ihlal edildiği belirlendi. Ayrıca ilaç ve malzeme alım ve kullanımında da devleti zarara uğratacak uygulamalara gidilmişti.

994 BİN 748 LİRA

SGK Raporlarına yansıyan bu usulsüzlüğün para olarak karşılığı ise 1 milyon liraya yakın. Yani Mehmet Haberal'ın Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden usulsüz olarak yaklaşık 1 milyon lira kazandığı ortaya çıktı.

NORMAL HASTALARLA HEPATİT-B'LİLER AYNI SALONDA

Haberal'ın hastanesi ile ilgili skandallar bununla da bitmiyor. Hastanede yapılan incelemelerde hasta haklarının açık açık ihlal edildiği de iddia edildi. Diyaliz Merkezleri Yönetmeliğine aykırı olarak hastanede hastaların pratisyen hekimle diyalize sokulduğu tespit edildi. Dahası müfettişlere göre Başkent Üniversitesi hastanesinde Hepatitli olmayan hastalarla, Hepatit'li hastalar aynı salonda diyalize sokulmuştu.

Müfettişler yolsuzluk yapıldığı tespit edilen Haberal'ın hastanesinden devlete verilen zararın tahsil edilmesini, ayrıca SGK ile olan sözleşmesinin de fesh edilmesini istedi.

aktifhaber



Bu haber 1,222 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs