derin kazı | " /> derin kazı | "/>

En Sıcak Konular

Ceset tarlasında derin kazı

23 Nisan 2009 08:31 tsi
Ceset tarlasında derin kazı 
İSTEK Vakfı'na ait arazide ele geçirilen cephaneliğin, ceset ararken bulunduğu ortaya çıktı.

Ergenekon savcıları, 2. iddianamenin eklerinde yer verdikleri bir telefon konuşmasında geçen “Öldürüp öldürüp Poyrazköy'e gömüyorlar” sözleri üzerine, polisten kroki çalışması istedi. Savcılar çalışma tamamlanınca, kazı için düğmeye bastı.


Ergenekon soruşturması kapsamında, firari Bedrettin Dalan'ın İSTEK Vakfı'na ait arazideki kazının, ceset bulma amacıyla başlatıldığı anlaşıldı. Ergenekon savcılarının ikinci iddianamenin eklerinde yer verdiği bir telefon kaydından hareketle İSTEK Vakfı'na ait arazide kazı çalışması için talimat verdiği öğrenildi. Telefon konuşmasında Dalan için 'Adam öldürüp öldürüp gömüyorlar' sözleri ve bu konuda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen ihbar üzerine savcıların kazı için düğmeya bastığı belirtildi.

TELEFONDA TÜYLER ÜRPERTEN İTİRAF

Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan'a ait Beykoz Poyrazköy'deki 80 dönüm arazide önceki gün başlayan kazı çalışmaları dün sürdü. Ergenekon savcılarının önceki gün onlarca silah ve bombanın ele geçirildiği arazide kazı yapılması kararını ihbar mektubu üzerine değil, ikinci iddianamede yer verdikleri tüyler ürpertici bir bir telefon görüşmesinden hareketle verdikleri öğrenildi. Ergenekon ididanamesinin eklerinde yer alan telefon görüşmesinde Dalan'ı kasteden bir kişinin 'Adam öldürtüp, cesetleri Poyrazköy'deki arazisine gömdürüyor' dediği öğrenildi.

CESET ARARKEN, CEPHANELİK ÇIKTI

Bu telefon kaydı üzerine Ergenekon savcıları harekete geçerek görüşmenin deşifresini İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne vererek kroki bilgilerinin çıkarılmasını istedi. Polis, araziyi tespit ettikten sonra kazı çalışması başlatıldı. Kazıdan önce tuzak bomba ihtimaline karşı alanda dedektör cihazları ve köpeklerle arama yapıldı. 80 dönümlük arazide yapılan ince aramada ceset aranırken cephanelik bulundu. Toprak altında 10 lav silahı, 5 roketatar, 10 el bombası, 20 ses, 10 sis ve 3 gösteri bombası, 700 G3 tüfek ve tabanca mermisi, 10 dinamit lokumu, 250 gram C-4 patlayıcı ve 19 aydınlatma fişeği çıkarıldı.

ÖZEL EĞİTİMLİ KÖPEKLER ARADI

Önceki gün başlayan kazı çalışmasına dün de devam edildi. Ekiplerin telefon görüşmesindeki kayıtlarda bahsedilen cesetleri bulmak için gün boyu arama yaptı. Yağmur nedeniyle kazılara zaman zaman ara verildi. Dünkü aramalarda ceset aralamarında kullanılan özel eğitimli köpeklerin kullanılması da dikkat çekti.


Dalan: Türkiye'ye Temmuz'da döneceğim

Star TV ana haberde Uğur Dündar'a telefonla bağlanan İstek Vakfı Genel Başkanı Bedrettin Dalan, sağlık sorunlarının sürdüğünü belirterek, Temmuz ayında Türkiye'ye döneceğini söyledi. Poyrazköy'de cephanelik bulunan arazinin tasarrufunun kendilerinde olmadığını ileri süren Dalan, arazinin kamulaştırma davasının olduğunu söyledi. Gözaltına alınanları tanımadığını söyleyen ancak içlerinden birini o bölgede gördüğünü itiraf eden Dalan, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Ergenekon davasının siyasallaştığını da ileri süren Dalan, "Ben bu durumda gelip bu davanın ortasına çıkmam" diye konuştu. Türkiye'ye ne zaman döneceksiniz?" sorusuna ise Dalan "Sağlık sorunlarım sürüyor. Temmuz'un ortasına kadar rapor alıp savcılıklara gönderdim" cevabını verdi.


Savcılar inceleme yaptı

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Fikret Seçen, Ercan Şafak ve Murat Yönder, İSTEK Servis A.Ş'ye ait arazide kazı çalışmasını inceledi. Önceki gün onlarca silah ve bomba bulunan arazide dün devam eden kazılarla ilgili keşif yapan savcılar mühimmatın bulunduğu çukuru da inceledi.

yenişafak



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,349 µs