şok demokrasi tanımı | " /> şok demokrasi tanımı | "/>

En Sıcak Konular

Dalan ve Ersöz'ün şok demokrasi tanımı

23 Nisan 2009 08:39 tsi
Dalan ve Ersöz'ün şok demokrasi tanımı Ergenekon soruşturmasının firari zanlısı Bedrettin Dalan'ın derin yapı ile olan ilişkileri 2. iddianamede yer alıyor. GATA'da tedavisi süren sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le Dalan arasında geçen görüşmenin diyalogları oldukça ilginç.

Bedrettin Dalan: Demokrasi bir game, oyun, gösteriş, şov...

Ergenekon’un 2. iddianamesinde dava sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le yaptığı bir görüşmede adı geçen Dalan, “Demokrasi bir game, oyun, gösteriş, şov” diyor...

Ergenekon soruşturmasının firari zanlısı Bedrettin Dalan'ın derin yapı ile olan ilişkileri 2. iddianamede yer alıyor. GATA'da tedavisi süren sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le Dalan arasında geçen görüşmenin diyalogları oldukça ilginç. Türkiye'de Osmanlı’dan sonra padişahın kutsal gücünü TSK'nın aldığını söyleyen Dalan, Türkiye'de anayasayı TSK'nın yaptığına belirterek, "Bütün anayasaları kuran daima bir güç vardır. Partili demokrasilerde burjuvadır. Türk demokrasisinde silahlı kuvvetlerdir. Şimdi bu gücün sahibi olduğunun farkında değil Silahlı Kuvvetler" diyor.

Sivillerin gidişatı değiştiremeyeceğini belirten Dalan'ın sözlerinin ardından Ersöz, "Başkanım ne yapalım, ihtilal mi yapalım?" diye soruyor. Dalan da "İhtilal yapılsın demiyorum. Bir çözümü her zaman vardır" karşılığını veriyor. Ersöz'ün "Asker demokrat olamaz mı başkanım" sorusuna Dalan şu karşılığı veriyor:

"Kennedy niye öldürüldü"

"Olamaz, olmaması da lazım. Dünyada öyle bir demokrasi falan yok. Demokrasi bir game, oyun, gösteriş, şov. Gerçek demokrasi yok. Kennedy niye öldürüldü? Çünkü Kennedy Amerikan demokrasisinin patronu olan Amerikan burjuvasının işini bozmak, soğuk savaşı kaldırmaya kalktı, ihtar edildi, devam etti, alnına kurşunu yedi. Bunlar normal halkın demokrasi var diye oyalandığı bir oyundur. Askerlerde demokrasiyi kutsal bir tabu zannediyor, kenarda kalınca işte bu şekilde ayakta duruyor, olay bu."

Sen sopayı göstersen

 TSK'nın gücünün kıymetini bilmesini gerektiğini savunan Dalan, "Şayet bunun kıymetini bilmesi halinde Dalan da katılır ona, Rahmi Koç'da katılır. Eşek gibi bugün karşısında olan herkes ona katılır(...) Sen şu sopayı göster, yarım saat sonra devletini satan herkesi tanırım. Muhakkak tavşan gibi korkarlar" diyor.

bugün



Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,762 µs