En Sıcak Konular

Vietnam internet oyunlarını kısıtladı

0 0 0000 00:00 tsi
Vietnam internet oyunlarını kısıtladı Vietnam'da internet üzerinden oynanan interaktif oyunları sınırlama amacıyla alınan önlemler bugün yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeler, hükümet yetkililerinin ve öğretmenlerin, gençlerin internet başında harcadıkları zamanla ilgili endişelerini dile getirmelerinin ardından hazırlandı.

Vietnam'ın başkenti Hanoi'nin merkezinde hemen hemen her sokakta bir internet kafe bulunuyor. Bu dükkânların müşterileri ise çoğunlukla futbol ya da dövüş sporları içerikli bilgisayar oyunları oynayan genç erkekler.

Oyunlar içinde en revaçta olanı ise, Vo Lum, usta bir kılıç kullanıcısı. Bu oyunu yaklaşık 250 bin kişinin oynadığı tahmin ediliyor. Çin'de üretilen bu oyun, yerel hikâyelerle bezendiği için bu kadar seviliyor. Kimi usta oyuncuların bu oyunu 24 saat boyunca oynadıkları belirtiliyor.

Vietnam yetkilileri, çocukların ders çalışmak, sosyalizmi öğrenmek ya da gerçek sahalarda futbol oynamak yerine saatlerce bilgisayar ekranlarına bağlanıp kalmalarından endişeliler. Geçen Haziran ayında, internet üzerinden oynanan oyunların beş saatle sınırlandırıldığı açıklandı. Bazı iş yerleri bu kurallara uymadıkları için cezalar aldı hatta kapatıldı.

İnternet üzerinden oynanan bilgisayar oyunları Vietnam'da büyük bir sanayi haline dönüştü. Bazı büyük şirketler, ucuz iş gücü ve yetenekli bilgisayar programcılarından yararlanabilmek için bu ülkede tesisler kurmaya başladılar.

Vietnam yetkilileri de ülkede teknolojinin ilerlemesinden memnunlar. Ancak bunun ülke gençliğini 'yozlaştıracak' seviyeye gelmesine izin vermeyeceklerini belirtiyorlar.

BBC



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs