En Sıcak Konular

MİT: ‘Bekle-gör’ politikası yanlış

0 0 0000 00:00 tsi
MİT: ‘Bekle-gör’ politikası yanlış Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Emre Taner, Türkiye’nin salt savunma pozisyonunda kalmasının kabul edilemez bir davranış olacağını, bölgesindeki rekabete hazırlanması gerektiğini söyledi.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 80’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan MİT Müsteşarı Emre Taner, dünyadaki tüm değerlerin, ilişkilerin, sistemlerin ve düzenlerin yeniden şekillendiği bir sürecin yaşandığını belirtti. MİT Müsteşarı, “Türkiye, gerek stratejik gerekse jeopolitik önemi nedeniyle kendisini olayların akışına bırakmasının kabul edilemez olduğunu” ifade etti.

MİT Müsteşarı Taner’e göre, Türkiye’nin güçlü ekonomi, kusursuz dış politika ve caydırıcı askeri yapılanmaya sahip olması bir zorunluluk. Taner basın açıklamasında 21’inci yüzyılın genel politik iklimi olarak küreselleşmeye vurgu yaparak: “Önümüzdeki onyıllar birçok ulusun ve ulus-devletin tarih maratonundan silinmesine sahne olacak. Teknolojik ve ekonomik gelişmeye ayak uyduramayan toplumlar ulusal egemenliklerini yitireceklerdir.

CAYDIRICI ORDU, KARARLI DIŞ POLİTİKA VE GÜÇLÜ EKONOMİ

Müsteşar Taner, 1990-sonrası hızlı değişime hazırlıksız yakalanmış olmasının badirelerinin bugünlerde ortaya çıktığını belirterek, “Salt savunma pozisyonunda olmak Türkiye’ye özgü şartlar nedeniyle kabul edilemez bir stratejidir” ifadesini kullandı. Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya hattında gelecekte yaşanacak rekabette Türkiye’nin daha aktif bir rol oynayacağının altını çizen Taner, Türkiye’nin güçlü ekonomi, kusursuz dış politika ve caydırıcı askeri güce sahip olması gerektiğini vurguladı.

Taner ayrıca, MİT’in geleceğin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek güçlü bir yapıya kavuşması için 2006 yılında başlatılan yeniden yapılanma çalışmalarının süreceğini de kaydetti.

NTV



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,112 µs