şok iddia! | " /> şok iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Düşen THY uçağında şok iddia!

22 Nisan 2009 20:50 tsi
Düşen THY uçağında şok iddia! Pilotları FBI kelepçesi mi öldürdü?

Hollanda'da düşen Tekirdağ uçağına kazadan hemen sonra boynunda apron kartıyla koşan THY'nin teknik görevlisine kelepçe vuruldu. FBI  enkaza 40 dakika kimseyi yaklaştırmadı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kazadan sonra hayatta olan pilotlar, aradan geçen dakikalarda ölüme karşı yarışı kaybetti.

Türk  Hava Yolları'na ait Tekirdağ uçağı, geçen 25 Şubat'ta Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da tam inişe geçtiği sırada düşmüş ve 10 kişi hayatını kaybetmişti. Bu talihsiz kazanın ardından bir çok iddia ortaya atıldı. Gerek kazanın oluşuyla ilgili gerekse kazadan sonra yaşananlarla ilgili ortaya atılan iddilar, kafalarda bir çok soru işaretinin oluşmasına neden oldu. Kazadan hemen sonra Amerikan Soruşturma Bürosu(FBI)  ajanlarının enkazın yer aldığı bölgeye yaklaşık 40 dakika kimseyi yaklaştırmadığı haberler konu olmuştu. Buna gerekçe olarak da uçakta bulunan Boeing çalışanlarının dizüstü bilgisayarlarındaki çok gizli askeri bilgilerin başkalarının eline geçmesini önleme amaçlı olduğu belirtilmişti. Gün geçtikçe bu olayın da ardındaki sır perdesi aralandı. Kazadan hemen sonra uçak enkazına varmak üzere olay yerine giden THY görevlisinin FBI tarafından değil, Hollanda yetkililer tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.  Görgü tanıkları "kazadan sonra pilotlar yaşıyordu" demişti. Şimdi cevabı aranan soru ise şu: Pilotların ölümüne , kaza mahalline kimseyi sokmayan bu görevliler mi neden oldu?

LAPTOPLAR İÇİN

Hollanda'nın Schippol Havalanı'na inişe geçtiği sırada düşen THY uçağında Amerikalılara ait gizli askeri bilgilerin yeraldığı bilgisayarlar(laptop) bulunduğu iddiası, ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden De Telegraaf’ta yer almıştı. Kazanın üzerinden yaklaşık birbuçuk ay sonra ortayatılan bu iddia Türkiye'de geniş yankı bulmuştu. Gazetenin haberinde, kazada hayatını kaybeden 4 Boeing görevlisinin bilgisayarların çok gizli radar bilgilerinin yer aldığı belirtiliyor. Kazanın hemen ardından Boeing merkezi,  ABD’nin Lahey Büyükelçiliği’nden laptopların uçaktan alınmasını, üçüncü kişilerin eline geçmesinin önlenmesini istediği belirtilmişti. FBI ajanlarının Frankfurt’tan hemen Amsterdam’a geçtikleri belirtiliyordu.

ENKAZA 40 DAKİKA KİMSE YANAŞTIRILMADI

Kazadan sonra 3 parçaya ayrılan uçağın enkazına yaklaşık 40 dakika ne bir kurtarma ne de sağlık ekibinin yaklaştırılmaması kuşkuları artırmış ve FBI'ın bu operasyonuna bağlanmıştı.

FBI'ın operasyonuyla ilgili ayrıntılara Vatan Gazetesi'nden Can Ataklı köşesinde yer verdi.  Ataklı, başından sonuna  olayı özetlediği yazısında, yaşananları "Akılalmaz operasyon" olarak değerlendiriyor. THY Genel Müdürü  Temel Kotil’e konuyu soran Ataklı, Kotil'in kendisine "O gün neler yaşandığını tam olarak bilemiyoruz henüz. Ama bizim alandaki bir teknik görevlimiz, boynunda apron kartı olduğu halde uçağa koşmak isterken bazı Amerikan ajanları tarafından durdurulmuş. Elemanımızın ısrarla uçağa gitmek istemesi üzerine yere yatırılıp elleri kelepçelenmiş ve bir saat depoda tutulmuş”  dediğini yazdı.  Kotil daha sonra Hürriyet'e THY görevlisinin  FBI ajanları tarafından değil; Hollandalı yetkililer tarafından gözaltına aldığını belirtti

'PİLOTLAR YAŞIYORDU'

Yaşanan feci kazanın ardından Türkiye'ye gelen yaralı yolculardan biri, "Uçağın düşmesi bir kaç saniye sürdü. 10 dakika sonra 5-6 polis geldi. Hiç kimseye yardım etmeyip sadece güvenlik önlemi aldılar. Bu sırada pilot henüz ölmemişti. Benden yardım istiyordu. İlk ekip de 40 dakika sonra geldi. O an bile pilot yaşıyordu. Ancak gelenler 'Olay kriminal' diyerek hiç birşey yapmadı. O an pilota yardım edilebilseydi belki şu an yaşıyor olabilirdi.' demişti.

Şimdi sorulması gereken soru şu: FBI, gelen görevlileri, sağlık ekiplerini 40 dakika bekletmeseydi; kazadan hemen sonra müdahale yapılsaydı en azından pilotlar şu anda yaşıyor olabilir miydi?

star

 



Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,007 µs