En Sıcak Konular

Başbakanlık önünde kendini yakma girişimi

22 Nisan 2009 12:24 tsi
Bir vatandaş, Başbakanlık Merkez Bina önünde kendini yakma girişiminde bulundu. Başbakanlık korumalarının etkisiz hale getirdiği kişinin 10 yıl önce de aynı yola başvurduğu ortaya çıktı.

Başbakanlık Merkez Bina önüne saat 10.30 civarında gelen 35-40 yaşlarındaki bir vatandaş, cebinden çıkardığı pet şişede bulunan gaz yağını üzerine döküp kendisini yakmak istedi.

''Yaklaşmayın yakarım'' diyen vatandaşa Başbakanlık korumaları müdahale ederek etkisiz hale getirdi. İsmi açıklanmayan vatandaş gözaltına alındı.

10 YIL ÖNCE DE AĞACA ÇIKMIŞ

Başbakanlık önünde kendini yakmak isterken polisler tarafından engellenerek gözlem altına alınan kişinin 10 yıl önce de aynı yerde bir ağaca çıkarak eylem yaptığı belirtildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Başbakanlık önüne geldikten sonra kendini yakmak isteyen kişinin isminin İlhami Öztekin olduğu belirlendi.

İlk olarak Başbakanlık koruma polislerince sorgulanan Öztekin'in, Bülent Ecevit'in başbakan olduğu döneme rastlayan 5 Mart 1999 tarihinde Başbakanlık önünde eylem yaptığı ortaya çıktı.

Öztekin'in o tarihte Milli Eğitim Bakanlığı yakınlarındaki bir ağaca çıktığı ve kendini Bingöl'den gelen iş adamı olarak tanıttıktan sonra hükümetin açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik teşviklerden faydalanmak istediğini, daha önce yaptığı 20 milyar lira tutarında bir yatırım için kendisinden 50 milyar lira karşılığında ipotek talep edildiğini söylediği hatırlatıldı.

Dönemin başbakanı Ecevit'in de ağaçtan polisler tarafından ikna edilerek indirilen ve memleketine gönderilen İlhami Öztekin'in bulunarak sorunlarıyla ilgilenilmesi için talimat verdiği belirtildi.

İlhami Öztekin'in Başbakanlık koruma polisleri tarafından Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü Merkez Karakol Ekipleri'ne teslim edileceği ve işlemlerinin burada devam edeceği bildirildi. 

aa



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs