En Sıcak Konular

Demokratlar dişini gösterdi: "Irak'tan asker çekelim"

0 0 0000 00:00 tsi
Demokratlar dişini gösterdi: Başkan Bush'un başı yeni açılan Kongre ile dertte. Kongre’deki Demokratlar, ilk gün Cumhuriyetçilere dişini gösterdi. Temsilciler Meclisi’nin yeni Başkanı Pelosi Bush'a seslendi!

Başkan Bush'un başı Kongre ile dertte. Yeni açılan Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin yeni Başkanı Nancy Pelosi Amerikan halkının Kasım ayındaki seçimlerde askerlerin Irak’ta sonu belirsiz bir takvimle kalması fikrini reddettiğini söyledi. ABD'nin askerlerini Irak'tan çekmesi gerektiğini ima eden Pelosi, Başkan’ın Iraklılara güvenlik sorumluluğunu devralma zamanının geldiğini söylemesi gerektiğini vurguladı.

Kongre’deki Demokratlar Başkan’ın Irak politikasını üzerinde daha fazla etkili olacaklarını bildiriyor. Milletvekilleri Irak’a 20 bin yeni asker gönderilmesi fikrine de sıcak bakmıyor. Illinois Senatörü Richard Durbin, Amerika’nın asker değil, hedef gönderdiğini savundu. Ancak Başkan Bush'un Demokratlara pabuç bırakıp bırakmayacağı da başka bir soru işareti.

Bush Irak'taki ekibini değişiyor

Yeni Irak planını gelecek hafta açıklaması beklenen ABD Başkanı George W. Bush’un, Irak ekibini toptan değiştirmeye hazırlandığı belirtiliyor. Irak’taki ABD kuvvetlerinin komutanı Orgeneral George Casey’in yerine ise "çuvalcı paşa" geliyor.  
  
Orgeneral George Casey’in yerine Korgeneral David Petraeus’un getirilmesi bekleniyor. Irak Savaşı’na katılan Petraeus, Temmuz 2003’te Süleymaniye’de meydana gelen ‘çuval olayı’ sırasında Kuzey Irak’tan sorumlu ABD’li komutandı.

ABD’de 7 Kasım 2006 Kongre seçimlerinde, Irak’taki durumun da etkisiyle rakibi Demokrat Parti’ye karşı ağır yenilgi alan ve kongrede çoğunluğu Demokrat Parti’ye kaptıran Cumhuriyetçi Partili Bush, seçimlerin hemen arkasından ABD Savunma Bakanlığı pozisyonunda değişiklik yapmış ve Donald Rumsfeld’in yerine Bob Gates’i atadığını duyurmuştu.

Rumsfeld’in arkasından Bush’un, ABD’nin Irak’taki en üst düzey komutanı olan Orgeneral George Casey’i de görevden almaya hazırlandığı, Casey’nin, Irak’taki kötü gidişatta rolü bulunduğuna inandığı söylentileri bulunuyordu.

Amerikan ABC televizyonu, açıklamadığı kaynaklara dayandırarak Bush’un, Casey’nin yerine Korgeneral David Petraeus’u atayacağını bildirdi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, bu haberle ilgili yorum yapmadı.

iyibilgi.com



Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,372 µs