En Sıcak Konular

Cansız bırakan silah öyküleri

0 0 0000 00:00 tsi
Cansız bırakan silah öyküleri Yargı, artık silah magandalarına göz açtırmayacak. Ruhsatsız silahlananlar ve magandalar yandı. Yargının toplumdan yükselen feryatları duymasını sevinçle karşılıyor,son on beş günde silah kazalarına kurban verdiğimiz canların öykülerini paylaşıyoruz.

Bireysel silahlanma, kişinin kendini savunmasından çok, evinde silah bulunduran aile fertlerinin birbirini öldürmesine neden oluyor.
Verilere göre silahlı cinayetlerin yüzde 75’i aile içi cinayet. Silahla ölenlerin yüzde 25’i ise kaza kurbanı. Serseri kurşunlar sonucu oluşan can kayıplarında Türkiye ilk sırada yer alıyor. TCK'nın yeniden düzenlenen maddelerinde, ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah magandalığı yapanlara ağır cezalar geliyor. Özellikle de dğünlerde ve maç sonlarında silah magandalığı yapanları ağı hapis cezaları bekliyor. Başta Adalet Bakanı Cemil Çiçek olmak üzere, hükümet ve kitle örgütü temsilcileri, yargıçlardan yasanın kendilerine vermiş olduğu geniş yetkileri kullanmalarını istiyor. Yargının toplumdan yükselen feryatları duyması çok olumlu. İşte  ülkemizde sadece son bir ayda kurşun kazası ile ölenlerden bazıları:

4 aylık hamile karısını vurdu!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde konfeksiyon mağazası işleten Mehmet Tabanca dün sabah evinin yatak odasında tabancasını temizlerken dört aylık hamile eşi Öznur Tabanca'yı kazayla sırtından vurarak, ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Çiftin 1,5 yıllık evli oldukları öğrenildi. Mehmet Tabanca (30), önceki gün sabah kalktığında yatak odasında kurusıkıdan dönme tabancasını temizlemek isterken, iddiaya göre kazayla tabancanın ateş alması sonucu 1 yıllık eşi Öznur Tabanca'yı (22) sırtından vurdu. Tabanca, olayın ardından karısını kucaklayarak evinin karşısındaki özel polikliniğe götürdü. Ancak poliklinik yetkilileri kadının geldiğinde ölü olduğunu belirttiler. 1,5 yıllık evli olan Öznur Tabanca'nın 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Genç kadının sırtına isabet eden kurşunla öldüğü belirlendi.

Domuz avlarken kendisini vurdu

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde Tuncay Akman (17), Kalaman Köyü ormanlığında domuz avlamak istedi. Ancak genç adam ayağı kayıp düşünce, elindeki tüfek ateş aldı. Başından yaralanan Akman, tedaviye alındı. Eşinin silahını temizlerken kendisini vurdu   Van'ın Gürpınar İlçesinde eşine ait silahı temizlerken kazaen kendini vuran bir çocuk annesi kadın, askeri helikopterle Van'a getirilerek tedavi altına alındı. Yalınca Köyü'nde ikamet eden V.T. (30) isimli kadın Geçici Köy Korucusu eşi M.T.'ye zimmetli kaleşnikof marka silahı temizlerken kazaen kendini vurdu. Köyün uzak oluşu ve kış şartları göz önünde bulundurularak kan kaybı yaşayan kadın için Van Asayiş Kolordu Komutanlığı'ndan bir helikopter istendi. Kadın, gönderilen helikopterle köyden alınarak Van Askeri Hastanesi pistine indirildi. Burada hazır bekletilen ambulansla Van Devlet Hastanesi'ne getirilen kadın ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın başarılı geçtiği ve kadının sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Torununa silah kullanmayı öğretirken yengesini vurdu 

Giresun'da, eşinin ağabeyinin av tüfeğinin nasıl kullanıldığını torununa göstermeye çalıştığı sırada, tüfeğin aniden ateş alması sonucu yaralanan emekli emniyet müdürü İbrahim Görnaz'ın eşi Hatice Görnaz (60), kaldırıldığı hastanede öldü. Eynesil ilçesinde, emekli emniyet müdürü İbrahim Görnaz'ın eşi Hatice Görnaz, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçenin Gümüşçay Mahallesi'ndeki bir akrabasını ziyarete gitti. Hatice Görnaz, eşinin ağabeyi A.G.'nin (75), av tüfeğinin nasıl kullanıldığını torununa göstermeye çalıştığı sırada, tüfeğin aniden ateş alması sonucu yaralandı. Olayın ardından Trabzon Numune Hastanesi'ne kaldırılan Hatice Görnaz, hayatını kaybetti. Gözaltına alınan A.G., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Görnaz, Eynesil Eski Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından aile mezarlığında toprağa verildi.
 
Kazayla kendini vurdu
 
Samsun'da, henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı akrabasını tabancayla yaralayan kişi, kendisini de kazayla vurdu. Belediyeevleri Mahallesi'nde Necdet B. (29) ile akrabası Mehmet Ali Uzun (35) arasında, henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda Necdet B, akrabası Uzun'u tabancayla sol dizinden yaraladı. Necdet B, tabancasını beline koyarken, silahın aniden ateş alması sonucu kendisini de kazayla bacağından yaraladı.Yaralılar, Samsun ve Gazi Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Necdet B, tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Adem, yılbaşı magandalarının kurbanı

Taksim'deki yılbaşı kutlamaları sırasında maganda kurşunuyla yaralanan ve bayramın 3. günü beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisi Adem Doğan (20), dün sabah yaşamını yitirdi. Hastane önünde bekleyen Doğan'ın yakınları ve arkadaşları, ölüm haberiyle yasa boğuldu. Gözyaşlarını tutamayan anne Seher Gül Doğan, "Benim canımı yakanların Allah da kendi ciğerlerini yaksın. Benim yavrumun suçu neydi? Niye aldılar benim elimden. Onun beyninden vatana hayırlı bir evlat çıkacaktı. 3 yıl daha sabredemediler. Bir tanecik ciğerimdi, ciğerimi yaktılar" diyerek feryat etti. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Adem Doğan'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Maganda kurşunu otomobilde buldu

Trabzon'da bir kişinin, seyir halindeyken otomobilinin camından çıkardığı eline kurşun isabet etmesi sonucu parmağı koptu.
Alınan bilgiye göre, Akçaabat ilçesinin Düzköy yolunda 61 KL 357 plakalı otomobiliyle giden Mehmet Köroğlu (55), otomobilin camına düşen yaprağı almak için sol elini dışarı uzattı. Bir anda eli kanlar içinde kalan ve bir parmağı kopan Köroğlu, Akçaabat Devlet Hastanesine gitti. Burada tedavisi yapılan Köroğlu'nun eline kurşun isabet ettiği anlaşıldı. Tedavisinin ardından Mehmet Köroğlu'nun evine gönderildiği, kurşunun kimin silahından çıktığının araştırıldığı bildirildi.

Yılbaşı magandasının kurbanı 6 yaşındaydı

Samsun'da 15 yaşındaki C.K. tüfekle oynarken altı yaşındaki kuzeni Tuğba'yı öldürdü.Yeni yılı silah sıkarak kutlamak isteyenler yine can yaktı. Samsun'da lise öğrencisi 15 yaşındaki C.K., aile büyüklerinin tutukluk yapan pompalı tüfeğiyle oynarken yanlışlıkla tetiğe dokundu. Silahtan çıkan kurşun, karşısında duran altı yaşındaki yeğeninin ölümüne neden oldu.

Taksim'de başına kurşun geldi

Yılbaşı kutlamalarında İstanbul Taksim Meydanı'nda bir kadın yaralı halde bulundu. Taksim Gezi Parkı arkasından silah sesi geldiğini duyan polisler, olay yerine gittiklerinde Yıldız Ertaş'ı başından tabancayla vurulmuş olarak buldu. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyat edilen Aktaş, hayati tehlikeyi atlatamadığı için Yoğun Bakım Servisi'nde tutuluyor. Ertaş'ın ağabeyi Halis Ertaş, kardeşinin Taksim'de serseri bir kurşunun hedefi olduğunu söylerken polis soruşturma başlattı.

Balkonda yaralandılar

İstanbul Zeytinburnu'nda da Yeşiltepe Mahallesi 56. Sokak'taki binanın 4. katındaki dairede oturan 42 yaşındaki Selime Kamber, yılbaşı nedeniyle yapılan havai fişek gösterisini izlemek üzere balkona çıktı. Selime Kamber, bu sırada kimliği belirsiz bir kişinin kuru sıkı tabanca ile açtığı ateş sonucu kulağına isabet eden bilye ile yaralandı. Polis konuyla ilgili soruşturma başlattı.
İzmir Konak'ta da terasta havai fişek gösterisini izleyen Nahide Mashatdereli'nin göğsüne, nereden ateşlendiği belirlenemeyen mermi isabet etti. Mashatdereli, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınadı.

Fişek gösterisi izlerken, kurşun göğsüne girdi.

İzmir Konak'ta da terasta havai fişek gösterisini izleyen Nahide Mashatdereli'nin göğsüne, nereden ateşlendiği belirlenemeyen mermi isabet etti. Mashatdereli, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınadı.

iyibilgi.com



Bu haber 2,249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,725 µs