En Sıcak Konular

DTP, Anayasa değişikliğine destek verecek

22 Nisan 2009 12:37 tsi
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, DTP'nin yeni Anayasa oluşturulması sürecinde sürekli pozitif destek verdiğini, bundan sonraki tavırlarının da böyle olacağını söyledi.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partilerine yönelik tutumunu göz önünde bulundurduklarında AK Parti ile uzlaşmalarının mümkün olmadığını ancak, Anayasa değişikliği ve AB sürecinin partiler üstü bir konu olduğunu ifade etti.

DTP'nin yeni Anayasa oluşturulması sürecinde sürekli pozitif destek verdiğini belirten Demirtaş, bundan sonraki tavırlarının da aynı olacağını kaydetti. Bunun, kayıtsız bir ön kabul anlamına gelmediğini vurgulayan Demirtaş, ''AKP'nin Meclise taşıdığı paketi öncelikle görmemiz gerekiyor. Partimiz buna göre değerlendirir. Ama ilkesel olarak demokratikleşme yönünde atılan her adımı elbette ki destekleriz'' dedi.

Demirtaş, yamalı bir Anayasa ya da reform paketi değil, yeni bir Anayasa çalışmasının yapılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Selahattin Demirtaş, Anayasa değişikliğinde, vatandaşlık tanımının ''etnik tanımlama'' olmaktan çıkarılması, yerine ''Türkiye vatandaşı ve Türkiyelilik'' ifadesinin getirilmesi gerektiğini savundu.

Anayasa değişikliğinde AB sürecinin etkisini de değerlendiren Demirtaş, ''Mesele sadece DTP ve diğer partilerin meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir. Biz böyle yaklaşacağız. Bütün partilerin de böyle yaklaşmasını bekleyeceğiz. Sırf 'AB sürecine katkıda bulunalım' diye bu tartışma içine girmeyeceğiz. Biz bunları yapalım, AB süreci de doğal olarak kendiliğinden açılmış, ilerlemiş olacak'' diye konuştu.

Bu konuda zihniyetin önemli olduğunu ifade eden Demirtaş, bir çalışmanın yalnızca AB için yapılması halinde bunun uygulamasında sıkıntılar yaşanacağını sözlerine ekledi.
 
 



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs