En Sıcak Konular

Her taşın altından Aydın Doğan çıkıyor

22 Nisan 2009 21:33 tsi
Her taşın altından Aydın Doğan çıkıyor

Aydın Doğan, iş yaptığı sektörlerde hep ceza aldı. Ama sahip olduğu medya gücü ile "suçlu" iken "güçlü" görünmeyi başardı. İşte Doğan'ın suç dosyası.

Aydın Doğan medyası, her işi kendi ya da kendine yakın isimler yaparsa “meşru”, ondan başkası yaparsa “gayr-ı meşru” sayan tavrını sürdürüyor.

Bugüne kadar, suçu sabit görülerek aldığı onca ceza varken, yavuz hırsız olup başkalarını suçlamayı sürdürebilen Doğan medyası, kendi patronunun defolarını görmüyor. Vatan gazetesinin dün kullandığı başlığı ödünç alıp, “her taşın altından Aydın Doğan çıkıyor”a çevirerek neler var onları bir kez daha hatırlatıyoruz.

30 Ağustos 2006
EPDK ceza yağdırdı, en büyük ceza Petrol Ofisi’ne
Enerji  Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) akaryakıt dağıtım şirketlerinin lisansı bulunmayan bayilere satış yapılması ile ilgili yürüttüğü çalışmayı tamamladı ve 28 dağıtım şirketine 1 milyar 666 milyon lira para cezası kesti.

Bu rakamın 498 milyon liralık bölümü, tek başına Aydın Doğan’ın Petrol Ofisi şirketine ait idi. Petrol Ofisi halka açık bir şirket olduğu için kesilen ceza, İMKB'ye bir yazı ile gönderildi.

10 Mayıs 2007
1.2 milyar TL'lik ceza 275 milyona indirildi
Maliye Bakanlığı, POAŞ’la ilgili geçmiş dönemlere ilişkin ana borç ve faiz olmak üzere 1.2 milyar TL borcu olduğunu ortaya çıkardı. Aydın Doğan,  medya gücünü arkasına alarak sağladığı bu kolaylık ile POAŞ’ın ödeyeceği toplam ceza tutarını 275 milyon YTL’ye düşürdü. Maliye Bakanlığı Uzlaşma Kurulu POAŞ’ın 625 milyon YTL’lik vergi cezasının tamamının, yaklaşık 359 milyon YTL’lik vergi aslının da yüzde 50’sinin silinmesini kabul etti.

25 Aralık 2008
Doğan Yayın Holding’e usulsüzlük cezası
Doğan Yayın Holding’e, toplam 15 milyon 731 bin 189 YTL tutarında ''vergi aslı'' ödemesi ile 19 milyon 451 bin 322 YTL tutarında ''vergi ziyaı'' ve 40 bin TL tutarında özel usulsüzlük cezaları içeren vergi/ceza ihbarnamelerinin şirkete tebliğ edildi.

17 Şubat 2009
826 milyon liralık vergi cezası
Türkiye’nin en çok vergi veren ismi olarak adını duyuran Aydın Doğan’ın aynı zamanda Türkiye tarihinin en büyük vergi kaçakçısı olduğu ortaya çıktı. Aydın Doğan’a verilen ceza, Doğan Yayın Holding’ten İMKB’ye gönderilen yazı ile ortaya çıktı.

Doğan Yayın Holding'den İMKB'ye gönderilen yazıda, Halkalı Vergi Dairesi tarafından dün şirkete, 2004, 2005 ve 2006 yıllarına ilişkin olarak vergi inceleme raporları dayanak gösterilerek 132 milyon 921 bin 473 TL tutarında vergi asli ödemesiyle, 693 milyon 179 bin 4 TL tutarında vergi ziyaı ve 165 bin TL tutarında özel usulsüzlük cezalarını içeren toplamda yaklaşık 826 milyon 265 bin 477 TL'lik vergi-ceza ihbarnamelerinin tebliğ edildiği belirtildi.

5 Mart 2009
Teknik standarda uymayan akaryakıt
EPDK, Petrol Ofisi’ne bir ceza daha kesti. POAŞ ve BP’ye depolarındaki akaryakıtın teknik standartlara uygun olmamasından dolayı kesilen cezanın rakamı 250 bin TL. Ceza EPDK’nın akaryakıt dağıtım şirketlerin depolama tanklarına yönelik yaptığı denetimler sonucu ortaya çıkan tablo üzerine kesildi.

20 Nisan 2009
POAŞ’a 1 yıl ihale yasağı
Enerji Bakanlığı, POAŞ hakkında, Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) Ambarlı Santrali'nde kullanılmak üzere yapılan fuel-oil alım ihalesinde belirlenen 'usulsüzlük' nedeniyle 1 yıl kamu ihalelerinden yasaklama kararı verdi.


21 Nisan 2009
Doğan Grubu’na kamu ihale yasağı
POAŞ’ın bir yıl süreyle devlet ihalelerine girmesinin yasaklanması ardından Doğan Grubu’na da aynı kararın uygulanacağı duyuruldu. Kamuoyu bu olayı, Grubun Genel Koordinatörü Nebil İlseven’in yaptığı basın açıklaması ile öğrendi. Medyadan enerjiye kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren ve bugüne kadar hükümetleri köşeye sıkıştırarak ihaleleri alma becerisini gösteren Doğan Grubu’na yönelik alınan bu kararla Doğan Grubu’nun devletten beslenmesinin yolu kapanmış oldu.

haber7



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs